Östermalm

Fryxellsgatan 1, 1 tr.

Härligt, centralt läge och perfekt planlösning. Mycket bra skick!

Adress

Fryxellsgatan 1, 1 tr.

Rum

1,5

Slutpris

2 530 000 kr

Avgift

1 946 kr/mån

Boyta

40 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 40 ljusa och ytterst välplanerade kvm med funktion av en liten tvåa. Stora sällskapsytor med ett snyggt, öppet kök och lättmöblerat vardagsrum. Smart separat sovrum, välkomnande hall och fräscht, helkaklat badrum. Högt till tak, slipade parkettgolv, vita nymålade väggar och snövita snickerier. Hela lägenheten renoverades 2008 och är i toppskick. Missa inte detta tillfälle, här trivs man!

– Välkomnande hall med instegsklinker, säkerhetsdörr och plats för ytterkläder.

– Stort, stambytt och smakfullt renoverat badrum med helkaklade väggar och klinker på golv. Duschväggar i glas, inbyggd spegel ovan handfat samt tvättmaskin.

– Lättmöblerat vardagsrum med stor öppning mot köket. Generöst ljusinsläpp via spröjsat fönster, golv med slipad ekparkett och naturlig plats för soffa, tv och matplats.

– Sovrum med plats för 1,40 m säng samt två stora garderober.

– Öppet kök med riktigt förvaringsutrymme, vita högblanka ytor och inbyggda spots under skåpen. Hela köket byggdes nytt 2008. Nya vitvaror inkluderar kyl, frys, diskmaskin, inbyggd micro och fläkt samt spis med varmluftsugn och gashäll. Klinker på golv och mosaikkakel på väggar

Pris: 1 750 000 kr

Månadsavgift: 1 946 kr

Andel i föreningen: 1,69580 %

Byggår: 1927

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd. I källaren finns även cykelförråd, barnvagnsrum och gemensam tvättstuga. Den mysiga, lugna och nyrenoverade innergården är ett populärt tillhåll under sommaren.

Lägenhetsnummer: 1012

Hiss: Ja

Våning: 1

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Sälgen 7 registrerades år 1998 och fastigheten förvärvades år 2000. Fastigheten uppfördes 1927 och består av 31 lägenheter med bostadsrätt (2.652 kvm) samt 1 lokal med hyresrätt (550 kvm) på adresserna Fryxellsgatan 1 A, 1 B och Rådmansgatan 20. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2019-12-31 uppgick den skulden till ca 9 mkr vilket ger en belåningsgrad på 3.400:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 1,5 mkr. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2003-2004: Byte av V/A-stammar i både kök och badrum samt även byte av elstigar.
2005: Renovering av trapphus och installation av säkerhetsdörrar.
2008: Renovering av innergården.
2014: Installation av bergvärme.
2015: Takomläggning.
2016-2017: Hissrenovering.
2020: Fönsterrenovering.

Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 4-5 kvm. I fastigheten finns en fullt utrustad tvättstuga (två tvättmaskiner, ent torktumlare och ett torkskåp) och ett cykelförråd. Fin gemensam innergård med stensättningar, trädgårdsmöbler, pergola med sittplats, vackra planteringar och barnvagnsförvaring.

Överlåtelseavgift om 2,5 % av rådande prisbasbelopp betalas av köparen och pantsättningsavgift om 1 %/pant betalas av köparen.

Förening: Brf Sälgen 7

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 30

Antal lokaler: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Comhem.

Mycket fräscht 20-talshus i ett lugnt, attraktivt och eftersökt läge invid Ellen Keys park och Engelbrektskyrkan. Med 5-10 min promenad nås Humlegården och Stureplan med allt från Stockholms pulserande nattliv till skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. Kommunikationerna är mycket goda med T-bana och flertalet innerstadsbussar. Välkommen till ett suveränt innerstadsläge!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.