Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Olof Dalins Väg 20, 6 tr

Familjevåning med högt & fritt hörnläge, soldränkt terrasslik balkong & vidsträckt sjöutsikt mot Mälaren. Drömboende med oslagbar frihetskänsla!

Adress

Olof Dalins Väg 20, 6 tr

Rum

4

Slutpris

8 800 000 kr

Avgift

6 250 kr/mån

Boyta

101 kvmOm bostaden

Välkommen till denna unika familjevåning, en 4:a (ursprunglig 5:a) med högt, fritt och strålande ljust hörnläge på våning 6 av 7, fönster i flera väderstreck och en solig balkong i väster med ogenerat läge och storslagen utsikt över kringliggande takåsar samt Mälarens och Ulvsundasjöns glittrande vatten.

Den terrasslika balkongen om ca 10 kvm ger en oslagbar frihetskänsla och är den bästa platsen att njuta av sol från tidig eftermiddag till solnedgång samt båt- och sjölivet nere vid Kristinebergs Strand. Här lever du i rogivande boendemiljö med totalt lugn vid grönskande parker, strandpromenad, bad- och båtbryggor samt restauranger. Den rymliga hissen går direkt ner till både garaget och ”strandplanet” med direktaccess och badrocksavstånd till vattnet och kajen.

Lägenheten är smakfullt renoverad och ombyggd med stilren och modern design, fina materialval, nya ljusa ekparkettgolv, moderna strömbrytare och eluttag i alla rum, genomtänkta förvarings- och funktionslösningar samt harmonisk färgsättning. Till fönster i kök och vardagsrum finns rullgardiner från Luxaflex och i sovrummen finns plisségardiner installerade mellan glasen för extra mörkläggning. Allt gjort i allra bästa utförande.

Planlösningen om 101 kvm är mycket väldisponerad, tillgänglig och effektiv. Det är den största lägenhetstypen i föreningen, idag disponerad som en ljus och öppen 4:a men kan enkelt återställas/göras om till en optimal 5:a med 3-4 sovrum (se alternativa planlösningar). Här finns öppna, härliga och rymliga sällskapsytor längst fram i lägenheten, närmast vattnet, såsom ett vardagsrum med utgång till balkongen som badar i sol på eftermiddag och kväll. Ena änden av balkongen har dessutom sol under morgonen/förmiddagen. Sjöutsikten från balkongen är oemotståndlig och glädjande nog är det tillåtet att grilla här med gas- eller elgrill.

Sällskapsytorna består av ett stort välutrustat kök från Nolte Küchen i modernt utförande med flera specialanpassade och genomtänkta lösningar. Bänkskivor i svart granit med vitt, matt och handgjort kakel på väggen ovan. Komplett maskinell utrustning i rostfritt från Siemens såsom kyl och frys (extra bred), diskmaskin, induktionshäll och inbyggd ugn och micro. Intill det öppna köket ges plats för ett stort matsalsbord, vidare till en vardagsrumsdel i hörnläge med plats för stor soffgrupp, TV-möbel etc.

Tre bra sovrum, varav ett föräldrasovrum och två utmärkta barn-, tonårs-, arbets- eller gästrum. Hall med plats för avhängning och bra rumssamband. Helkaklat badrum med toalett, både badkar och dusch med glasvägg, handfat och blandare från Alessi, badrumsskåp från Ballingslöv, tvättmaskin med torktumlare. Separat, helkaklad och nyrenoverad gästtoalett och en mycket rymlig ”walk in closet”. Dessutom ingår ett stort förråd i källaren.

Det här är en bostad som är sällan återkommande på Stockholms bostadsmarknad, ett sant drömboende för både barnfamiljen och villasäljaren. Kristinebergs Strand är en unik plats, längst ut på udden av nordvästra Kungsholmen, med ett av Stockholms häftigaste sjölägen. Samtidigt är det direkt granne med allt som händer på Hornsbergs strand liksom innerstadens hela utbud. Dessutom finns ett stort utbud av lekplatser, idrottsmöjligheter och skolor, ett flertal restauranger, både matbutik (ICA Maxi) och systembolag samt 5 minuter till buss och T-bana (Kristineberg).

