Östermalm - nära Karlaplan

Jungfrugatan 41 A, 3 tr

Stilren och kvadratsmart "mini-2:a" i toppskick, högst upp i fastighet anno 1893 med fri utsikt, kakelugn, öppen planlösning och härlig studiokänsla.

Adress

Jungfrugatan 41 A, 3 tr

Rum

1,5

Slutpris

4 700 000 kr

Avgift

2 274 kr/mån

Boyta

43 kvmOm bostaden

Högst upp i fastighet från 1893, med generöst ljusinsläpp och fri utsikt mot takåsar, finns denna fantastiskt fina sekelskifteslägenhet i toppskick. Lägenheten har på senare tid totalrenoverats med stil och finess där arkitektoniskt design, påkostade materialval och genomtänkta funktionslösningar möter de genuina originaldetaljerna från byggåret.

Högt till tak, fina trägolv, höga golvsocklar, en magnifik och välfungerande kakelugn samt fina fönsterpartier med speglade nischer och högt, fritt läge är detaljer som ger bostaden sin unika karaktär och hemtrevliga känsla. Här har inget lämnats åt slumpen!

Öppna och ljusa sällskapsytor där vardagsrum och kök i stilsäkert, minimalistiskt utförande integreras i ett och ger lägenheten rymd och härlig studiokänsla. Samtidigt är den maximalt yteffektiv och tillgänglig för både en eller två personer, väl motsvarande tvåor på 40-45 kvm. Smart sovrumsdel med plats för 120-140 cm säng och underliggande platsbyggd förvaring. En välkomnande halldel med platsbyggd dubbelgarderob.Toppfräscht och stilrent badrum med dusch och WC.

Välkommen till ett livstilsboende på ett av övre Östermalms mest eftertraktade adresser och lägen, strax ovan Östermalmsgatan i lugna kvarter mellan Karlaplan och Östermalmstorg. Mycket välskött förening med utmärkt ekonomi och kulturminnesmärkta fastigheter.

– Välkomnande halldel med platsbyggd dubbelgarderob. Här finns väggyta för ytterligare förvaringsmöbel för den som önskar.

– Öppna och ljusa sällskapsytor där vardagsrum och kök i stilsäkert, minimalistiskt utförande integreras i ett och ger lägenheten rymd och härlig studiokänsla. Köket har generös förvaring i skåp med handtagsfria luckor i vitt. Komplett maskinell utrustning såsom integrerad kyl, frys och diskmaskin, spishäll och varmluftsugn från Smeg samt fläkt. Praktisk köksö med inbyggd förvaring och bra avställningsyta ovanpå.

– Vardagsrummet är lättmöblerat och luftigt med plats för soffa och matbord. Här finns en fungerande kakelugn och fina fönster i högt läge med fri utsikt mot kringliggande takåsar. Trägolv, väggar i sober kulör och tak med inbyggd och dimbar belysning.

– Smart sovrumsdel med plats för 120-140 cm säng och underliggande platsbyggd förvaring.

– Luftigt, kaklat badrum med rejäl duschplats, vikbar glasvägg och i huvudsak dolda rördragningar. Här finns klinkergolv i exklusivt materialval med golvvärme, handduksvärmare, stilrent handfat med bänkskiva i valnöt och kommod i vitt. Tuff belysning med både dimbara spotlights i taket och uplight som ger en behaglig dämpad belysning om så önskas.

Pris: 3 975 000 kr

Månadsavgift: 2 274 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 200:-/månad. Hemförsäkring ca 100-150:-/månad. Obligatorisk bredbandsavgift 150:-/månad.

Byggår: 1893

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten disponeras ett stort vindsförråd. Det finns en rymlig, fräsch och välutrustad tvättstuga i det separata gårdshuset uppdelad på två bokningsbara avdelningar med vardera två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Föreningens medlemmar har även tillgång till cykelrum och en övernattningslägenhet med plats för fyra personer som kan hyras för 250:-/dygn. Föreningen har även en stor och fin innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter.

Lägenhetsnummer: 432 (1303)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3.

Energiförbrukning: 186 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna. Externa garagemöjligheter i området, se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Föreningen Brf Storken 12 förvärvade fastigheten med samma namn 1999 med adresser Jungfrugatan 41 A-C, 43 A-B och Sibyllegatan 50 A-B samt Sibyllegatan 52 A-B. Huset är blåklassat i Stockholms stads kulturhistoriska bebyggelseklassificering, vilket är den högsta skalan för bebyggelse av synnerligen högt historiskt värde. Föreningen består av 77 bostadsrätter om 4812 kvm, 1 hyresrätt om 30 kvm samt 15 lokaler om 789 kvm. Föreningen beskattas som äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningen har en god ekonomi och i september 2017 amorterades de sista långfristiga lånen och föreningen blev därmed skuldfri. Omsättningstillgångarna (kassa, bank mm) uppgick per 2021-12-31 till ca 1,6 Mkr. Inga planerade avgiftsförändringar. Föreningens vind är oexploaterad vilket ses som en dold tillgång.

Gjorda renoveringar:
1989-1990 totalrenoverades fastigheten med byte av V/A-stammar, elstigare, ventilation etc.
2002 målning av fönster.
2006 målning av yttertaket.
2008 trapphusrenovering/ommålning.
2009 bebyggdes en del av vinden till två vindsvåningar i etage med underliggande medlemslägenheter.
2010 tätning och isolering av fönster.
2015 byte av tvättmaskin i tvättstugan, lagning av stuprännor m.m.
2016 fönstermålning och åtgärdat ventilation enligt OVK.
2018 Ny undercentral.
2019 Ny hiss installerades på Sibyllegatan 50A.
2019 Tätning/renovering skorsten Sibyllegatan 50.
2020 Fönsterrenovering Sibyllegatan

Planerade renoveringar/investeringar:
Styrelsen har en underhållsplan som upprättades 2004 och som löpande uppdateras. Fönsterrenovering på Jungfrugatan, ej bestämt när det ska ske. Bergvärme diskuteras.

Övriga utrymmen och faciliteter:

Till lägenheten disponeras ett rymligt vindsförråd om ca 10 kvm. Det finns en välutrustad tvättstuga i det separata gårdshuset uppdelad på två bokningsbara avdelningar med vardera två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Föreningens medlemmar har även tillgång till bastu, cykelrum och en övernattningslägenhet med plats för fyra personer. Den har pentry, dusch och toalett som kan hyras för 250 kr/dygn. Föreningen har även en stor och fin innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter.

För ytterligare information se föreningens årsredovisning, stadgar samt föreningens hemsida https://boappa.se/brf-storken-12-stockholm

Förening: Brf Storken 12.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 77

Antal lokaler: 15

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Fiberbredband via Ownit. Obligatorsik bredbandsavgift på 150:-/månad och medlemslägenhet.

Sammanställning: Fin innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter.

Lugnt ostört och synnerligen eftersökt läge på Östermalm invid Östermalmsgatan med direkt närhet till Karlaplan med dess fontänprydda parkrum och grönskande promenadallé, Fältöversten, Tessinparken och Östermalmstorg samt gångavstånd till Djurgårdsbron, Lill-Jansskogen, Humlegården samt Stureplan. Kommunikationerna är utmärkta i form av T-bana (Karlaplan, Stadion eller Östermalmstorg) och flertalet innerstadsbussar. Utbudet av mataffärer (Fältöversten och ICA Esplanad bl a), caféer, restauranger, butiker, gym (SATS Stadion ca 300 meter) m.m. är gott. Välkommen till trevliga Östermalm!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.