Kungsholmen

Karlsviksgatan 7, ½ tr.

Topprenoverad och stilren lägenhet invid Norr Mälarstrand!

Adress

Karlsviksgatan 7, ½ tr.

Rum

1,5

Slutpris

1 900 000 kr

Avgift

2 296 kr/mån

Boyta

44 kvmOm bostaden

På en av kungsholmens mest attraktiva adresser finner du denna välplanerade lägenhet. Här bor du granne med både stadspulsen och fridfulla promenadstråk längst med Karlbergskanalen och Norr Mälarstrand. Runt knuten hittar du Fridhemsplan, där det myllrar av caféer, shopping och kommunikationer. Vackra trägolv och stora spröjsade fönster samsas med genomgående ljus färgsättning och moderna materialval. Detta är ett mycket funktionellt boende där varje kvadratmeter utnyttjas optimalt!

Lägenheten disponeras enligt följande;
Genomgående lutat och vaxat trägolv och vitmålade väggar.

HALL — Välkomnande hall med plats för avhängning, vackra trägolv och vita väggar.

SOVRUM — Här har en vägg sats upp för att ge en avskiljd sovplats. En inbyggd garderobsvägg med skjutdörrar fungerar som smart förvaring.

KÖK/VARDAGSRUM — En öppen planlösning mellan vardagsrum skapar en känsla av rymd. Stora spröjsade fönster ger ett generöst ljusinsläpp. Det här rummet inrymmer både, kök, matplats och vardagsrum i ett. Köket är utrustat med ugn, gasspishäll, inbyggd kyl/frys och diskmaskin, samtliga vitvaror är från Siemens. Skåpluckor i mörkt trä i skapar en perfekt balans med vita skåpluckor, vitt kakel och de vita väggarna.

BADRUM — Stambytt 1995 med helkaklade väggar och plastmatta på golv. WC, tvättställ, badkar och handdukstorkare.

Pris: 1 495 000 kr

Månadsavgift: 2 296 kr

Andel i föreningen: 2,12000 %

Byggår: 1929

Övriga byggnader/utrymmen: I källaren finns cykelförråd samt en nyrenoverad tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare.Till lägenheten hör ett källarförråd.

Renoveringar: Fastigheten anno 1929 är i ett mycket gott skick och 1995 hade man ett stort renoveringsår då man bland annat bytte samtliga stammar samt såg över elen i huset. På senare år har man bland annat dränerat gården, renoverat tvättstugan samt byggt vindslägenheter. I dagsläget utför man löpande renoveringar vid behov och inga stora projekt eller avgiftsförändringar finns planerade.

Lägenhetsnummer: 5

Hiss: Nej

Våningsplan: Bottenvåning. Våningsplan 1 av 6 (0,5 trappor).

Parkering/Bilplats: Boendeparkering gäller i området. Är man folkbokförd i stadsdelen kan boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad på tel. 08-50826300 eller www.stockholm.se. Tillståndet är gratis. Parkering mellan 17:00-09:00 samt helger är kostnadsfri.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Gjuteriet 9 förvärvade fastigheten på Karlsviksgatan 9 år 2000. Föreningen är s k äkta och marken innehas med äganderätt. Föreningen består av 42 lägenheter med bostadsrätt om totalt 2.164 kvm (en kvarvarande hyresrätt såldes och uppläts till bostadsrätt år 2016). Juridisk person accepteras ej som köpare men föreningen godkänner delat ägande och kräver ej mantalsskrivning (bostaden kan med andra ord användas för övernattning eller dylikt).

Föreningens ekonomi är god. I april 2016 amorterades lån med större delen av försäljningslikviden som erhölls i samband med försäljningen av den sist kvarvarande hyresrätten. Per 2016-12-31 uppgår belåningsgraden till 4.101:-/kvm. Inga avgiftsförändringar finns planerade/beslutade.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastighetens källare finns en tvättstuga och ett cykelförråd. Fin gemensam innergård med gräsmatta och planteringar, utemöbler och grill. Här finns lekplats för barnen med gungor och sandlåda.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1995: Byte av V/A-stammar i kök och badrum samt elstigar. Renovering av taket, fasaden och värmesystemet.
2004: Dränering av gården.
2005/2006: Byggnation av balkonger, exploatering av råvindar till lägenheter, renovering av tvättstuga samt hiss. OVK.
2008: Spolning av V/A-stammar och besiktning av ventilation (godkänd).
2009: Undercentral för fjärrvärme byttes ut.
2011: Installation av fiber.
2012: Besiktning av taket samt installation av snörasskydd.
2013/2014: Ommålning/renovering av taket.
2016: OVK och trapphusrenovering.

Planerade/diskuterade renoveringar:
Stamspolning kommer att ske under våren 2018. Fasadrenovering är planerad till 2019.

Förening: Brf Gjuteriet 9

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 42

TV: Kabel-TV levereras via ComHem och Internet går att få via ComHem eller ADSL.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.