Södermalm

Hallandsgatan 26, 4 tr

1920-talsdröm med högt, fritt och strålande ljust parkläge. Nybyggd balkong i söder och vacker utsikt över Blekingetäppan. Sagolik charm och känsla!

Adress

Hallandsgatan 26, 4 tr

Rum

1,5

Slutpris

4 050 000 kr

Avgift

1 978 kr/mån

Boyta

44 kvmOm bostaden

Med ett av Södermalms mest eftertraktade och mysiga lägen finns denna suveräna, smakfullt nyrenoverade och stilrena lägenhet om 44 maximalt yteffektiva och väldisponerade kvm i toppskick. Lägenheten är högt belägen på 4 av 5 tr i fastighet från 1929, och ger ett underbart boende i lugn parkmiljö. Den har ett strålande ljusinsläpp och ljuvlig, nybyggd, södervänd balkong i gammal stil med fri utsikt över innergård och lite hemliga Blekingetäppan. Utsikten från kök, vardagsrum och balkongen är minst sagt grönskande då stora kastanjeträd, fläder och syrén gör parken och gården till lummiga oaser.

Smakfulla material, ljus färgsättning samt platsbyggda förvarings- och funktionslösningar samsas med genuina och vackert välbevarade detaljer från byggåret. Här finns vitoljad fiskbensparkett och trägolv, skåpinredning i original, stora spröjsade fönsterpartier, snövita snickerier, högt till tak etc.

Planlösningen är ytterst väldisponerad och effektiv motsvarande en bra 2:a för både en och två personer. Här finns en inbjudande tambur och hall med plats för ytterkläder, skor och bra förvaring i måttanpassade garderober. I anslutning till hallen finns ett stort och toppfräscht badrum med badkar. Härligt vardagsrum med platsbyggd, vägghängd dold förvaring samt ingång till ”walk in closet”. Här finns utgång till den nybyggda balkongen som har sol hela dagen och fri parkutsikt över Blekingetäppan. Balkongen ger verkligen ett härligt ”uterum” med plats för bord och stolar. I anslutning till vardagsrummet finns en praktisk sovrumsdel/sovalkov som rymmer en 160 cm säng. Snyggt, renoverat kök med god förvaring och vackert bevarat skåp i original.

OBS! Lägenheten är möjlig att bygga om till en 2:a. Se exempel i bifogad alternativ planlösning.

– Inbjudande hall med plats för ytterkläder, skor och bra förvaring i måttanpassade garderober.

– I anslutning till hallen finns ett stort och toppfräscht badrum med badkar.

– Härligt vardagsrum med platsbyggd, dold förvaring samt ingång till ”walk in closet”. Här finns utgång till den nybyggda balkongen i söder som har sol hela dagen och fri parkutsikt över Blekingetäppan. Balkongen ger verkligen ett härligt ”uterum” med plats för bord och stolar.

– I anslutning till vardagsrummet finns en praktisk sovalkov med plats för 160 cm säng.

– Snyggt, renoverat kök med god förvaring och vackert bevarat skåp i original.

Pris: 3 495 000 kr

Månadsavgift: 1 978 kr
Utöver månadsavgiften tillkommer en balkongavgift på 50 kr/mån.

Andel i föreningen: 3,64840 %

Byggår: 1929

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, vindsförråd och tvättstuga. Trevlig innergård som vätter mot den mysiga och lite hemliga Blekingetäppan. På innergården finns bla. en grillplats som medlemmarna fritt kan utnyttja.

Lägenhetsnummer: 17 (1402)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Energiförbrukning: 167 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Kniven 23 består av 23 bostadsrättslägenheter samt 2 lägenheter och 1 lokal med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 2010.

Genomförda renoveringar:
2015: Hissrenovering, balkongbyggnation samt stamspolning.
2013: Trapphusrenovering samt elen har bytts i hela huset. Nya elcentraler har satts upp och det är förberett för 3-fas i samtliga lägenheter.
2012: Byte av undercentral.
2011: Ny grill och trädgårdsmöbler till den gemensamma innergården. En hyreslägenhet renoverades och såldes.
2010: OVK genomfördes, stammarna spolades, rensning av köks- och badrumsventiler, takmålning, fönsterrenovering samt målning av entrédörrar.
1997: Installation av fjärrvärme.
1992: V/A- stambyte.

Hushållsel ca 200-250:-, gas ca 150:- och hemförsäkring ca 150:-/månad.

Förening: Brf Kniven 23

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Solig balkong i söder med öppet, fritt och ostört läge över lummiga Blekingetäppan. Balkongavgift om 50:- per månad tillkommer utöver månadsavgiften.

Föreningens gård vätter mot den lugna och lite hemliga Blekingetäppan som omringas av kvarteret på tre sidor. Här finns sandlåda, planteringar, sittgrupper och lummiga träd. Perfekt för en picknick eller en avkopplande grillkväll med vänner.

På framsidan av fastighten breder den lummiga Skånegläntan ut sig. Parken består av ett stort grönområde och är bland annat känd för sina permanenta, designritade solstolar med parasoller – flitigt utnyttjade för lugna, avkopplande stunder under årets varma månader. Här finns även en parklek och en mindre scen.

På några minuters promenadavstånd nås Mariatorget där det finns en mängd mysiga och trendiga kaféer såsom Johan & Nyström och Drop Coffee. Ett par minuters promenad åt andra hållet kan man njuta av Årstaviken, småbåtshamn och motionsspår.

För den shoppingsugna finns i närområdet, förutom Skrapan och Götgatans alla modebutiker, även SOFO-området där det kryllar av vintage- och secondhandbutiker. Här finns även ett stort utbud av Kaféer, barer och uteställen.

Närmsta t-banestationerna är Medborgarplatsen eller Skanstull som alla nås på några få minuters promenad. Till Mariatorgets tunnelbana och Stockholm Södra (pendeltåg) promenerar man på under 10 minuter. Buss 55 stannar precis utanför porten.

I den närmsta omgivningen finns också ståtliga Allhelgonakyrkan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.