Vasastan

Kungstensgatan 35 A, 2 tr

Adress

Kungstensgatan 35 A, 2 tr

Rum

1,5

Pris

4 395 000 kr

Avgift

2 811 kr/mån

Boyta

40 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Kungstensgatan 35 och detta drömlika hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en mysig atmosfär. Med ett perfekt läge med närhet till allt bor du högt upp i ett lugnt gårdsläge i stilfull fastighet från 1885 i ett kvarter omringat av ett högklassigt utbud av restauranger, caféer och butiker. Nära Handelshögskolan, Kungliga Tekniska Högskolan och cykelavstånd till Karolinska institutet och Stockholms Universitet.

Lägenheten har renoverats i ett modernt utförande med ljus färgsättning, utmärkt förvaring och genomtänkta funktionslösningar. Den är utmärkt disponerad, maximalt yteffektiv och funktionell för både en och två personer. Här ges en välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. I anslutning finns ett rymligt kaklat badrum med dusch, handfat och toalett.

Lättmöblerat vardagsrum i öppen planlösning mot köket inbjuder till social samvaro och umgänge. Generösa fönsterpartier skänker rikligt med ljusinsläpp oavsett årstid. Här finns gott om plats för soffgrupp och övrigt möblemang. Fint kök med plats för matbord samt god förvaring i skåp och lådor samt maskinell utrustning som kyl, frys, spishäll och fläkt. Innanför vardagsrummet ges en praktisk sovrumsdel/alkov med plats för dubbelsäng och generös förvaring i garderober längs med vägg.

Här bor du nära allt trevligt Vasastan har att erbjuda endast några kvarter från såväl Stureplan, Odenplan och City. Närliggande Hagaparken och Lill-Jans skogen har fantastisk natur och härliga promenad och joggingstråk. Även parker som Humlegården, Vasaparken och Observatorielunden når man efter kort promenad. Dessutom Stockholms tätaste restaurangkvarter med bl a L’Avventura, Balzac, Mahalo eller Pom och Flora samt härliga takbarer som Urban Deli eller Spesso. Kommunikationerna är utmärkta med flertalet innerstadsbussar, T-bana (Rådmansgatan) och pendeltåg.

Stabil, välskött förening som äger marken och har en vacker fastighet med de stora renoveringarna gjorda.

Välkommen att längta hem!

– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Gott om plats för ytterkläder och skor.
– Fint kök med plats för matbord samt god förvaring i skåp och lådor samt maskinell utrustning som kyl, frys, spishäll och fläkt.
– Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med köket vilket skapar en hemtrevlig känsla. Två vackra stora fönster ger fint ljusinsläpp samt generös takhöjd och fina golv. Trivsam yta med plats för soffa och övrig önskad möblering.
– Innanför vardagsrummet ges en praktisk sovrumsdel/alkov med plats för dubbelsäng och generös förvaring i garderober längs med vägg.
– Fint helkaklat badrum med klinkergolv, dusch, WC och handfat med spegel ovan.

Pris: 4 395 000 kr

Månadsavgift: 2 811 kr
I avgiften ingår VA & värme, bredband via fiber från Bahnhof (1000/1000) samt kabel-TV från Tele2 (basutbud). Beräknad driftkostnad/månad ca: hemförsäkring 150 kr, hushållsström 250 kr.

Andel i föreningen: 4,02730 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1885

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 6 (1202)

Hiss: Nej

Våning: 2

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2019-10-22

Allmänt om föreningen: Brf Sjökatten 14 är en äkta förening som äger fastigheten med adress Kungstensgatan 35 och 35 A . Fastigheten bebyggdes 1885 och består av 17 lägenheter (1.155 kvm), samtliga upplåtna med bostadsrätt samt 3 affärslokaler (190 kvm). Marken innehas med äganderätt. Föreningen bildades 2004 och förvärvade fastigheten 2004 från Primula Byggnads AB.

Föreningen har god ekonomi och en belåningsgrad om 7 949 kr/kvm per 2022-12-31. Det finns inga beslutade eller planerade avgiftsförändringar i dagsläget.

Lägenhetens nettoskuld i föreningen per 2022-12-31 uppgår till 391 987:- (totala skulder – kassa och bank x andel i föreningen).

Sjökatten 14 är en vacker sekelskiftesfastighet som genomgick en totalrenovering som avslutades 2005. Denna renovering omfattade bl.a. byte av alla vatten- och avloppsstammar samt fastighetens elinstallationer, ny fasad, tak, trapphus, tvättstuga och källare. Samtliga fönster målades (ommålning av gathusets fönster är gjort 2016), balkonger byggdes samt hiss installerades i gatuhuset. Föreningens 17 st lägenheter byggdes och allt gjordes nytt. Samtliga lägenheter stod färdiga 2005 och i mars-april flyttade de första nya bostadsinnehavarna in.

Medlemskap i föreningen:
Föreningen godkänner delat ägande mellan släkt/föräldrar/barn, dock måste minst 50 % ägas av den som bor i lägenheten. Max 3 delägare är tillåts.

Samtliga lägenheter har tillgång till källarförråd. Tvättstuga finns i källarplan i gatuhuset med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Cyklar parkeras på innergården.

Lägenheten är upptagen som 1 r o k på 3 tr i föreningens lägenhetsregister. Våning 1 börjar på entréplan därav 3 tr.

Besök gärna föreningens hemsida www.sjokatten.com

Förening: Brf Sjökatten 14

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 17

Antal lokaler: 3

TV: Kabel-TV från Tele2 (basutbud) ingår i avgiften.

Internet: Bredband via fiber från Bahnhof (1000/1000) ingår i avgiften.

Här bor du nära allt trevligt Vasastan har att erbjuda endast några kvarter från såväl Stureplan, Odenplan och City. Närliggande Hagaparken och Lill-Jans skogen har fantastisk natur och härliga promenad och joggingstråk. Även parker som Humlegården, Vasaparken och Observatorielunden når man efter kort promenad. Dessutom Stockholms tätaste restaurangkvarter med bl a L’Avventura, Balzac, Mahalo eller Pom och Flora samt härliga takbarer som Urban Deli eller Spesso. Kommunikationerna är utmärkta med flertalet innerstadsbussar, T-bana (Rådmansgatan) och pendeltåg. Nära Handelshögskolan, Kungliga Tekniska Högskolan och cykelavstånd till Karolinska institutet och Stockholms Universitet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.