Östermalm - Gustav Adolfsparken

Valhallavägen 174, 7 tr

Unik, stilfull & högt belägen vindsetagevåning vid Gustav Adolfsparken med två altaner & vidsträckt utsikt över Östermalms takåsar. Möjlig 3:a.

Adress

Valhallavägen 174, 7 tr

Rum

2

Slutpris

8 875 000 kr

Avgift

2 842 kr/mån

Boyta

60 kvm

Biyta

7 kvmOm bostaden

Med högt, ljust och ogenerat läge, både balkong, takterrass och fransk balkong samt fönster i flera väderstreck med vidsträckt utsikt över Ladugårdsgärdet och Östermalms takåsar, saluförs nu denna unika, mycket stiliga, fulländade och exklusiva vindsetagevåning om 67 kvm total golvyta (60 kvm boarea och 7 kvm ”icke mätvärd yta”). Östermalmläget är ypperligt invid vackra Gustav Adolfsparken, med direkt närhet till både Karlaplan och Djurgårdens grönska.

Våningen karaktäriseras av stilsäker design, fina materialval, harmonisk färgsättning, platsbyggda inredningsdetaljer och förvaringslösningar. Allt i en trivsam symbios med de typiska vindsvåningsdetaljerna såsom snedtak med fönsterkupor, takfönster m.m.

Planlösningen är mycket väldisponerad i två plan. Entréplanet består av en välkomnande tambur med plats att hänga ytterkläder och öppna ljusa sällskapsytor mellan kök och vardagsrum. Köket i ett stilsäkert utförande från italienska Arrital är välutrustat med god förvaring, bra arbetsytor och komplett maskinell utrustning från Miele och Fjärås.

Vardagsrummet är rymligt med matsalsdel och plats för stort middagsbord, plats för soffgrupp och TV-möbel. Här finns utgång till en mindre altan i österläge med fri och milsvid utsikt mot bl a Gärdesfälten, Kaknästornet m.m. Vardagsrummet kan även delas av för att skapa ett ytterligare sovrum och därmed göra våningen till en 3:a (se alternativ planlösning).

Via trappa nås det övre planet med ett väldisponerat och strålande ljust sovrum som har plats för dubbelsäng, god förvaring i ”walk in closet” och utgång till en möblerbar takterrass med plats för bord och stolar. Sovrummet har dessutom en fransk balkong med helglasat skjutdörrsparti. Även härifrån är utsikten över takåsarna magisk.

Våningen har två stilrena och toppfräscha badrum, ett på varje plan. Badrummen är utrustade med golvvärme, duschar med vikdörrar i glas, badrumsskåp och handfat på kommoder, handdukstorkar och vägghängda toaletter. Badrummet på entréplanet har dessutom en kombinerad tvättmaskin och torktumlare från Miele.

Hela bostaden har vattenburen golvvärme.

Mycket välskött bostadsrättsförening med god ekonomi och låga medlemsavgifter.

Pris: 6 995 000 kr

Månadsavgift: 2 842 kr
I avgiften ingår värme, vatten och fiberbredband via Stockholms Stadsnät. Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 300-350:-.

Andel i föreningen: 2,52180 %

Byggår: 1937

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 1703

Hiss: Ja

Våning: 7

Antal våningar: 7

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2019-10-10

Energiklass: F

Parkering/Bilplats: Boendparkering på gatan för mantalsskriven. Externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Tamburmajoren 7 bildades 1999, förvärvade fastigheten 2000 och är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Föreningen består av 51 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, 1 lägenhet upplåts med hyresrätt (dold tillgång) och 4 lokaler med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 3.050 kvm, varav 2.552 kvm utgör lägenhetsyta och 498 kvm utgör lokalyta.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2019-12-31 uppgick skuldsättningen till ca 8.160.000:- vilket ger en belåningsgrad på 3.198:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 1.340.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2019: Golv i källaren ommålat och kök i hyreslägenhet renoverat.
2018: Fuktspärr/dränering källarförråd.
2017: Byte av radiatorer.
2016: Röklucka.
2015: Installation av centraldammsugare till entré och källare, spolning av V/A-stammar, fönstermålning på plan 0-4.
2014: Ommålning och renovering av fönster,och installation av tryckstegspump för vatten.
2013: Byte av tak samt undercentral för fjärrvärmen, hissrenovering, taket byttes och renovering av allmänna ytor.
2012: Nya fläktar, byte av avloppsrör i källaren, byte av termostatventiler i alla lägenheter, nya förråd i källaren, renovering av grovsoprum, dörröppnare entré och vindsförsäljning samt byggnation av vindslägenheter.
2011: Byte av port och belysning entré.
2009: Stamspolning och byte av dörrar till bageriet.
2008: Elstigare byttes, målning trapphus samt säkerhetsdörrar installerades.
2006: Renovering av tvättstuga.
2003: V/A-stammar byttes.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2009 och sträcker sig fram till 2089.

Föreningen är medlem i Tamburmajorens samfällighetsförening. Föreningens andel är 13,2%. Samfälligheten förvaltar park, gård, väg och belysning.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en tvättstuga utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. I fastigheten finns grovsoprum och cykelrum. Innergård med gräsmatta, trädgårdsmöbler, grill, sandlåda och gungor.

Förening: Brf Tamburmajoren 7

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 52

Antal lokaler: 4

Antal hyresrätter: 1

TV: Kabel-TV via Com Hem.

Internet: Fiber upp till 1000/1000 Mbit/s via Stockholms Stadsnät. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Takterrass, balkong och fransk balkong.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.