Östermalm - vid Östermalmstorg

Linnégatan 20, 6 tr

Unik terrassvåning, högst upp, med strålande ljusinsläpp och magnifik utsikt över takåsar. Stilren design och maximal funktion. Invid Östermalmstorg.

Adress

Linnégatan 20, 6 tr

Rum

1,5

Slutpris

3 850 000 kr

Avgift

2 028 kr/mån

Boyta

30,7 kvmOm bostaden

Med ogenerat, fritt och ypperligt läge högst upp i välvårdad fastighet på en av Östermalms toppadresser, mellan Humlegården, Östermalmstorg och Stureplan, ges här tillfälle att förvärva ett boende i en klass för sig. Här saluförs nu en suverän, fantastiskt fin och fulländad terrassvåning om 30,7 kvm (möjlig 2:a) med stor kungsbalkong/terrass om 6 kvm. Terrassen ger ett möblerbart och insynsskyddat uterum med morgon- och sen kvällssol, fri utsikt mot himmel och kringliggande takåsar samt härlig stadsvy längs med Linnégatan nedanför.

Lägenheten har på senare tid med stil renoverats till ett modernt hem i mycket gott skick. Samtidigt är charmen och de tidsenliga originaldetaljerna från byggåret väl bevarade såsom fiskbensparkett, rejäl takhöjd, skåpinredning och snickerier i vitt samt stora fönsterpartier med spanjoletthandtag etc.

Planlösningen är optimalt disponerad, maximalt yteffektiv och tillgänglig för 1-2 personer. Här finns finns en hall med god förvaring i dubbla garderober, i skåp och på väggfasta, öppna hyllplan. I anslutning till hallen finns ett fräscht kaklat badrum med dusch, WC och plats att ställa tvättmaskin (ej förberett i dagsläget). Kök i stilsäkert, minimalistiskt och vitt utförande med god förvaring, bänkskivor i Carraramarmor samt komplett maskinell utrustning. Lättmöblerat vardagsrum med plats för soffa och matbord samt utgång till terrassen. I anslutning till vardagsrummet finns en rymlig sovalkov med platsbyggd, smart förvaring och utrymme för dubbelsäng om 160 cm. Alkoven gör att man på bästa sätt får undan sängen från övrig möblering likt funktionen i en ”minitvåa”.

Synnerligen välskött förening med god ekonomi i renoverad och stambytt fastighet uppförd 1942.

– Hall med god plats för ytterkläder och förvaring i dubbla garderober, i skåp och på öppna, väggfast hyllplan. Parkettgolv.

– Kaklat badrum med klinkergolv, duschhörna med vikdörrar i glas, WC, handfat på kommod, spegel och god förvaring i badrumsskåp och på väggfasta hyllor.

– Kök i stilsäkert vitt och minimalistiskt utförande med god förvaring, bänkskivor i Carraramarmor och komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys, spis, fläkt och inbyggd diskmaskin. Klinkergolv och fönster mot terrassen.

– Vardagsrum med plats för soffa och matbord. Här finns utgången till terrassen om 6 kvm med härlig, fri vy över kringliggande takåsar. I anslutning till vardagsrummet finns en rymlig sovalkov med platsbyggd, smart förvaring och utrymme för dubbelsäng om 160 cm. Parkettgolv.

Pris: 3 195 000 kr

Månadsavgift: 2 028 kr
Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 250-300:-/månad. Hemförsäkring ca 100-150:-/månad.

Andel i föreningen: 1,53022 %

Byggår: 1942

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 624 (1602)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 6 av 6.

Energiförbrukning: 148 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna samt externa garageplatser i området. Se www.garageplatsen.se.

Allmänt om föreningen: Brf Brunfisken 17 består av en fastighet som uppfördes 1942 och är belägen i hörnet av Linnégatan och Majorsgatan i Stockholm. Fastigheten består av 58 lägenheter med bostadsrätt (2249 kvm) och fyra källarlokaler med hyresrätt (193 kvm). Föreningen äger marken.

För godkännande av ny medlem krävs signering av stadgar och ordningsregler samt en överlåtelseavgift som betalas av köparen, som för år 2022 är 4.830:-(10% av prisbasbeloppet) och en pantsättningsavgift om 1208:-(2,5% av prisbasbeloppet), och debiteras av förvaltaren.
Föreningen har en stabil ekonomi och inga avgiftsförändringar finns i dagsläget planerade/beslutade.

2018 Hisskorgen renoverades
2016 Renovering av fasad och balkonger samt målning av fönster
2014 Porttelefon och digitalt bokningssystem för tvättstuga
2013 Trapphuset renoverades och ny tvättmaskin sattes in.
2012 Kabel-Tv och internet Från Alltele
2010 Ny undercentral för fjärrvärme och ommålning av tak
2007 har vi även renoverat avloppsstammarna i källaren.
2005 sattes en ny snygg entréport in och under 2013 renoverades trapphuset med ny armatur som passar med tidsepoken målning av hela trapphuset. Genom dessa estetiska förändringar är vi övertygade om att hela fastighetens värde kommer att öka – och med den alla lägenheter.
2004 Fläktsystemet sågs över. Det är viktigt att poängtera att endast kolfilterfläktar får installeras då utblåsande fläktar stör hela husets fläktsystem. Innergården omasfalterades.
2001 Stambyte och byte av el-stigare
1999 Renovering av hiss och tvättstuga

Förening: Brf Brunfisken 17

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 58

Antal lokaler: 4

Internet: Kabel-TV och bredband distrubieras av AllTele. För abonnemang, kontakta AllTele och dess kundservice på 0910 – 79 80 00.

Sammanställning: Ljuvlig kungsbalkong/terrass om ca 6 kvm med både morgon- och kvällssol samt härlig stadsvy över kringliggande takåsar. Terrassen ger ett härligt och insynsskyddat uterum med plats för bord, stolar och växter.

Välkommen till härliga Östermalm och detta utsökta läge invid Östermalmstorg och Humlegården. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förrutom Östemalmstorg med trevliga Saluhallen, når man på några minuter Strandvägen, Karlaplan och Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Utbudet av restauranger, caféer, mataffärer samt kommunikationer (T-bana och flertalet innerstadsbussar) är gott.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.