Södermalm

Tjurbergsgatan 36, 2 tr

Charmigt 20-tal med suverän planlösning & härlig balkong i sydväst. Smart "mini-2:a"!

Adress

Tjurbergsgatan 36, 2 tr

Rum

1,5

Slutpris

2 650 000 kr

Avgift

2 171 kr/mån

Boyta

38 kvmOm bostaden

Välkommen till idylliska och mysiga Tjurbergsgatan, en oas i hjärtat av Södermalm mellan citypulsen på Götgatan och Helgalundens lugn och grönska. Här lever du nära de trendiga restaurangerna vid Nytorget och på Götgatsbacken samt galleriorna Bruno och Skrapan. Samtidigt nås med kort gångavstånd de trevliga promenadstråken och baden nere vid Årstaviken.

I vacker och välskött 1920-talsfastighet, ritad av den kände arkitekten Sven Wallander, ligger denna fantastiskt charmiga och optimalt planerade lägenhet i toppskick. Lägenheten är smakfullt renoverad och ombyggd till en smart ”mini-2:a” för två personer. Tidstypiska orginaldetaljer bevaras såsom furugolv, snövita och spegelmönstrade snickerier, stora spröjsade fönster m.m. och kombineras med modern inredning och sober färgsättning. Kök i klassisk stil med god förvaring och utgång till solig balkong i sydväst. Balkongen ger verkligen det där extra ”uterummet” som förenar ute med inne! Vardagsrum med plats för soffgrupp, TV-möbel och arbetshörna. Platsbyggd alkov/sovrum. Stort toppfräscht badrum i stilren design med ”Jacuzzi-badkar”. Brf Vågskivan är en välskött och omåttligt populär förening!

– Hall med plats att hänga ytterkläder och övrig förvaring i rejäl klädkammare. Lackat trägolv och väggar i sober kulör.

– Toppfräscht badrum från 2008 i stilren, snygg design. Kaklade väggar i vitt och grått klinker på golv. Härligt massagebadkar, ”Jacuzzi-badkar”. Handfat på kommod med draglådor, badrumsskåp och öppna hyllplan för handdukar t ex, WC och handdukstork.

– Kök i bevarad klassisk stil med gott om skåp, varav serveringsskåpet i original är från byggåret. Bra arbetsbänkar med kaklad vägg ovan. Vitvaror i rostfritt från Gorenje såsom kyl och frys, gasspis med elektrisk ugn samt fläktkåpa. Lackat trägolv, väggar i sober kulör och matplats för 4-6 personer. Köket ansluter till vardagsrummet i öppen planlösning. I köket finns även utgång via glasade pardörrar till balkongen i sydväst med högt läge och vy över fin innergård.

– Vardagsrum med plats för soffgrupp och TV-möbel. Smart sovrumsdel/alkov med platsbyggd sänganordning för säng om 140 cm och med god förvaring under. I vardagsrummet finns även en arbetshörna. Lackat trägolv och väggar i sober kulör.

Pris: 2 650 000 kr

Månadsavgift: 2 171 kr

Andel i föreningen: 0,44308 %

Byggår: 1927

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett större vindsförråd och ett mindre källarförråd. Föreningen disponerar tre tvättstugor och de finns på Hallandsgatan 46 och 50 samt på Tjurbergsgatan 36. Det finns en festlokal för ca 50 personer, kan hyras för 200:-, cykelrum (Hallandsgatan 46) och cykelställ på gården. Innegården är stor och trivsam med bl a grillplats som medlemmarna fritt kan nyttja.

Renoveringar: Byte av V/A-stammar 1975-1985. Fasadrenovering 2006-2007. OVK-besiktning 2008. Stamspolning 2009. Installation av trefas-el i fastigheten 2010. För mer info, se www.hsb.se/stockholm/vagskivan

Lägenhetsnummer: 57 (1204)SÅLD!

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5.

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen Vågskivan bildades 1926, men 1992 antogs nya stadgar och därmed ombildades föreningen till bostadsrättsförening.

I föreningen finns 212 lägenheter samt kommersiella lokaler. Föreningen omfattar fastigheterna Hallandsgatan 46 och 50, Blekingegatan 31, Helgalunden 13 samt Tjurbergsgatan 34, 36 och 38.

Husen ritades av den välkände arkitekten Sven Wallander och stod färdiga för inflyttning 1927.

Föreningen har en hemsida, http://hsb.se/stockholm/vagskivan

Förening: HSB:s i Stockholm Brf Vågskivan

TV: Ansluten till kabelnät via ComHem. Grundutbudet ingår i avgiften.

Internet: Bredband via ComHem och 100 Mbit/s via Bredbandsbolaget.

Sammanställning: Balkong i högt ljust sydvästläge mot ostörd innergård.

I föreningens närmsta omgivningar finns nyrenoverade Rosenlundsparken/Skånegläntan med grönområden och fasta, designritade solstolar med parasoller – flitigt utnyttjade för lugna, avkopplande stunder under årets varma månader. Här finns även en parklek och en mindre scen.
I den närmsta omgivningen finns också Helgalunden med ståtliga Allhelgonakyrkan och omgivande grönområden.

På några minuters promenadavstånd finns Eriksdalsområdet med bla Eriksdalsbadet med utomhus swimmingpool och sporthall. Nedanför finns koloniområden, småbåtshamn, badbryggor och strandpromenad längs med Årstaviken.

För den shopping- eller nöjessugne finns runt hörnet hela Götgatans enorma utbud av butiker, gallerior, caféer, restauranger, barer och nattklubbar. Tvärs över Götgatan kliver man rakt in i SoFo med Nytorget bl a.

Närmsta t-banestation är Skanstull eller Medborgarplatsen som båda nås på några få minuters promenad. Till Stockholm Södra (pendeltåg) promenerar man på under 10 minuter. Busshållplatser finns runt husknutarna.

På 5 minuters promenad kommer man till Ringens och Rosenlunds vårdcentraler och på 10 minuter till Södersjukhuset.

Ett flertal gym och rekreationsanläggningar finns i föreningens närområde.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.