Östermalm - nära Karlaplan

Jungfrugatan 41 A, 1 tr

Toppskick nära Karlaplan! Underbart sekelskifte med öppna ytor och stilren design!

Adress

Jungfrugatan 41 A, 1 tr

Rum

1,5

Slutpris

2 750 000 kr

Avgift

2 274 kr/mån

Boyta

43 kvmOm bostaden

Lev och njut av ett förstklassigt och rofyllt boende nära Karlaplan. I vacker fastighet på Jungfrugatan ges en sekelskifteslägenhet i absolut toppskick. Här ges läcker, stram och stilren inredningsdesign, sober färgsättning och oljade ekparkettgolv i en övrigt ljus, och öppen planlösning. Stilrent kök med vitvaror i rostfritt öppnar härligt upp och integreras med vardagsrum som pryds av kakelugn. Detta ger lägenheten särskilt trevlig karaktär. Toppfräscht badrum och många smarta förvaringslösningar. Välkommen till ett boende som infriar alla stil- och trendmedvetnas krav på kvalitet med toppläge på Östermalm!

– Välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter i form av en inbyggd garderobsdel samt en dubbelgarderob med tillhörande överskåp. Svart granitgolv och väggar i vit ton.

– Stilrent kök från 2007 med vita klarlackade köksluckor och härdat glas ovan arbetsytor. Vitvaror i rostfritt från Siemens och Whirlpool såsom kyl/frys, induktionshäll, kombinerad inbyggnadsugn/mikro, espressomaskin, spisfläkt och integrerad diskmaskin. Mycket bra förvaringsmöjligheter samt avställningsytor. Svart granitgolv och väggar i vit ton.

– Köket integreras med vardagsrum i öppen härlig planlösning. Vardagsrummet har oljat ekparkettgolv, vitmålade väggar och tak samt en vacker kakelugn.

– Sovrum med plats för 140 cm säng. Smart förvaringsdel.

– Toppfräscht läckert badrum med kaklade väggar i vitmatta plattor, klinkergolv i ljus ton, tak med infällda spotlights, duschvägg, toalett, handdukstork samt handfat med kommod. Golvvärme.

Pris: 2 800 000 kr

Månadsavgift: 2 274 kr

Andel i föreningen: 1,09530 %

Byggår: 1893

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns festlokal, samlingslokal, bastu, tvättstuga med torkrum, vindsförråd och övernattningslägenhet á 250:-/dygn med plats för fyra personer.

Renoveringar: Fastigheten totalrenoverades 1990-91 då bl.a v/a stammar och elstigare byttes. 2002 – fönster, 2006 – taket, 2008 – trappuppgången. 2010 – tätning av fönster.

Lägenhetsnummer: 11503-0412

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3.

Parkering/Bilplats: Boenderparkering på gatan för mantalskrivna och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Föreningen Brf Storken 12 förvärvade fastigheten med samma namn 1999 med adresser Jungfrugatan 41 A-C, 43 A-B och Sibyllegatan 50 A-B samt Sibyllegatan 52 A-B. Huset är blåklassat i Stockholms stads kulturhistoriska bebyggelseklassificering, vilket är den högsta skalan för bebyggelse av synnerligen högt historiskt värde. Föreningen består av 77 bostadsrätter om 4812 kvm, 1 hyresrätt om 30 kvm samt 15 lokaler om 789 kvm. Föreningen beskattas som äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningen har en god ekonomi och i september 2017 amorterades de sista långfristiga lånen och föreningen blev därmed skuldfri. Omsättningstillgångarna (kassa, bank mm) uppgick per 2021-12-31 till ca 1,6 Mkr. Inga planerade avgiftsförändringar. Föreningens vind är oexploaterad vilket ses som en dold tillgång.

Gjorda renoveringar:
1989-1990 totalrenoverades fastigheten med byte av V/A-stammar, elstigare, ventilation etc.
2002 målning av fönster.
2006 målning av yttertaket.
2008 trapphusrenovering/ommålning.
2009 bebyggdes en del av vinden till två vindsvåningar i etage med underliggande medlemslägenheter.
2010 tätning och isolering av fönster.
2015 byte av tvättmaskin i tvättstugan, lagning av stuprännor m.m.
2016 fönstermålning och åtgärdat ventilation enligt OVK.
2018 Ny undercentral.
2019 Ny hiss installerades på Sibyllegatan 50A.
2019 Tätning/renovering skorsten Sibyllegatan 50.
2020 Fönsterrenovering Sibyllegatan

Planerade renoveringar/investeringar:
Styrelsen har en underhållsplan som upprättades 2004 och som löpande uppdateras. Fönsterrenovering på Jungfrugatan, ej bestämt när det ska ske. Bergvärme diskuteras.

Övriga utrymmen och faciliteter:

Till lägenheten disponeras ett rymligt vindsförråd om ca 10 kvm. Det finns en välutrustad tvättstuga i det separata gårdshuset uppdelad på två bokningsbara avdelningar med vardera två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Föreningens medlemmar har även tillgång till bastu, cykelrum och en övernattningslägenhet med plats för fyra personer. Den har pentry, dusch och toalett som kan hyras för 250 kr/dygn. Föreningen har även en stor och fin innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter.

För ytterligare information se föreningens årsredovisning, stadgar samt föreningens hemsida https://boappa.se/brf-storken-12-stockholm

Förening: Brf Storken 12.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 77

Antal lokaler: 15

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit.

Lugnt ostört och synnerligen eftersökt läge på Östermalm invid Östermalmsgatan med direkt närhet till Karlaplan med dess fontänprydda parkrum och grönskande promenadallé, Fältöversten, Tessinparken och Östermalmstorg samt gångavstånd till Djurgårdsbron, Lill-Jansskogen, Humlegården samt Stureplan. Kommunikationerna är utmärkta i form av T-bana (Karlaplan, Stadion eller Östermalmstorg) och flertalet innerstadsbussar. Utbudet av mataffärer (Fältöversten och ICA Esplanad bl a), caféer, restauranger, butiker, gym (SATS Stadion ca 300 meter) m.m. är gott. Välkommen till trevliga Östermalm!

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.