Södermalm

Tjurbergsgatan 36, 2tr

Underbart 20-tal i härligt skick med den äldre charmen bevarad. Drömläge på Södermalm.

Adress

Tjurbergsgatan 36, 2tr

Rum

1,5

Slutpris

2 550 000 kr

Avgift

2 277 kr/mån

Boyta

40 kvmOm bostaden

I vacker och välskött 1920-talsfastighet, ritad av den kände arkitekten Sven Wallander, ligger denna fantastiskt charmiga och trivsamma lägenhet i mycket fint skick med bevarade äldre detaljer. Stora spröjsade fönster med djupa nischer, trägolv och spegeldörrar. Sällskapsvänlig planlösning med stort vardagsrum och väldisponerat trivsamt kök med bl.a. diskmaskin och rymlig matplats. Fint badrum med bl.a. golvvärme. Lägenheten har mycket goda förvaringsutrymmen med två rymliga inbyggda garderober. Det höga läget i kombination med den generösa takhöjden ger hela bostaden ljus och rymd. Föreningen har trevliga gemensamma vädringsbalkonger i trapphuset samt stor grönskande gård med flertalet sittgrupper och grillplats. Här bor man på idylliska och mysiga Tjurbergsgatan, en oas i hjärtat av Södermalm mellan citypulsen på Götgatan och Helgalundens lugn och grönska. Här lever du nära de trendiga restaurangerna vid Nytorget och på Götgatsbacken samt galleriorna Bruno och Skrapan. Samtidigt nås med kort gångavstånd de trevliga promenadstråken och baden nere vid Årstaviken. Stor, populär och välskött förening. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. En rymlig garderob samt utrymme för arbetsplats, extra byrå eller garderob om så önskas. Dimmerbelysning. Trägolv och ljusa väggar.

– Stort vardagsrum med gott om plats för önskad möblering. Här finns även en praktisk och dold inbyggd garderob. Spröjsat fönster med djupa nischer, trägolv, vita väggar samt dimmerbelysning.

– Trivsamt och charmigt kök med matplats. Köket är utrustat med diskmaskin, gashäll, elugn, fläkt, kyl och frys. Spröjsat fönster med djupa nischer, trägolv, ljusa väggar samt dimmerbelysning.

– Fint helkaklat badrum utrustat med golvvärme, handdukstork, dusch, handfat, skåp och wc. Spotlightbelysning.

Pris: 2 350 000 kr

Månadsavgift: 2 277 kr

Andel i föreningen: 0,47716 %

Byggår: 1927

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett mindre källarförråd. Det finns flera tvättstugor varav tre i denna uppgång, cykelförråd, vacker innergård med sommarmöblering och grill.

Renoveringar: Byte av V/A-stammar 1975-1985. Fasadrenovering 2006-2007. OVK-besiktning 2008. Stamspolning 2009. Installation av trefas-el i fastigheten 2010. För mer info, se www.hsb.se/stockholm/vagskivan

Lägenhetsnummer: 59 (1202)

Hiss: Nej

Energiförbrukning: 123 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: HSB Brf Vågskivan i Stockholm bildades 1926 och 1992 antogs nya stadgar och därmed ombildades föreningen till bostadsrättsförening. Föreningen består av 212 lägenheter och flera hyreslokaler på adresserna Hallandsgatan 46 och 50, Blekingegatan 31, Helgalunden 13 samt Tjurbergsgatan 34, 36 och 38. Husen ritades av den välkände arkitekten Sven Wallander och stod färdiga för inflyttning 1927. Köparen/na måste bli medlem i HSB. Juridisk person accepteras ej som ägare. Delat ägande är ok. Föreningen genomför i dagsläget en upprustning av innergården och den bokningsbara grillplatsen. Populär och välskött förening med god ekonomi. Energiprestanda 123 kWh/m². Mer info finns i årsredovisning 2012 samt på föreningens utmärkta hemsida www.hsb.se/stockholm/vagskivan

Förening: HSB Brf Vågskivan i Stockholm

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget.

Fantastiskt läge i hjärtat av Södermalm! Här bor man tyst, lugnt och rofyllt med direkt närhet till Söders mest myllrande folkliv.
I föreningens närmsta omgivningar finns bl.a. nyrenoverade Rosenlundsparken/Skånegläntan med grönområden och fasta, designritade solstolar med parasoller – flitigt utnyttjade för lugna, avkopplande stunder under årets varma månader. I den närmsta omgivningen finns också ståtliga Allhelgonakyrkan med omgivande grönområden. På några minuters promenadavstånd ligger Eriksdalsområdet med bl.a. badhus, utomhus swimmingpool, sporthall, koloniområden och småbåtshamn. Ett flertal gym och rekreationsanläggningar finns i närområdet. På 5 minuters promenad kommer du till Ringens och Rosenlunds vårdcentraler och på 10 minuter till Södersjukhuset. För den shopping- eller nöjessugne finns hela Götgatans enorma utbud av trendiga butiker, gallerior, mysiga caféer, restauranger från världens alla hörn, barer och nattklubbar alldeles runt hörnet. Tvärs över Götgatan kliver man rakt in i det omtalade SoFo.
Mycket goda kommunikationer med tunnelbana från Skanstull eller Medborgarplatsen som båda nås på några få minuters promenad. Till Stockholm Södra (pendeltåg) promenerar du på under 10 minuter. Busshållplatser finns runt husknutarna.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.