Kungsholmen

Kungsholms strand 165, 3 tr

Ljus, fin & stilren 2:a med utmärkt planlösning & fulländad funktion, öppna ytor, stort nytt badrum & solig balkong i söder med utsikt över grönska.

Adress

Kungsholms strand 165, 3 tr

Rum

2

Slutpris

5 100 000 kr

Avgift

2 559 kr/mån

Boyta

50 kvmOm bostaden

Med attraktivt läge på Kungsholms Strand, alldeles invid Karlbergssjöns glittrande vatten och fina strandpromenad med Karlbergs slott och Vasastans stadssiluett i bakgrunden, saluförs nu denna stilrena och smakfullt totalrenoverade tvårummare om 50 kvm i absolut toppskick. Högt, insynsfritt och öppet, soligt söderläge med möblerbar balkong och utsikt över grönskande innergård ger en härlig frihetskänsla.

Lägenheten totalrenoverades 2016 (nytt badrum 2019) till perfektion med genomgående sober färgsättning, stilsäkra materialval och oerhört bra samt platsbyggda förvaringslösningar. Samtidigt bevaras den genuina känslan med fina detaljer såsom gedigen takhöjd, spegelmönstrade dörrar och vita snickerier, serveringsskåp, fiskbensparkett och stora fönsterpartier med spanjoletthand.

Planlösningen i fil är optimalt disponerad och tillgänglig för två personer. Här ges en öppen och ljus planlösning mellan kök och vardagsrum med utgång till balkongen. Balkongen ger verkligen ett extra ”uterum” med plats för bord och stolar, sol större delen av dagen.

Köket i ett klassiskt och stilrent utförande med luckor i grå kulör har bra förvaring i skåp och lådor, utmärkta arbetsytor med bänkskivor i Cararramarmor och komplett maskinell utrusning från Smeg såsom kyl och frys, spis med induktionshäll och varmluftsugn, fläkt och diskmaskin (annat märke). Köket har en praktisk köksö som öppnar mot vardagsrummet.

Vardagsrummet är både ljust och lättmöblerat med plats för soffgrupp, TV-möbel och stort matsalsbord för 10-12 personer. Här finns utgången till balkongen.

Utmärkt sovrum i rofyllt och tyst läge mot innergården. Här ges plats för dubbelsäng och klädförvaring i garderob inredd med både både hyllor och häng.

Toppfräscht och helkaklat badrum från 2019 i ett stilsäkert utförande med klinkergolv och golvvärme, duschhörna med glasvägg och både hand- och takdusch, vägghängd toalett, handfat med infälld spegel ovan, ett skåp med god förvaring samt tvättmaskin.

Välkomnande entréhall med platsbyggd snickeriinredning för ytterkläder och skor.

Bostadsrättsförening med välskött fastighet från 1929 och arkitektritad innergård. Föreningen har mycket god ekonomi, låg skuldsättning och låga avgifter för medlemmarna.

Här bor du vid vacker strandpromenad längs med Karlbergsjön – lika vackert under alla tider på dygnet och alla årstider! Med en kort promenad förbi Stadshuset når du city och T-centralen. Du bor även nära Hornsbergs Strand med bryggor och flera populära restauranger, barer och caféer.

Pris: 4 695 000 kr

Månadsavgift: 2 559 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV grundutbud. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 200-300:-. Obligatorisk avgift för bredband 99:-.

Andel i föreningen: 3,41475 %

Byggår: 1929

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 1305

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på området för mantalsskrivna. I fastigheten finns två garageplatser som hyrs ut till medlemmarna för 2.700:-/månad.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Kungsholms Strand 165 bildades 2007 och förvärvade fastigheten Isbrytaren 27 2009. Fastigheten uppfördes 1929 och föreningen består av 30 lägenheter, varav 27 är bostadsrätter och 3 är återstående hyresrätter om ca 157 kvm (dold framtida tillgång) samt 1 lokal med hyresrätt. Dessutom finns två garage. Fastighetens totala bostadsyta är 1.574 kvm och lokalytan är 140 kvm. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. Delat ägande är ok men föreningen accepterar inte juridisk person som förvärvare.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2019-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 6.162.500:-, vilket ger en belåningsgrad på 3.915:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till 979.950:-. Föreningen höjde medlemsavgifterna i oktober 2019 med 10 %. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade i dagsläget.

Genomförda renoveringar:
1986: Byte av V/A-stammar i kök.
1993: Byte av V/A-stmmar i badrum.
2000: Takrenovering mot gatan.
2002: Fasadrenovering.
2011: Takrenovering mot gården.
2013: Renovering av entrén och byte av värmepannan i källaren.
2014: Spolning av V/A-stammarna, trapphus- samt fönsterrenovering.
2015: Renovering av innergården med hjälp av en trädgårdsarkitekt.
2016: Partiell renovering av fasad.
2018: Installation av säkerhetsdörrar, reparation av takfönster, reparation av fasaden och tecknande av gruppavtal med Com Hem för bredband m.m.
2019: Tak- och fasadrenovering.
2020: Upprättande av ny energideklaration, OVK och inspektion av samtliga gemensamma utrymmen och ett urval av hyreslägenheterna.

Inga större renoveringar planeras eller finns i dagsläget beslutade.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. På vinden finns en tvättstuga som är fullt utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Cykelrum finns på entréplanet. Gemensam innergård som renoverades med hjälp av en trädgårdsarkitet 2015 med planteringar, sittplats och grillmöjligheter.

Förening: Brf Kungsholms Strand 165

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 30

Antal lokaler: 1

Antal hyresrätter: 3

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Föreningen tecknade under 2018 ett gruppavtal med Com Hem för att sänka medlemmarnas månadskostnader. Medlemmarna betalar nu endast 99 kronor per månad för bredband upp till 100/100 Mbit/s.

Sammanställning: Balkong i högt och fritt söderläge mot lummig innergård.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.