Östermalm

Linnégatan 8, 3 tr

Drömboende invid Humlegården och Stureplan! Perfekt planlösning, ljuvlig balkong och stora fönsterpartier som ger magiskt ljusinsläpp. Låg avgift!

Adress

Linnégatan 8, 3 tr

Rum

1,5

Slutpris

5 080 000 kr

Avgift

954 kr/mån

Boyta

44 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Linnégatan 8 och detta trivsamma hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en mysig atmosfär som slår det mesta. Välvårdad fastighet från 1939 med rymlig hiss och perfekt Östermalmsläge invid Östermalmstorg, Stureplan och grönskande Humlegården.

Lägenheten är utmärkt disponerad, yteffektiv och funktionell för både en och två personer. Här ges öppna sociala ytor mellan vardagsrum och kök med rymlig matsalsdel samt utgång till härlig möblerbar balkong som blir ett extra rum större delen av året. Stora fönsterpartier ger lägenheten ett flödande ljus oavsett årstid. Sobert kök med all önskvärd maskinell utrustning. Helkaklat badrum i stilsäkert utförande. Tack vare en praktisk sovalkov med utmärkt förvaring och plats för dubbelsäng ger den samma funktion som en ”minitvåa” för två personer. Sovrummet ligger i anslutning till ett lättmöblerat vardagsrum med plats för soffgrupp med tillhörande möblemang och utgång till balkongen med härlig utsikt mot Humlegårdens grönska.

Synnerligen välskött bostadsrättsförening med mycket god ekonomi och låga månadsavgifter. För denna lägenhet är månadsavgiften endast 954 kr inkl både kabel-TV och bredband.

Varmt välkommen till ett efterlängtat boende med ett av Stockholms bästa och mest centrala lägen vid Humlegården, Stureplan och Östermalmstorg.

– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Gott om plats för ytterkläder och förvaring.

– Stilrent kök med mycket bra förvaring i flertalet skåp samt goda arbetsytor. Vita snickerier och full maskinell utrustning som spishäll, fläkt, ugn, kyl och frys, micro samt diskmaskin.

– Matsalsdel mellan vardagsrum och kök som går att stänga med skjutdörr. Här finns det gott om plats för matbord för många gäster.

– Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med köket vilket skapar en hemtrevlig känsla. Stora fönsterpartier ger flödande ljusinsläpp. Här finns plats för både soffgrupp och annan möblering vilket gör detta till en självklar plats för social samvaro och umgänge. Utgång till härlig balkong med plats för bord, stolar och växter.

– Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och utmärkt förvaring i garderober längst med väggen.

– Sobert badrum med kaklade väggar samt utrustat med handdukstork, wc, badkar, handfat med kommod och vackert stengolv.

Pris: 4 495 000 kr

Månadsavgift: 954 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband. Övriga driftskostnader. Hushållsel ca 250:-/månad. Hemförsäkring ca 150:-/månad.

Andel i föreningen: 2,03106 %

EL: 200 kr/mån

Försäkring: 150 kr/mån

Total driftkostnad: 350 kr/mån

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1939

Lägenhetsnummer: 05278-3016 (1306)

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 6

Energiförbrukning: 138 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: Brf Skvalan äger fastigheten Skvalberget 25 med adress Linnégatan 8 och Brahegatan 14. Byggnaden som ursprungligen är uppförd under slutet av 1930-talet, består av 35 lägenheter om 2 166 kvm och 5 lokaler om 718 kvm.
Föreningen kräver permanent boende (mantalsskrivning) och majoritetsägande (51 %) för medlemskap. Ekonomisk Förvaltning genom Fastighetsägarna. Välskött förening med lån om knappt 12,4 milj kr (181231) ger sansade 5.712 kr/kvm. Låg avgift om 954 kr/månad där både kabel-TV och bredband ingår. Intäkter från lokalerna om ca 1,3 milj kr/år.

Hissen går ner till källaren där det finns tvättstuga. Lägenheten disponerar ett källarförråd. Cykelrum och soprum finns på entréplan. Garage i källaren, 9 platser vilka ingår i hyresavtal med bilskolan.

Genomförda renoveringar:
1990-talet: Byte av VA-stammar och el-stigare.
2002: Port, takplåt, ventilation.
2003: Hissmaskin.
2005: Fönsterrenovering med ljudglas.
2006: Tvättstuga, balkong samt fasadrenovering.
2010: Renovering av trapphus samt installation av säkerhetsdörrar.
2011: Ny fjärrvärmeanläggning.
2012: Sopsug installerades.
2015: Spolning av avloppsstammar.
2016: Fönster, justering värme.
2017: Hiss, nya tvättmaskiner.

Det pågår diskussion om eventuell fasadrenovering. Föreningen har inte beslutat om några avgiftsförändringar.

Förening: Brf Skvalan

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 35

Antal lokaler: 5

TV: Grundutbud kabel-TV från ComHem ingår.

Internet: Fiber från Bredbandsbolaget ingår.

Sammanställning: Underbar och möblerbar balkong som ger ett härligt "uterum". Plats för bord, stolar och växter samt fin stadsvy över kringliggande sekelskiftesfastigheter.

Välkommen till Östermalm och detta utsökta läge på Linnégatan invid Humlegården. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping, caféer och restauranger och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östemalmstorg med trevliga Saluhallen och ICA Esplanad på Karlavägen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping, rekreationsområdet i Lill-Jansskogen och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Kommunikationerna är också utmärkta med bussar på Karlavägen och Valhallavägen samt T-bana (Stadion eller Östermalmstorg).

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.