Östermalm

Valhallavägen 148D, 2 tr

Utmärkt 1,5:a i toppskick, högt & ljust belägen med perfekt planlösning och stor balkong i söder. Låg avgift inkl TV och bredband. Skuldfri förening!

Adress

Valhallavägen 148D, 2 tr

Rum

1,5

Slutpris

4 200 000 kr

Avgift

1 566 kr/mån

Boyta

38 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän 1,5:a om 38 väldisponerade kvm i toppskick. Lägenheten är högt och ljust belägen med rejäl balkong i soligt söderläge. Mycket attraktivt läge på Karlaplan i Fältöversten med närhet till Stureplan, Djurgården, Tessinparken och Gärdet.

Lägenheten har en utmärkt planlösning som är maximalt yteffektiv och tillgänglig med genomgående hög standard och alla tänkbara, moderna bekvämligheter. Här ges öppna och härliga sällskapsytor med matplats och kök i stilrent vitt utförande med god förvaring i skåp och lådor samt komplett maskinell utrustning. Plats för stort matsalsbord och många middagsgäster. Tack vare den praktiska sovalkoven med plats för förvaring och dubbelsäng ger den samma funktion som en ”minitvåa” för två personer. Alkoven/sovrumsdelen ligger i anslutning till ett lättmöblerat vardagsrum med plats för soffgrupp med tillhörande möblemang och utgång till den soliga balkongen. Välkomnande hall med plats för ytterkläder och förvaring. Snyggt helkaklat badrum med golvvärme, dusch, WC, handfat på kommod, handdukstork och kombimaskin. Gott om förvaring i stor klädkammare.

Sällan har uttrycket ”välplanerad” passat bättre för att beskriva denna lägenhets utmärkta planlösning och optimala disponering. Välkommen till ett kvalitetsboende på ett av Östermalms mest eftertraktade lägen på Karlaplan. Mycket välskött, skuldfri förening med låga avgifter för medlemmarna där bl a både kabel-TV och bredband ingår, samt garage i fastigheten.

– Välkomnande hall med plats för avhängning och skor. Gott om förvaring i rymlig klädkammare och platsbyggda skåp. Genomgående fina trägolv, vitmålade väggar samt tak.

– Luftigt vardagsrum med gott om plats för soffgrupp med tillhörande möblemang och utgång till den soliga balkongen, som fungerar som ett extra ”uterum” under sommarhalvåret. Praktisk sovalkov med plats för förvaring och dubbelsäng ger lägenheten samma funktion som en ”minitvåa” för två personer.

– Utmärkt sällskapskök i stilrent vitt utförande med komplett maskinell utrustning i form av induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, micro, diskmaskin samt kyl och frys. Bra arbetsytor och gott om förvaring. Här finns även även plats för ett matbord med plats för många middagsgäster.

– Påkostat helkaklat badrum med golvvärme, dusch, WC, handfat på kommod, handdukstork och kombimaskin.

Pris: 3 595 000 kr

Månadsavgift: 1 566 kr
I avgiften ingår värme, vatten samt Triple Play från Telia. Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsström 150 kr, hemförsäkring 100 kr.

Andel i föreningen: 0,11300 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1973

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 168 (1202)

Hiss: Ja

Våning: 2

Allmänt om föreningen: Allmänt om föreningen
BRF FÄLTÖVERSTEN
Föreningen bildades år 1994 och är en äkta bostadsrättsförening.
Föreningen förvärvade fastigheten sommaren 2008 och består av 5 flerbostadshus (Valhallavägen 146-152 och Karlaplan 15-21) med total bostadsyta om 38 099 kvm. I föreningen finns 539 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 31 lägenheter upplåtna med hyresrätter.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
I fastigheten finns gemensam tvättstuga (garageplan), soprum med källsortering (vid gaveln om port 152A), grovsoprum (garageplan).
Mycket trevlig grönskande innergård med utomhusmöbler och lekplatser. Cyklar förvaras i cykelställ på gården. Det finns cykelställ vid varje port.
Barnvagnsrum finns i ett flertal portar och delas med samtliga inom föreningen.
Gästlägenhet finns att hyra för de boende mot en kostnad av 500 kr/ dygn, max hyrestid 4 dagar. Bokas via föreningens hemsida eller tavlan nere i tvättstugan.

Övrigt om föreningen
Andrahandsuthyrning är ok med föreningens tillstånd.
Föreningen tar dock ut en avgift vid andrahandsuthyrning.

Renoveringar
UTFÖRDA REPARATIONER OCH UNDERHÅLL:
2003-2006: Hissarna renoverades
2006: Tätskiktsisolering av Bjälklaget
2010-2011: Nybyggnation av yttre skalskydd med tillhörande
2010: Byte av vattenpumpar tillhörande Valhallavägen 146-148.
2010-2011: Nya frånluftsfläktar installerades
2012: Utbyte av rulltrappor uppgång Karlaplan
2013: Utbyte av rulltrappor uppgång Valhallavägen
2013: Renovering fönsterkarmarna, nya tätningslister och målning av fönster
2013: Besiktning av samtliga yttertak
2014-2016: Reparation av samtliga yttertak
2014-2015: Isolering av yttertak
2017-2018: Stamspolning
2016-2019: Nybyggnad av 32 lägenheter.
2020: Ventilationsarbete med byte av aggregat, installering ventil till trapphall och återvinning.

Planerade åtgärder:
Föreningen följer en underhållsplan.

AVLOPPSTAMMAR
Avloppsstammarna är från 1973.
Renovering eller byte är planerat till 2033.

GARAGE:
I Fältöversten 7 finns ett garage där platser i mån av tillgång kan hyras. Garaget omfattar 290 platser med en max höjd av 2,1 meter. Garaget administreras av Q-Park, telefon 0771-96 90 00, www.q-park.se

EKONOMI
Skuldfri förening sedan 28 juni 2018. Inga planerade avgiftsförändringar.

FÖRRÅD
Det finns förråd som tillhör lägenheten på samma våningsplan.

ÖVRIGT
För mer information om föreningen, besök gärna deras hemsida: www.brf-faltoversten.se

Förening: Brf Fältöversten

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV från ComHem och Telia. (Triple Play från Telia med 27 kanaler ingår i avgiften).

Internet: Föreningen är ansluten till bredband från ComHem och fibernät från Telia. (Triple Play från Telia med bredband 250/100 ingår i avgiften).

Sammanställning: Stor och solig balkong i söderläge.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.