Kungsholmen - Kronobergsparken

Parkgatan 6, 4 tr

Magnifik sekelskiftesvåning på Parkgatan med högt & fritt frontläge mot Kronobergsparken. Öppna sällskapsytor, kakelugn & balkong med vacker takåsvy.

Adress

Parkgatan 6, 4 tr

Rum

3

Slutpris

9 900 000 kr

Avgift

3 873 kr/mån

Boyta

84 kvmOm bostaden

Med högt, ljust och genomgående läge på våning 4 av 5 i representativ fastighet från 1898, bjuds ett rofyllt boende i underbar parkmiljö på Kungsholmen med fritt frontläge och vacker utsikt över lummiga Kronobergsparken. I denna klassiskt vackra sekelskiftesvåning om 84 kvm fördelade på 3 rum och sällskapskök, varav 2 bra sovrum, finns det mesta man kan önska av stil, design och genuin känsla. Varmt välkommen till Parkgatan 6 och ett av Stockholms mest eftersökta lägen och adresser.

Våningen har på senare tid varsamt totalrenoverats med stil, diskret lyx och känsla för det moderna. Här ges massor av platsbyggd förvaring och genomtänkta funktionslösningar. Allt i en perfekt symbios med de vackra, tidsenliga och välbevarade detaljerna från byggåret. Mycket generös takhöjd om ca 3 meter med stuckaturer och rosetter, snövita snickerier och spegeldörrar, genomgående trägolv, en fungerande kakelugn samt flertalet vackra och högresta fönsterpartier med djupa samt speglade nischer.

Planlösningen är ytterst väldisponerad, tillgänglig och familjeanpassad. Den är luftig och flödar av ljus från två väderstreck. Här finns härliga och sociala sällskapsytor med vardagsrum och ljuvligt matsalskök i en öppen planlösning med tre fönsterpartier i bredd samt strålande utsikt över trädtopparna i parken. Vardagsrummet med den vackra kakelugnen ger plats för rymlig soffgrupp och platsbyggd bokhylla. Det platsbyggda köket i minimalistiskt vitt utförande är välutrustat med generösa arbetsytor, rejäl förvaring och komplett maskinell utrustning såsom induktionshäll och fläkt, varmluftsugn, ångugn och inbyggd kyl, frys samt diskmaskin. Äntligen ett kök med plats för ett större matsalsbord och många middagsgäster.

Två bra sovrum ligger avskilt och rofyllt mot innergården. Här finns ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng, platsbyggd förvaringsmöbel med garderob och hyllor samt utgång till extra stor och insynsskyddad balkong med kvällssol och vidsträckt utsikt över kringliggande takåsar. Det andra sovrummet passar utmärkt som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

Via entrén nås en välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Hallen ger access till både separat gäst-WC med toalett och handfat samt ett större badrum inrett vägghängd toalett, handfat på kommod med förvaring, duschhörna med unidrain och både tak- och handdusch från Tapwell, infällda spotlights i tak samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

Kombinationen av det svårslagna parkläget, adressen, läget i fastigheten och våningens historiska attribut och sagolika känsla, ger ett unikt och sällsynt kvalitetsboende utöver det vanliga.

Välskött förening med urstark ekonomi, låg skuldsättning och låga avgifter för medlemmarna. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till endast 3 mkr, vilket ger en belåningsgrad på 2.329:-/kvm. Dessutom uppgick omsättningstillgångarna (kassa, bank) till ca 1 mkr.

Pris: 8 950 000 kr

Månadsavgift: 3 873 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 500-600:-. Hemförsäkring ca 200-300:-. Obligatoriskt tillägg om 300:-/mån för bredband och balkongavgift 50:-/mån.

