Kungsholmen

Kungsklippan 22

Unik etagelägenhet med drömläge på Kungsholmen. Toppskick, takfönster och stort badrum. Möjlig tvåa och bygglov för altandörr!

Adress

Kungsklippan 22

Rum

1,5

Slutpris

2 500 000 kr

Avgift

2 911 kr/mån

Boyta

46 kvmOm bostaden

Välkomna till en fantastisk etagelägenhet i suterrängläge om 46 kvm med en mängd smakfulla detaljer. Lägenheten byggdes i slutet av 2005 och är i toppskick. Fullt utrustat kök i stilren design med matplats för större sällskap och trevliga middagar. Stort och helkaklat badrum samt vardagsrum med två fönster, ett takfönster och gott om plats för önskad möblering. Bygglov för altandörr med utgång från vardagsrum är beviljat, se planskiss! Möjlighet finns att enkelt bygga om lägenheten till en bra tvåa (se alternativ planlösning). Populär och välskött förening samt suveräna kommunikationer och attraktivt läge med bla 5 minuters promenad till Strandpromenaden samt Stockholm central och Arlanda express.

– Hall med Italienskt klinkergolv och bra avhängningsmöjligheter. Lägenheten har säkerhetsdörr.

– Ljust och trivsamt vardagsrum med gott om plats för önskad möblering. Bra ljusinsläpp genom två dubbelfönster och ett charmigt takfönster. Ekparkett och målade väggar. Bygglov finns för altandörr med utgång från vardagsrummet. Bra förvaringsutrymmen med tre garderober. 3-glas fönster med inbyggda mörkläggningsgardiner. Vardagsrummet har en öppen planlösning som ger ljus och rymd. Möjlighet finns att avdela rummet till ett separat sovrum och vardagsrum!

– Kök i smakfull design med matplats för flera. Köket är utrustat med kyl/frys (Bosch), integrerad diskmaskin, spis samt spisfläkt. Bra förvaringsutrymmen samt generösa arbetsytor.

– Toppfräscht helkaklat badrum! Badrummet är utrustat med golvvärme, vägghängd WC, spotlights i tak, hyllplan i massiv oljad ek, handdukstork, spegel, jordat dubbelt eluttag samt stilren kommod.

Pris: 2 550 000 kr

Månadsavgift: 2 911 kr

Andel i föreningen: 0,11000 %

Byggår: 1935

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett förråd. Det finns 4 stora gemensamma tvättstugor med flera maskiner, takterrasser med vidsträckt utsikt och sommarmöblering, grillplats, cykelrum, 2 övernattningslägenheter, 2 gästrum, festlokal samt soprum.

Renoveringar: Gjorda renoveringar och åtgärder är bl a: – Utbyte av avloppsstammar i lägenheterna i slutet på 70-talet. – Högtrycksspolning av stammar -02- Utbyte av elstigare/elanläggningar -98. – Renovering av tak och takterrasser 2000-2002. – Nybyggnad av tvättstugor 2003/04. – Fasadrenovering 2010.

Lägenhetsnummer: 1014.

Hiss: Nej

Parkering/Bilplats: Föreningen har både garage- och parkeringsplatser att hyra ut till medlemmar. Till dessa är det kö. I övrigt gäller sedvanlig "boendeparkering" i området, vilket ansökes om hos Gatu- och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se). Boendeparkering kostar f n 700 kr/mån.

Allmänt om föreningen: Brf Kungsklippan i Stockholm registrerades 1935 och är en av Sveriges största bostadsrättsföreningar med 1031 lägenheter och ett 40-tal hyreslokaler på adresserna Kungsklippan 12, 14, 20 och 22, Pipersgatan 16-18 samt Kungsbro Strand 17, 19, 21 och 25 och slutligen Kungsholmsgatan 9, 11 och 13. Fastigheterna byggdes under åren 1934-1938 med HSB som byggherre och HSB:s grundare Sven Wallander som arkitekt. År 2003 lämnade föreningen HSB. Föreningen är mycket populär och välskött med bl.a. egen expedition på Kungsklippan 14 (tel. 08-650 27 12). Under 2012 har föreningen avyttrat flera kontorslokaler som bostadsrätter. Föreningen har ett fördelaktigt elabonnemang för alla medlemmar där föreningen köper in el och varje medlem debiteras efter konsumtion. Ingen planerad avgiftsförändring. Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare. Delat ägande är ok dock minsta andel 25%. Energiprestanda: 194 kWh/m² och år. Mer info finns på föreningens utmärkta hemsida www.kungsklippan.se

Renoveringar:
– Alla lägenheter förseddes med nya elmätare 2013.
– Fasadrenovering 2008-2013.
– Trapphus och entréer målades 2008.
– Aluminiumportarna i entréerna ersattes med ekdörrar 2005.
– Nytt låssystem (nyckelbrickor) installerades 2003.
– Hissarna renoverades och hissmaskineriet byttes ut 2000-2002.
– Tak och terrasser reparerades 2000-2002. Kvarvarande terrasser åtgärdades i samband med fasadrenoveringen.
– De fyra tvättstugorna moderniserades mellan 2003 och 2009.
– Elsystemet moderniserades helt 1998-2001.
– Fönster och balkongdörrar byttes ut 1994.
– Avloppsstammar till lägenheterna byttes ut i slutet av 70-talet.

Uppvärmning: Fjärrvärme

Hushållsel ca 200:-/mån, gas ca 200:-/mån och hemförsäkring ca 150:-/mån.

Förening: Brf Kungsklippan

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem eller Ownit.

Här bor du med ett fantastiskt läge, högt upp på Kungsklippan, precis intill Kungsholmstorg. I området finns caféer, restauranger, butiker och underbara promenad och joggingstråk. Badmöjligheter ges vid närliggande Rålambshovsparken och även vid Fredhälls klippor. Längst vackra Norr Mälarstrand finner man populära Restaurang Kungsholmen, Mälarpaviljongen och M/S Gerda. Trendiga Västermalmsgallerian med dess breda utbud ligger på kort promenadavstånd. Dessutom finner du all övrig service såsom apotek, kemtvätt och banker i området.
Mycket goda kommunikationer med tunnelbana och ett flertal busslinjer i direkt närhet, likaså Cityterminalen och Arlanda Express.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.