Södermalm

Kocksgatan 60 B, 2 tr

Sekelskiftespärla med högt i tak, trägolv, kakelugn och två stora fönster. Skuldfri förening och attraktivt läge!

Adress

Kocksgatan 60 B, 2 tr

Rum

1,5

Slutpris

4 000 000 kr

Avgift

1 959 kr/mån

Boyta

45 kvmOm bostaden

Möjlighet finns nu att förvärva en enastående vacker sekelskiftesdröm med attraktivt läge på Södermalm en kort promenad från Nytorget. Det höga läget i huset i kombination med den generösa takhöjden och de två stora fönsterna ger hela bostaden ljus, rymd och charm. Sällskapsvänlig öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet. Stilfullt och väldisponerat kök utrustat med både diskmaskin och tvättmaskin. Plats för matbord för större sällskap och trevliga middagar. Härlig arbetsyta och goda förvaringsmöjligheter. Lägenheten är i fint skick med charmen bevarad. Genomgående trägolv, kakelugn (ej fungerande), spegeldörrar och stora fönster med speglar. Smakfullt och yteffektivt badrum nyrenoverat 2015. Skuldfri bostadsförening som bildades 1909. Här bor man tyst och lugnt med direkt närhet till butiker, gym, mataffärer, caféer och restauranger m.m. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. Lägenheten har säkerhetsdörr.

– Sällskapsvänlig öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet. Gott om plats för önskad möblering samt matbord för flera. Vacker kakelugn ( kakelugnen är inte eldningsbar). Platsbyggd bänk längst med vardagsrummets vägg. Två stora fönster med speglar och utsikt mot Kocksgatan. Praktisk solalkov med möjlighet till 1,40 meter bred säng. Här finns även en rymlig inbyggd garderob.

– Underbart kök med bra arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter med köksluckor i vitt samt skafferi. Köket är utrustat med diskmaskin, gasspis/ugn, tvättmaskin, kyl och frys.

– Stilfullt och väldisponerat badrum nyrenoverat 2015. Badrummet är utrustat med golvvärme, dusch, infällbar duschvägg, handfat, skåp och wc. Spotlightbelysning.

Pris: 3 795 000 kr

Månadsavgift: 1 959 kr

Andel i föreningen: 2,84000 %

Byggår: 1904-06

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 20 (1201)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 2.

Energiförbrukning: 114 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns 1 källarförråd samt 1 vindsförråd. Det finns en gemensam tvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp samt en innergård med sommarmöblering.

Bostadsföreningen Nybygget upa förvärvade fastigheten 1909 och består av 34 lägenheter (1509 kvm) samt 1 hyreslokal (70 kvm) på adresserna Kocksgatan 58-60b. Föreningen är sedan mars 2015 skuldfri. Föreningen är en äkta bostadsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Delat ägande är ok. Föreningen planerar att renovera del av taket och trapphuset – inga beslut är tagna. Föreningen har dragit in fiberbredband i fastigheten men inte ut till lägenheterna – diskussioner pågår i föreningen om att eventuellt göra detta. Stambytt 1996. Föreningens Ordförande heter Edouard Okasmaa 070-781 02 21. Mer information finns i bifogad årsredovisning.

Renoveringshistorik:
2015 – Takbesiktning. Byte till säkerhetsdörrar för medlemmar som vill byta på egen bekostnad.
2014 – OVK kontroll.
2013 – Målning bandtäckning plåttak mot gård.
2012 – Byte av kallvattenledning inkl ventiler till stigarledningar och installation av dubbla vattenmätare.
2011 – Byte shuntmotor till varmvattenreglering undercentral.
2008 – Avloppsspolning av samtliga stammar.
2007 – Energideklaration.
2005 – Byte tvättmaskiner. Heluppgradering av undercentral.
2002 – Byte torktumlare.
1999 – Målning fönster och tak. Byte tätningslister fönster.
1996 – Stambyte avloppsledningar.
1986 – Målning trapphus.
1984 – Byte stuprör.

Förening: Bostadsföreningen Nybygget Upa

TV: Kabel-tv finns ej.

Internet: Fiber finns indraget i fastigheten men inte ut till lägenheterna. Diskussioner pågår i föreningen om detta ska göras, inga beslut är tagna. Kabel-tv finns ej.

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 250 kr per månad, gas cirka 150 kr per månad och hemförsäkringen är ca 80 kr per månad.

Information om budgivning, alternativ planlösning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat andelsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag har säljaren alltid fri prövningsrätt, vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsföreningen ordentligt innan kontraktskrivningen. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen (ej uppmätt). Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktskrivningen.
Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsföreningens styrelse innan kontraktskrivnigen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.