Östermalm

Linnégatan 60, 2 tr

Modern & stilsäker design möter vackert 1800-tal i högt & ostört belägen 3:a på magisk Östermalmsadress med ljusa sällskapsytor, balkong & eldstad.

Adress

Linnégatan 60, 2 tr

Rum

3

Slutpris

11 100 000 kr

Avgift

4 274 kr/mån

Boyta

77 kvmOm bostaden

I vacker, välvårdad och representativ fastighet från 1894, på attraktiv och lugn Östermalmsadress i hörnan av Linnégatan och Styrmansgatan, mellan Karlaplan, Strandvägen, Djurgården och Östermalmstorg, saluförs nu denna fantastiska sekelskifteslägenhet om 77 optimerade kvm fördelade på 3 rum med härliga öppna sällskapsytor, balkong och eldstad. Lägenheten är högt, lugnt och rofyllt belägen mot innergården och fastigheten har en hiss som är lättillgänglig och nås utan trappsteg direkt från entréplanet.

Lägenheten har på senare tid varsamt totalrenoverats till ett drömhem med stil och känsla för det moderna med sober färgsättning och gott om måttanpassade och platsbyggda förvaringslösningar. Allt i en perfekt symbios med karaktäristiska detaljer i sekelskiftesstil från byggåret såsom mörkbetsade trägolv, gedigen takhöjd med vackra stuckaturer, vita snickerier och flertalet högresta fönsterpartier i fil med spröjs och speglade nischer.

Planlösningen är optimalt planerad och ytterst väldisponerad, väl anpassad för både barnfamiljen och paret. Takhöjden och de stora fönsterpartierna gör lägenheten både luftig och ljus. Här erbjuds härliga umgängesytor och vackra rum i fil. Här finns ett vardagsrum med plats soffgrupp, eldstad och utgång till balkongen. Balkongen ligger högt och rofyllt mot innergården och ger ett möblerbart uterum med förmiddagssol under sommarhalvåret och plats för bord, stolar och blommor.

Vardagsrummet öppnar mot och ansluter till ett väl tilltaget sällskapskök Det stilsäkra köket är väl tilltaget med god förvaring i skåp och draglådor, bra arbetsytor i Corian och komplett maskinell utrustning i rostfritt. Här ges plats för ett större matbord för både familj och vänner.

Två bra sovrum ligger avskilda från varandra på var sida av lägenheten. ”Master bedroom” med plats för dubbelsäng och bra förvaring i platsbyggd garderobsvägg. Det andra sovrummet passar utmärkt som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Även här finns garderober.

Stort exklusivt badrum som är modernt inrett med stort badkar och takdusch, vägghängd WC, handfat på kommod med draglådor och infälld spegel ovan. Handdukstork och inbyggda belysningsarmaturer. Hall med speglade dubbeldörrar och plats att hänga ytterkläder.

Välskött bostadsrättsförening med mycket god ekonomi, låg skuldsättning och fastighet med de stora renoveringarna gjorda. Föreningen har en fin innergård där bl a ett stort barnvagnsförråd finns.

Pris: 8 975 000 kr

Månadsavgift: 4 274 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och 1.000 Mbit/s bredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 2,33080 %

Byggår: 1894

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 00121 (1201)

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2019-04-15

Energiklass: E

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Neptunus 11 registrerades 1986-10-24. Föreningen beskattas såsom äkta och marken (1.029 kvm) innehas med äganderätt. Föreningens fastighet belägen i korsningen av Linnégatan och Styrmansgatan bebyggdes 1894 och består av 30 lägenheter om totalt 3.446 kvm och 1 lokal om 30 kvm.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Den långfristiga skulden är ca 12,9 mkr (i september 2020 amorterade föreningen 1 mkr), vilket ger en belåningsgrad på bruttoskuldsättningen om 3.743:-/kvm och på nettoskuldsättningen (skulden ca 12,9 mkr – kassa/bank ca 1,9 mkr) om 3.192:-/kvm. Föreningen har dessutom ett positivt kassaflöde vilket efter avskrivningar bidragit till årliga överskott. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2003: Byte av V/A-stammar och elstigar.
2003-2004: Samtliga fönster i fastigheten renoverades och målades.
2003-2005: Omputsning och målning av fasaden.
2004: Renovering av trapphusentréer. Byte av undercentral för fjärrvärme.
2005: Renovering av tvättstuga och byggnation/renovering av balkonger mot gården.
2006: Byggnation och grovsoprum och förråd.
2007-2008: Upprustning av innergården och byggnation av barnvagnsförråd.
2010: Takomläggning.
2011-2012: Byte av hängrännor mot gatan. Lagning av fasad efter frostskada.
2012: Injustering av värmesystemet och radiatorventiler ersattes med termostater. OVK-besiktning.
2013: Rensning av ventilationskanaler.
2014: Renovering och ommålning av fönster. Ommålning av trapphus.
2015: Ombyggnation av hissen på Linnégatan (hisskorg och hissmaskin).
2017: Ombyggnation av hissen på Styrmansgatan (hisskorg och hissmaskin).
2018: Renovering av tvättstugan och dörrar i trapphus mot gården.
2019: Ny tvättmaskin i tvättstugan och OVK-besiktning. Installation av fiber.
2020: OVK-åtgärder och fönsterrenovering.

Föreningen följer en underhållsplan upprättades 2013 och sträcker sig fram till 2022. Underhållsplanen uppdateras löpande. Föreningen planerar att se över taken på sikt.

Till lägenheten disponeras ett rymligt källarförråd. Det finns även möjlighet att hyra ett extra förrådsutrymme. I fastigheten finns tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel, barnvagnsförråd, grovsoprum och fin innergård med sommarmöbler och cykelställ.

Förening: Brf Neptunus 11

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 30

Antal lokaler: 1

TV: Kabel-TV via Com Hem. (avtalet med Com Hem är uppsagt och löper fram till ca 2021.

Internet: Fiberbredband via Bahnhof. Upp till 1000 Mbit/s ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong i högt och rofyllt läge mot innergården. Balkongen ger ett möblerbart uterum med plats för bord, stolar och blommor.

Fantastiskt läge på Östermalm och synnerligen attraktiva 1800-talskvarter mellan Karlaplan och Östermalmstorg. Här lever man i rofylld och lugn boendemiljö med bekvämt promenadavstånd till Djurgårdsbron och kungliga Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Vid Karlaplan finns all tänkbar och eftersökt service såsom ICA Karlaplan som är öppet till 23.00, Fältöversten med sina butiker, affärer, restauranger, apotek, systembolag m.m. samt T-bana och flertalet innerstadsbussar. Med ytterligare några minuters promenadavstånd når man Östermalmstorg och Saluhallen, Strandvägen, Dramaten samt Stureplan med allt från skärgårdsfärjor till rikligt nattliv.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.