Östermalm

Östermalmsgatan 66, 1 tr

Stilsäkert och fint sekelskifte anno 1881, möjlig tvåa, med högt till tak, stora fönsterpartier och strålande ljus. Bästa adress på övre Östermalm!

Adress

Östermalmsgatan 66, 1 tr

Rum

1,5

Slutpris

4 100 000 kr

Avgift

1 573 kr/mån

Boyta

39 kvmOm bostaden

Med ypperligt läge på attraktiva Östermalmsgatan, i lugna kvarter mellan Östermalmstorg och Karlaplan men ändå nära Nybrogatans breda utbud av restauranger och shopping samt Djurgårdens promenader, finns denna underbara och högt belägna sekelskifteslägenhet med charm och tidsenlig känsla. Lägenheten erbjuder alla vackra originaldetaljer såsom rejäl takhöjd om ca 3,15 meter med slätstuckatur, fina snickerier, spegeldörrar och tre stora fönsterpartier som ger maximalt ljusinsläpp och härlig rymd.

Lägenheten är mycket välplanerad och kan för den som önskar byggas om till en effektiv och bra tvåa för två personer (se alternativ planlösning). Här finns en välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor samt god förvaring i två klädkammare i original. I den inre ”halvan” finns ett platsbyggt och smart sängloft för två personer med inbyggd förvaringsmöbel under. Stilsäkert kök i vitt med god förvaring, bänkskiva i Carraramarmor samt komplett maskinell utrustning. Väl tilltaget vardagsrum med två vackra fönsterpartier och lättmöblerade ytor för soffa, TV-möbel och matbord. Badrum med dusch och WC. Genomgående oljad fiskbensparkett och vitmålade väggar samt tak.

Välkommen till en perfekt första bostad för ”paret” eller för personen som söker en optimal ”minitvåa” med bästa Östermalmsläge. Mycket välskött bostadsrättsförening med god ekonomi och vacker hörnfastighet från 1881 på adresser Östermalmsgatan 66 och Grev Turegatan 70.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor samt god förvaring i två klädkammare i original. I den inre hallen/”halvan” finns ett platsbyggt och smart sängloft med plats för två personer och inbyggd förvaringsmöbel under.

– Stilsäkert kök i vitt med god förvaring, bänkskiva i Carraramarmor samt komplett maskinell utrustning. Mindre matplats för 2-3 personer. Ett stort fönsterparti ger rikligt ljusinsläpp.

– Väl tilltaget vardagsum med två stora och vackra fönsterpartier. Lättmöblerade ytor för soffa, TV-möbel och matbord. Oljad fiskbensparkett.

– Badrum med dusch och WC. Genomgående oljad fiskbensparkett och vitmålade väggar samt tak.

Pris: 3 850 000 kr

Månadsavgift: 1 573 kr

Andel i föreningen: 2,06470 %

Byggår: 1881

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Lägenheten disponerar ett källarförråd. I fastigheten finns en gemensam tvättstuga och en trevlig innergård med trädgårdsmöbler och ett cykelställ.

Lägenhetsnummer: 7 (1102)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5.

Energiförbrukning: 161 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Rådjuret 2 är en äkta förening som består av 32 bostadsrätter och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen har en god ekonomi och den är lågt belånad. Per 2015-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 4.330.000:-, vilket ger en belåningsgrad om endast 1.966:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 1.200.000:-. Inga avgiftsförändringar finns i dagsläget beslutade. Föreningen har haft oförändrade avgifter sedan 2006.

Gjorda renoveringar i fastigheten:
– Stambyten sker partiellt och succesivt varefter varje medlem renoverar sina badrum och kök. Föreningen uppskattar att ca 90 % av fastighetens stammar är bytta.
– Takrenovering utförd 1990.
– Fönster har renoverats löpande.
– Trapphus renoverat 2000, entrén är renoverad 2015.
– Balkonger byggda 2000.

Föreningen diskuterar fasadrenovering och fönstermålning.

Driftskostnader:
Hushållsel ca 200-250:-/månad. Hemförsäkring ca 100-150:-/månad.

Förening: Brf Rådjuret 2

TV: Kabel-TV via ComHem. Grundutbud ingår i avgiften. Övriga tilläggskanaler betalas separat av varje medlem.

Internet: Fiberbredband via ComHem. Abonnemang tecknas separat av varje medlem.

Sammanställning: Trevlig innergård med trädgårdsmöbler.

Utsökt läge på Östermalmsgatan, ett kvarter ovan Karlavägen nära till bra kommunikationer med både bussar på Karlavägen och T-bana (Stadion). På Karlavägen hittar du den välsorterade livsmedelsaffären ICA Esplanad. Ypperliga träningsmöjligheter på S.A.T.S Stadion. Detta gör vardagen enklare så att du får tid över till annat.

Börja helgen med en brunch på Mornington, Mocco eller Foam. Besök ett urval av alla gallerier eller möbelaffärer i kvarteren. Ta en promenad genom Karlavägens allé till Humlegården innan ni avslutar med en fördrink eller middag på kvarterskrogen Halv Grek plus Turk eller Daphne´s. Runda av kvällen med allt vad Stureplan har att erbjuda i form av nöjesliv.

Du bor även nära Karlaplan med Fältöverstens shopping och har bekvämt promenadavstånd till Djurgården med dess vackra grönområden samt promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.