City

Olof Palmes Gata 12, 3 tr

Underbart boende med balkong och eftersökt adress mitt i city. Funktion som en 2:a. Visning nu på söndag 29/3!

Adress

Olof Palmes Gata 12, 3 tr

Rum

1,5

Slutpris

3 350 000 kr

Avgift

1 877 kr/mån

Boyta

39 kvmOm bostaden

Välkomna till denna underbara lägenhet med solig balkong och fint skick. Lägenheten är mycket väldisponerad med stort sällskapsvänligt vardagsrum med utgång till balkongen och praktiskt sovalkov. Stilfullt och funktionellt kök med bl.a. diskmaskin och rymligt badrum. Bra förvaringsutrymmen med flera garderober. I anslutning till köket finns ett matrum som även kan nyttjas som sovrum vilket gör att denna lägenheten passar utmärkt för såväl singeln som paret. Det stora fönsterpartiet i kombination med den generösa takhöjden ger hela bostaden ett fint ljusinsläpp. Hiss finns.

Sällan har uttrycket ”läget, läget och läget….” passat bättre för att beskriva detta centrala läge mitt i city, granne med Centralbadet och med bekvämt promenadavstånd till Östermalmstorg, Stureplan och bara ett stenkast till Hötorget. Välkomna på visning!

– Entré med bra avhängningsmöjligheter samt garderober.

– Härligt vardagsrum med stort fönster samt utgång till balkongen. Gott om plats för önskad möblering och matbord. Här finns även en praktisk sovalkov med måtten cirka 1,70 meter * 2 meter. Vacker nyslipad och oljad fiskbensparkett och nymålade väggar och tak.

– Underbar balkong med plats för bord stolar och blomster. Balkongen vetter mot Holländargatan. Sol sommartid på balkongen från cirka klockan 10 till efter 18-tiden enligt säljaren.

– Stilfullt arbetskök med bra arbetsyta och goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Köket är utrustat med diskmaskin, gasspis/ugn, fläkt, mikrovågsugn, kyl och frys

– I angränsning till köket finns ett matrum som även kan nyttjas som sovrum med måtten cirka 2,18 meter * 1,90 meter.

– Rymligt badrum utrustat med handdukstork, dusch, infällbar duschvägg, handfat, skåp och wc.

Pris: 3 350 000 kr

Månadsavgift: 1 877 kr

Andel i föreningen: 1,68977 %

Byggår: 1939

Lägenhetsnummer: 16 (1307)

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 202 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Tranhalsen 9 förvärvade fastigheten år 2004 och består av 1 st bostadshus innehållande 48 lägenheter (1-4 rok) varav 1 fortfarande är hyresrätt (dold framtida tillgång) samt 7 hyreslokaler. Total bostadsyta är 2195 kvm och lokalyta 985 kvm enligt årsredovisning 2013. Fastigheten bebyggdes 1938 av den välkände funkisarkitekten Ernst Grönwall. Föreningen är av skattemyndigheten klassad som en oäkta bostadsrättsförening men enligt föreningen så jobbar man på att framöver bli en äkta bostadsrättsförening och har anlitat extern hjälp för denna fråga. Föreningen accepterar inte juridisk person som köpare. Föreningen äger marken. Ekonomisk förvaltning sköts av ISS. Byte av V/A-stammar i hela fastigheten är genomfört (d.v.s. det som berör lägenheterna, vissa avloppsrör i källaren ska åtgärdas). Delar av huset gjordes 2005-2006 medans andra sektioner gjordes omkring 1995-2000. 2005 elcentral utbytt. 2007 Fönsterrenovering samt ny entré. 2013 Fasadrenovering. 2014-2015 Elstambyte (pågående). Föreningen sålde råvinden till en byggare för 6,1 mkr. Pengarna har används till bl.a. renovering av fasad och balkonger samt nu pågående elstammar.

Föreningen är av skattemyndigheten klassad som oäkta och deklarerar som ett oäkta bostadsföretag. En bostadsrättsförening räknas som äkta om den till minst 60 % bedriver kvalificerad verksamhet. För att avgöra om detta krav är uppfyllt beräknar man först hyresvärdena för fastigheten. Med hyresvärden menas det aktuella årets bruksvärdeshyra för bostäder och marknadshyra för lokaler. Om delägaren själv svarar för reparation av lägenheten tas endast 90 % av bruksvärdeshyran upp. Om huset har ett värdeår som understiger det aktuella kalenderåret med 10 år eller mindre d.v.s. värdeår 2002 eller senare, görs justering till 90 % av bruksvärdeshyran. Med hjälp av dessa hyresvärden fördelar man sedan taxeringsvärdet på kvalificerad respektive okvalificerad användning. Den kvalificerade användningen måste då uppgå till minst 60 % för att föreningen skall klassificeras som äkta. Till den kvalificerade användningen räknas de bostadslägenheter som upplåts med bostadsrätt till fysiska personer samt garage som upplåts av föreningen till sådana personer.

Den som säljer sin bostadsrätt i en oäkta bostadsrättsförening beskattas med 30 % på hela vinsten. Inget uppskov med reavinst får göras, varken till eller ifrån en bostad i en oäkta förening. Görs förbättringar i lägenheten kan avdrag för dessa göras samma år som man haft kostnaden för förbättringen. Om månadsavgiften för en bostadsrätt i en sådan förening anses understiga lägenhetens bruksvärde (hyror på motsvarande bostäder i samma geografiska område) kan mellanskillnaden betraktas som en beskattningsbar bostadsförmån. För den förmånen har regeringen tidigare tillämpat en lättnadsregel som i princip innebär att den beskattningsbara inkomsten reduceras till noll, denna lättnadsregel har man beslutat att ta bort. Vid frågor går det bra att kontakta föreningens Ordförande Anders Westlund. Mer information finns i årsredovisningen samt på föreningens hemsida www.tranhalsen9.se

Förening: Brf Tranhalsen 9

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Obligatoriskt tillägg om 149 kronor/månad tillkommer från och med den 1 april 2015 för kabel-tv basutbud samt bredband (se bifogat infoblad från styrelsen)

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem. Obligatoriskt tillägg om 149 kronor/månad tillkommer från och med den 1 april 2015 för kabel-tv basutbud samt bredband (se bifogat infoblad från styrelsen).

Det finns ett källarförråd. Det finns en gemensam tvättstuga med 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare samt torkrum.

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av el är ca 2100 kr/år, gas ca 2400 kr/år och hemförsäkringen ca 1457 kr/år.

Månadsavgiften är 1877 kronor/månad plus ett obligatoriskt tillägg (från och med 1/4-15) om 149 kronor/månad för bredband och kabel-tv, totalt: 2026 kronor/månad.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan köpet. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.