Birkastan

Bråvallagatan 7, 5 tr

Förtrollande vacker 20-talspärla i drömskick med solig kungsbalkong. Perfekt ljus planlösning högt upp i huset på idylliska Bråvallagatan!

Adress

Bråvallagatan 7, 5 tr

Rum

1,5

Slutpris

4 250 000 kr

Avgift

2 020 kr/mån

Boyta

34,5 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Bråvallagatan 7 och detta vackra drömhem som överträffar det mesta. Attraktivt belägen i idylliska kvarter alldeles invid Rörstrandsgatan och Birkastans sprudlande kvarter med mängder av välrenommerade caféer, restauranger och butiker.

Hela lägenheten har smakfullt renoverats med fina 20-tals detaljer bevarade, genomgående vackra golv, högt i tak och ljusa färgval. Underbart vardagsrum med flödande ljus från stora fönsterpartier. Rymlig sovalkov med plats för dubbelsäng. Stilrent kök som inspirerar till matlagning med maskinell utrustning från Smeg. Snyggt badrum inrett i sobra toner och materialval. Utmärkt förvaring. Magisk kungsbalkong som sträcker sig utmed hela lägenhetens bredd i soligt västerläge med eftermiddags- och kvällssol som blir ett extra rum större delen av året. Vacker vy över Birkastans takåsar.
Välskött förening med mycket god ekonomi i vacker fastighet från 1929. Välkommen att längta hem!

– Hall med gott om förvaring i två praktiskt inbyggda garderober och plats för ytterligare avhängning av ytterkläder. Hallen knyter samman hemmets samtliga rum och ger direkt en välkomnande känsla. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en vitlaserad ekparkett. Gallergrind.

– Fantastiskt fint kök med gott om arbetsyta och förvaring samt stort spröjsat fönster mot innergården. Vita luckor har smakfullt matchats med rummets 20-tals charm. Stort kallskafferi i original. Här möblerar du enkelt med ett matbord som rymmer 2-4 personer. Den maskinella utrustningen består utav gasspis, fläkt, kyl/frys från Smeg samt diskmaskin. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett brädgolv som vitmålats.

– Lättmöblerat vardagsrum med plats för soffgrupp samt ytterligare förvaring och möblemang. Takrosett och dimrad belysning. Vitmålade väggar och vacker vitlaserad ekparkett. All el är infräst i väggarna för att inte synas. Stora inglasade balkongdörrar skänker flödande ljus och harmonisk atmosfär för avkopplande stunder.

– Mysig, perfekt sovalkov med plats för dubbelsäng upp till 187 cm bred, mönstrad fondtapet ger fin karaktär i kombination med dekorativ takrosett.

– Underbar kungsbalkong som sträcker sig utmed hela lägenhetens bredd i soligt västerläge med eftermiddags- och kvällssol. Vacker vy över Birkastans takåsar och plats för bord, stolar, grill och växter.

– Snyggt stambytt badrum från 2009 i stilren design. Här har man nyttjat ytan maximalt med duschhörna bakom glasvägg, handfat med kommod i vitt och ovansittande spegelskåp. Vita kaklade väggar och svart klinkergolv med värme, spotlights i tak samt skåp för ytterligare förvaring.

Pris: 3 450 000 kr

Månadsavgift: 2 020 kr

Andel i föreningen: 3,39530 %

Byggår: 1929

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd, tvättstuga i källaren och plats för cyklar på gården. Trevlig gemensam innergård med uteplatser och planteringar.

Lägenhetsnummer: 32 (1505)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6.

Energiförbrukning: 142 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan. Ansökan för boendeparkering görs hos Gatu- och Fastighetskontoret, www.stockholm.se. www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Stengodset Bråvalla förvärvade fastigheten 2009 som består av 30 lägenheter varav 3 hyresrätter och är belägen på Bråvallagatan 7. Under 2016 såldes en hyresrätt och under 2015 gjordes två lokaler om till en lägenhet som sedan såldes. Stor amortering gjordes 2016/17, skulden uppgår idag till 2 000 tkr. Inga avgiftshöjningar planerade.
Föreningen äger marken och belastas därmed inte av tomträttsavgäld.

Genomförda renoveringar:
2009: Stambyte och renovering av samtliga badrum.
2010: Försäljning av råvind samt gjort om källare till förråd. Elstigar.
2010/2011: Ommålning av främre fasad samt renovering av taket. Renovering av tvättstugan.

Förening: Brf Stengodset Bråvalla

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Fantastisk kungsbalkong i väster med plats för bord, stolar och växter.

Underbart läge ett kvarter ifrån Rörstrandsgatan med kaffebarer, restauranger, butiker och annan service. Kaffeverket, Mellqvist Caffe Bar, Raw och Shanti är några av Birkastans höjdare som du har ett stenkast bort.

Vasaparken med café och minigolf, fotbollsplaner under sommarhalvåret samt isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje Sankt Eriksplan, flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4, 42, 47, 72), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.