Pris: 8 900 000 kr

Månadsavgift: 6 250 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 500-600:-, hemförsäkring ca 200-300:- och obligatorisk bredbandsavgift 95:-.

Andel i föreningen: 1,84453 %

Byggår: 1997

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 361 (1301)

Hiss: Ja

Våning: 6

Antal våningar: 7

Parkering/Bilplats: Det finns parkering att hyra i garage för 1100 – 1500:-/mån (nås direkt med hissen) och i carport för 1000:-/mån. Till dessa platser är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i Kristineberg för mantalskrivna.

Allmänt om föreningen: Brf Kräftan 1620 förvärvade år 2001 de tre fastigheterna på Olof Dalins väg 16-20 med tomträtt bestående av 76 lägenheter. Av dessa lägenheter utgör 8 st återstående hyresrätter vilket är en stor "dold tillgång" för framtiden. Föreningen är välskött, har en stabil ekonomi och bra kontroll på underhållsplan etc. För mer information gällande föreningen se gärna: http://www.kraftan.se/

Fastigheterna uppfördes 1997 och endast miljödeklarerade byggmaterial har använts. Bjälklagen är tjockare än normalt vilket ger mycket bra ljudisolering mellan våningsplanen.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Utöver det förråd som tillhör lägenheten (ca. 8 kvm) finns det 12 extraförråd i föreningen. Hyran för ett extraförråd ligger på 300kr/månad eller mer beroende på förrådets storlek. För närvarande finns inga lediga extraförråd med det går bra att ställa sig i kö.
Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, tvättstuga, källsortering och grovsoprum. Gårdspark invid fastigheten med trädgårdsmöbler och lekplats som delas i samfällighet med föreningarna som äger fastigheterna vid Kristinebergs Strand. Föreningen har en egen innergård/terrass med stenläggningar, planteringar, sittplatser, grill och en boulebana. Hissen går direkt ner till "strandplanet" och ger direktaccess och badrocksavstånd till vattnet och kajen.

Föreningen disponerar över 23 garageplatser och tre carportplatser. Garaget är beläget i fastigheten och nås enkelt via hissen. Månadshyran för garageplats är mellan 1100 – 1500:-/mån och i carport 1000:-/mån. Till dessa platser är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i Kristineberg för den som är folkbokförd i stadsdelen. Se www.stockholm.se för mer information om boendeparkering eller www.garageplatsen.se för mer information om andra garage i närområdet.

För de som är intresserade av båt, så finns en båtklubb med brygga rakt nedanför huset, Mälarstrands båtklubb, som är självständig i förhållande till de fyra bostadsrättsföreningarna Mälarstrand 1, 2, 3 och Kräftan 1620. För mer information om båtklubben, se www.brfmalarstrand1.se.

Förvaringsplatser för kajaker finns att hyra i bostadsrättsföreningen. Föreningen har 11 kajakplatser. Hyran är 337kr/mån och plats. För närvarande finns inga lediga kajakplatser men det går bra att ställa sig i kö. Kontakta i så fall styrelsen.

I samarbete med Sunfleet finns en områdesgemensam bilpool med Volvo XC40.

Förening: Brf Kräftan 1620.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 76

TV: Kabel-TV via Com Hem.

Internet: Obligatorisk internetanslutning via Ownit (fiber med hastighet om 100/500/1000 Mbit). 100 Mbit kostar 95:-.

Sammanställning: Stor härlig balkong i högt och fritt läge med sol från eftermiddag till solnedgång. Ena änden av balkongen har dessutom sol under morgonen/förmiddagen. Utsikten mot Mälarens glittrande vatten är strålande, liksom all grönska som erbjuds i den kringliggande omgivningen. Det är dessutom tillåtet att grilla här med gas- eller elgrill.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.