Vasastan

Birger Jarlsgatan 104 B

Perfekt planerad mini 2:a med högt läge i populär förening. Fint skick med bevarad charm. Snabbt tillträde möjligt!

Adress

Birger Jarlsgatan 104 B

Rum

1,5

Slutpris

2 700 000 kr

Avgift

2 720 kr/mån

Boyta

36 kvmOm bostaden

Varmt välkomna till denna underbara mini tvåa med högt läge i populära Brf Morkullan. Lägenheten är ytterst välplanerad med sällskapsvänligt vardagsrum med gott om plats för önskad möblering och trivsamt kök, utrustat med bl.a. diskmaskin, med plats för mindre matbord. Avskild sovrumsdel med litet fönster mot köket samt fint badrum. Två spröjsade fönster med djupa nischer, spegeldörrar och en platsbyggd bokhylla med skåp. Två TV-apparater från Siemens ingår i köpet. Den genomtänkta planlösningen gör detta till ett boende som passar såväl singeln som paret. Lägenheten är belägen på entréplan med med högt läge från gatan. Den korrekta rumsdefinitionen är 1 r o k men den smarta planlösning ger funktionen av en liten 2:a. Populär förening med vacker innergård. Här bor du tyst och lugnt med all nödvändig service alldeles runt husknuten samt kort promenadavstånd till Stureplan, Hagaparken, KTH och Handelshögskolan. Snabbt tillträde är möjligt. Välkomna på visning!

– Vardagsrum med gott om plats för önskad möblering. En inbyggd garderob samt en platsbyggd bokhylla med skåp. Trägolv samt spröjstat fönster med djupa nischer.

– Funktionellt och charmig kök med plats för mindre matbord. Bra arbetsyta och goda förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl, frys, gasspis, elugn, fläkt, mikrovågsugn och fläkt. Trägolv samt spröjsat fönster med djupa nischer.

– Avskillt sovrum med plats för säng och sängbord. Trägolv samt litet fönster mot köket.

– Rymligt badrum utrustat med ducsh, handdukstork, handfat och wc. Spotlightbelysning.

Pris: 2 675 000 kr

Månadsavgift: 2 720 kr

Andel i föreningen: 0,35651 %

Byggår: 1928

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns vindsförråd och plats för cyklar i cykelförråd eller i särskilda ställ under tak vid infarten från Birger Jarlsgatan. Det finns fem tvättstugor. Fyra är bokningsbara och en är "drop in". Dessutom finns en bastu i anslutning till tvättstugorna. Föreningens innergård är både omtalad och prisad med planteringar, och sittplatser med trädgårdsmöbler och grill.

Renoveringar: – 2014 Fönsterrenovering. – 2011/2012 kompletterande stambyten i källaren och bottenvåningarna, – 2005 Ommålning av tak, – 1991 Renovering av tak, – 1990 Byte av vatten- och avloppsstammar, – 1985 Renovering av elstigar.

Lägenhetsnummer: 28

Hiss: Nej

Energiförbrukning: 220 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: HSB:s bostadsrättsförening Morkullan bildades 1928, samma år som fastigheten på Birger Jarlsgatan 104 byggdes. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheten är kulturmärkt och ritades av den kände arkitekten Sven Wallander i typisk 20-talsstil. Föreningen består av 283 bostadsrättslägenheter och 7 lokaler. Total yta för lägenheter är ca 10011 kvm och för lokaler ca 619 kvm (enl. årsredovisning 2013). Det finns cirka 38 parkeringsplatser och 3 mc-platser med separat kö. Delat ägande är ok. Juridisk person godkännes ej som medlem. Överlåtelseavgift betalas av säljaren. Energiprestanda 220 kWh/m² och år. Mer info finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens utmärkta hemsida www.morkullan.nu

Förening: HSB Brf Morkullan i Stockholm

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband, möjlighet finns att teckna 100/100 Mbit via Ownit.

Ypperligt, centralt läge med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du paradgator som Birger Jarlsgatan och Odengatan samt vackra Lärkstaden runt knuten. Utbudet av affärer och butiker är mycket gott. Här är det även närhet och promenadavstånd till Universitetet, KTH, Handelshögskolan, Hagaparken och Brunnsviken såväl som Stureplan och Hötorget. Kommunikationerna är goda med flertalet innerstadsbussar, T-bana Tekniska Högskolan och Roslagsbanan. På någon minut nås E 4:ans norra och södra avfarter samt även E 18.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.