Östermalm - Nedre Gärdet

Skeppargatan 94, 5 tr

Suverän 1,5:a, högst upp, med öppen planlösning, strålande nyskick och fri utsikt mot himmel och takåsar. Snyggt, rätt och genomtänkt! 1.213:-/mån.

Adress

Skeppargatan 94, 5 tr

Rum

1,5

Slutpris

3 650 000 kr

Avgift

1 213 kr/mån

Boyta

34 kvmOm bostaden

Högst upp i fastigheten, närmast himlen och takåsarna, finns denna suveräna och strålande ljusa lägenhet i toppskick. Lägenheten är smakfullt nyrenoverad 2015 med stil, snygg design och fulländande funktionslösningar. Samtidigt bevaras de tidstypiska funkisdetaljerna från byggåret såsom rejäl takhöjd, fiskbensparkett, vita snickerier och ett stort fönsterparti som ger rikligt ljusinsläpp fri vy mot kringliggande takåsar. Den här bostaden uppfyller verkligen den kräsnes krav på komfort och känsla, här har inget lämnats åt slumpen!

Planlösningen är synnerligen väldisponerad, den är maximalt yteffektiv och tillgänglig för en eller två personer, väl motsvarande ”minitvåor” på både 40 och 45 kvm. Här finns en välkomnande hall med plats för ytterkläder, skor och förvaring. Smart sovalkov med plats för 120 cm säng och platsbyggd förvaring under. Nytt, stilsäkert och välutrustat kök i sobert grått utförande ansluter till vardagsrummet i en öppen och ljus planlösning. Här finns en fin, platsbyggd bokhylla och golvytorna är lättmöblerade för matbord, soffa och TV. Exklusivt, helkaklat badrum stilrent utförande med dusch, handfat samt handdukstork.

Välkommen till ett unikt boende för dig som vill bo högst upp i huset och på en attraktiv adress invid Tessinparken och Karlaplan. Med kort promenad når du Östermalmstorg och Stureplan tillika joggingstråken på Djurgården.

OBS! Lägenheten totalrenoverades och byggdes om 2015 med nytt kök och badrum, nyslipade och oljade parkettgolv, målade väggar, tak och snickerier m.m. Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi och låga månadsavgifter för medlemmarna.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor samt klädförvaring i rejäl garderob. Klinkergolv och nymålade väggar och tak.

– Smart sovalkov med plats för 120 cm säng och platsbyggd förvaring i draglådor under.

– Nytt, exklusivt badrum i stilren design från 2015. Badrummet är helkaklat med klinkergolv, duschhörna med glasvägg, toalett, handfat på kommod med draglådor samt handdukstork.

– Nytt, stilsäkert och välutrustat kök i öppen och ljus planlösning med vardagsrummet. Kökets luckor är sobert grå med diskreta handtag i rostfritt. Komplett maskinell utrustning såsom inbyggd kyl, frys och diskmaskin, induktionshäll, fläkt och varmluftsugn.

– Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för soffa, matbord och TV i platsbyggd bokhylla. Nyslipad och oljad fiskbensparkett, vitmålade väggar och tak samt ett stort fönsterparti som ger rikligt ljusinsläpp och fri utsikt mot kringliggande takåsar.

Pris: 3 095 000 kr

Månadsavgift: 1 213 kr

Andel i föreningen: 1,78900 %

Byggår: 1932

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns vindsförråd och tvättstuga på vinden. I denna finns två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp, mangel (ligger i separat rum intill) och strykjärn. Föreningen har en gemensam takterrass med möbler och fri utsikt över himmel och takåsar. I anslutning till fastigheten finns även en stor fin och grönskande innergård. Gården delas med de övriga fastigheterna i kvarteret. Här finns ett cykelställ bl a.

Lägenhetsnummer: 32 (1504)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Energiförbrukning: 129 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området. Bl a finns ett stort garage i fastigheten mittemot (Brf Kasernberget) där det kan finnas möjlighet att hyra garageplats. Se även gärna www.garageplatsen.se.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Paraden 6 förvärvade fastigheten 1996. Föreningen består av 30 lägenheter samt 3 kommersiella hyreslokaler. Föreningen äger marken och har god ekonomi med låg belåningsgrad och låga månadsavgifter för medlemmarna. Hela andra kvartalet 2019 utgick ingen avgift tack vare föreningens goda ekonomi.

Föreningen accepterar ej juridisk person som förvärvare. Delat ägande t ex mellan föräldrar och barn är ok. Det finns ej krav på mantalsskrivning på adressen. Andrahandsuthyrning sker efter ansökan och skriftligt godkännande av föreningen.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
Byte av V/A-stammar och elstigare 1994
Balkonger renoverades 1997
Ommålning av fönster utvändigt 2001
Extra maskin till tvättstugan installerades 2002
Ventilationssystem renoverades 2002-2003
Hissrenovering 2004
Eldstäder 2004-2005 (10 st av 18)
Ommålning av trapphus 2006
Renovering av takterrassen 2008
Fjärrvärmecentral utbytt samt renovering av tvättstugan 2009
Installation av ny torktumlare och torkskåp 2010
Samtliga fasader och skiffertaket renoverades 2013
Ommålning av fönster utvändigt 2013
Nya hisslinor samt del som styr dörröppning när hissen stannar 2014

Driftskostnad:
Hushållsel ca 100-150:-/mån och hemförsäkring ca 100-150:-/mån.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga finns på vinden med två stycken tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.
Gemensam innergård och en möblerad takterrass.

Läs mer på föreningens egna hemsida: http://www.brfparaden6.com/

Förening: Brf Paraden 6

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Via kabel-TV. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Föreningen har en gemensam takterrass med fri utsikt över himmel och takåsar. Terrassen möbleras sommartid och den ligger endast en våning ovanför lägenheten.

Lugnt ostört och synnerligen eftersökt läge på Östermalm nära Tessinparken, Karlaplan och Fältöversten. Härifrån är det bekvämt gångavstånd till Djurgårdsbron, Östermalmstorg, Lill-Jansskogen, Humlegården och Stureplan. Kommunikationerna är utmärkta i form av T-bana (Stadion och Karlaplan) och flertalet innerstadsbussar. Utbudet av välsorterade mataffärer (t ex är Sabis på Fältöversten), caféer, restauranger, butiker etc är gott. Välkommen till trevliga Östermalm!

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.