Östermalm - Tessinparken

Kallskärsgatan 5, 6 tr

Funkispärla med ljuvlig balkong i högt strålande ljust läge och vacker fri utsikt över Tessinparken. Möjlig 2:a.

Adress

Kallskärsgatan 5, 6 tr

Rum

1,5

Slutpris

3 050 000 kr

Avgift

1 500 kr/mån

Boyta

30 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän och ytterst välplanerad funkislägenhet vid Tessinparken. Här lever du i rofylld och lummig parkmiljö med endast ett stenkast från Karlaplan. Lägenheten är högt, fritt och strålande ljust belägen på våning 6 av 7 i välskött fastighet från 1935. Den har en stor balkong som ger ett härligt uterum med morgon- och förmiddagssol samt utsikt mot Tessinparken. Närhet till Djurgården och City som nås snabbt med bussar eller Tunnelbana.

Lägenheten har en väl bevarad funkisstil och charm från byggåret. Planlösningen är mycket väldisponerad och yteffektiv och kan genom en enkel manöver bli en ”mintvåa” med separat sovrumsdel.

Synnerligen välskött brf med god ekonomi.

Hall: Generös hall med stilrena stenplattor på golv från 1935. Goda förvaringsmöjligheter i form av tre inbyggda garderober samt bra plats för ytterkläder.

Badrum: Stilrent badrum med klinkergolv och ljust kakel på vägg. Här finns toalett, handfat med kommod, handdukstork och dusch med infällbara glasdörrar.

Rum: Ljust rum med ett trevligt ljusinsläpp och 2,90 i takhöjd. Fiskbensparkett. Trevliga fönsterpartier med bevarade originaldetaljer såsom fönsterbräda i marmor. Utgång till balkong med utsikt mot Tessinparken.

Kök: Kök med goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor med vitt kakel ovan arbetsbänk. Kökets maskinella utrustning består av Kyl/frys, spis med häll, spisfläkt samt kombinerad ugn och micro.

Sovdel: Sovdel med plats för 140 säng framför fönster.Fiskbensparkett.

Balkong: Stor balkong om ca 4 kvm med härdig trätrall i högt, fritt och ljust läge med morgon- och förmiddagssol samt utsikt mot Tessinparken.

Pris: 2 695 000 kr

Månadsavgift: 1 500 kr

Andel i föreningen: 0,55962 %

Byggår: 1935

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns Barnvagnsrum och cykelförråd i källaren. Tvättstuga. Medlemmarna i Brf Reveljen 1 & 11 har tillgång till ett grovsoprum som ligger i källaren under fastigheten på Hedinsgatan 11.

Lägenhetsnummer: 159 (1604)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 6 av 7.

Energiförbrukning: 159 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagmöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Reveljen 1 & 11 förvärvade fastigheten med adresserna Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3 och 5 (ritad av arkitekterna Albin och Erik Stark) år 1993-1994. Föreningen består av 84 lägenheter, varav 83 bostadsrätter (6.034 kvm) och 1 en hyresrätt (90 kvm) samt 3 lokaler (145 kvm) med hyresrätt. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. För mer information om föreningen, se www.brfreveljen.se

Föreningen kan acceptera delat ägarskap t.ex. 10 % / 90 %, om föräldrar äger 90 % och barn som bor i lägenheten 10 %. Kontakta Styrelsen i varje enskilt fall. Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem.

Genomförda renoveringar:
1988 Fasad- och balkongrenovering.
1993 Byte av samtliga V/A-stammar i kök och badrum.
1993 Byte av el-stigare.
1998 och 2007 Målning av fönster.
2007-2008 Renovering och godkännande av rökkanaler samt öppna spisar.
2010 Byte av entréportarna.
2011-2012 Målning/renovering av entréerna och trapphusenö.
2013 Byte av portarna mot baksidan. Fiber installerades i fastigheten., vilket innebär fiber till respektive lägenhet.
2015 Renovering av hissarna.
2016 Tak- och fönsterrenovering.
2017 Stamspolning genomförd och uppgradering av trädgården.
2018 OVK genomförd.

Kommande renoveringar:
Inga planerade renoveringar de närmaste åren. Fasad- och balkongrenovering inom ca 10 år.

Föreningens ekonomi per 2017-12-31: 17,7 mkr i långfristig skuldsättning ger en belåningsgrad på ca 2.939:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgår till ca 1,7 mkr. Från att haft en oförändrad avgift sedan 2006 så höjdes avgiften med 5 % i oktober 2018. Styrelsen planerar att höja avgiften ytterligare en gång med upp till 5 % inom det närmaste året.

Uppvärmning – Fastigheterna har fjärrvärme.
Ventilation – Fastigheterna har självdrag. Fastigheterna har godkänd OVK. Endast kolfilter fläktar får användas.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns 2 st tvättstugor med 2 tvättmaskiner, 1 torkskåp, 1 torktumlare, mangel & torkrum i varje. 2010 har en tvättmaskin bytts ut i en av tvättstugorna. 2008 har ny torktumlare installerats i en av tvättstugorna. 2005 nya manglar i tvättstugorna. 2012 byttes ett torkskåp. I övrigt finns cykel-/barnvagnsrum i källaren.

Förening: Brf Reveljen 1 & 11

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 83

Antal lokaler: 3

Antal hyresrätter: 1

TV: Kabel-TV via Canal Digital, grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Fiberbredband 100 Mbit/s och IP-telefon via Ownit, ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Stor balkong om ca 4 kvm i högt, fritt och ljust läge med morgon- och förmiddagssol samt utsikt mot Tessinparken.

Synnerligen eftersökt och attraktivt läge vid Tessinparken på Nedre Gärdet! Här lever du i rofylld boendemiljö med närhet till Karlaplan och Fältöversten med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer (Sabis och ICA), klädbutiker, caféer, restauranger, systembolag m.m. Kommunikationerna är goda med T-bana Karlaplan och flertalet innerstadsbussar. Med kort promenad nås Djurgårdsbron och Djurgårdens härliga rekreationsområden.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.