Andel i föreningen: 6,90000 %

Byggår: 1898

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 9 (1401)

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 128 per kvm (Atemp) och år

Energideklaration utförd: 2019-06-18

Energiklass: E

Parkering/Bilplats: Boendeparkering och externa garageplatser i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Vårdtornet 4 förvärvade fastigheten på Parkgatan 6 i Stockholm 1986. Fastigheten uppfördes nyrenässansstil år 1898 och består av 19 bostadsrättslägenheter om totalt 1.288 kvm fördelade på ett gatu- och gårdshus. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är urstark och belåningen är mycket låg med strax under 3 mkr i långfristig skuld per 2019-12-31, vilket ger en belåningsgrad på ca 2.316:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 1 mkr.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2019: Hissen i huset mot gatan rustades upp. Bärlinor och skenor byttes, samt installation av ljusslinga
2017: Spolning av samtliga stammar i fastigheten.
2016: Installation av nya takfläktar.
2015: Renovering av mur på gården, målning av sophus och förbättringar av stuprör.
2014-2015: Renovering och målning av fasad på gatuhus, renovering av tak på både gårds- och gatuhuset.
2013: Installation av säkerhetsdörrar till de medlemslägenheter som beställde det och postboxar i entrén till fastigheten.
2012: Byte av elledningar i gatuhuset och installation av ny elcentral i källaren, ny belysning i tvättstugan och rörelsedetektorsbelysning i källartrappa. Två nya maskiner i tvättstugan.
2010: Installation av fjärrvärme (konvertering av direktverkande element till fjärrvärme). Ombyggnation av sophus, renovering av fönster samt installation av isolerglas i gatuhuset.
2007-2008: Gårdsrenovering innefattande stenläggning, byggnation av blomlådor och vattenavledning. Ommålning av tak.
2004-2005: Byggnation av balkonger och renovering av fasad mot innergården.
1999: Renovering av rökkanaler.
1977: Ompustning av fasad.
1974: Byte av V/A-stammar, byte av elstigare och nyinstallation av hiss.

Föreningen tillämpar sk partiella stambyten, vilket innebär att V/A-stammar byts i samband med när medlem renoverar sina kök och badrum. OBS! V/A-stammarna är bytta i den berörda lägenheten.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2031.

Till lägenheten medföljer ett vindsförråd alternativt källarförråd. I fastighetens gårdhuskällare finns ett hobbyrum och en tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och ett torkrum. Cykel- och barnvagnsrum finns i källaren. Föreningens medlemmar disponerar en fin innergård som med hjälp trädgårdsarkitekt renoverades 2007. Här finns trädgårdsmöbler, planteringar och grillmöjligheter m.m.

Förening: Brf Vårdtornet 4

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 19

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband via Com Hem. Ingår i avgiften med obligatoriskt tillägg om 300:-/månad.

Sammanställning: Extra stor och insynsskyddad balkong med kvällssol och vidsträckt utsikt över kringliggande takåsar.

Välkommen till Parkgatan och ett av Stockholms absolut attraktivaste lägen invid Kronobergsparken.
Här ges ett rofyllt boende med fågelsång och en underbar parkmiljö med promenadvägar, lekpark och utomhusgym. Vill du ta en längre promenad eller motionera har du lika nära till Kungsholms Strand som till Norr Mälarstrand. Här hittar du vackra promenad-­ och löparstråk som fortsätter längs vattnet runt hela Kungsholmen. I närområdet finns det också ett rikt utbud med restauranger och caféer såsom bl a AG, Agnes, Orangeriet, Mälarpaviljongen, Petite France, Il caffe och Mäster Anders. Vid Fridhemsplan hittar du bl a Västermalmsgallerian, flertalet mataffärer, shopping och all tänkbar service, hit är det bara en kort promenad på några minuter.
Kommunikationerna finns inom ett par minuters gångväg och är utmärkta med tillgång till två tunnelbanelinjer, blå och grön och ett flertal busslinjer,bl a stadsbussarna 1, 3, 4 så här är det lätt att ta sig vidare till Stockholms City, T-­centralen, Arlanda Express mm. Vill man istället ta en promenad till Stockholms City tar det ca 10 min.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.