Adress:

Jungfrugatan 41 A, 3 tr

Rum:

3 rum

Såld för:

8 025 000 kr ( 111 458 kr/kvm)

Avgift:

3 393 kr/mån

Boyta:

72 kvm

Såld för

8 025 000 kr (111 458 kr/kvm)

Stilren och kvadratsmart sekelskiftestrea i toppskick, högst upp i huset med fint ljusinsläpp, två fungerande kakelugnar och öppna sällskapsytor.

Högst upp i fastighet från 1893, med generöst ljusinsläpp och fri utsikt mot vackra fastigheter och takåsar, finns denna fantastiskt fina sekelskiftestrea i toppskick. Lägenheten har på senare tid totalrenoverats med stil och finess där stilsäker design, påkostade materialval och genomtänkta funktionslösningar möter de genuina originaldetaljerna från byggåret.

Högt till tak, vitlaserade trägolv, höga golvsocklar, två magnifika och välfungerande kakelugnar samt fina fönsterpartier med speglade nischer och högt, fritt läge är detaljer som ger bostaden sin unika karaktär och hemtrevliga känsla. Här har inget lämnats åt slumpen!

Lägenheten är maximalt effektiv och kvadratsmart, väl motsvarande treor på 80 kvm +/-. Här ges en öppen, ljus och sällskapsvänlig planlösning mellan vardagsrum och kök i stilsäkert, minimalistiskt utförande med köksö och komplett maskinell utrustning vilket ger lägenheten rymd och trivsam känsla. Två bra sovrum ligger ostört och tyst in mot innergården, ett barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum och ett föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och generös klädförvaring i ”walk in closet”. En välkomnande hall med gott rumssamband och ett toppfräscht och stilrent badrum med Cararramarmor, vägghängd WC samt duschhörna.

Välkommen till ett familjeboende på ett av övre Östermalms mest eftertraktade adresser och lägen, strax ovan Östermalmsgatan i lugna kvarter mellan Karlaplan och Östermalmstorg.

Mycket välskött förening med kulturminnesmärkta fastigheter (blå klass) och urstark ekonomi. I och med försäljningen/upplåtelsen av en återstående hyresrätt (4:a 93 kvm såld för 10,1 mkr den 5/4 2017) så blir föreningen helt eller nästintill skuldfri. Därtill finns det planer på ytterligare avyttringar vilket än mer kommer att stärka föreningens ekonomi. I dagsläget föreligger det ett beslut av styrelsen om en sänkning av den nuvarande avgiften med upp till 1/3-del. Den nya avgiften träder preliminärt i bruk den 1/7 2017 och exakt besked om sänkningens storlek bör komma inom kort.

- En välkomnande hall med direkt anslutning till alla rum. Vitlaserat trägolv, rejäl takhöjd och väggar samt tak i vitt.

– Toppfräscht och stilrent badrum med helkaklade väggar i vitt och Cararramarmor, golv i Cararramarmor med golvvärme , vägghängd WC, duschhörna, handdukstork, handfat på kommod, spegel med belysning och spotlights i taket.

– Här ges en öppen, ljus och sällskapsvänlig planlösning mellan vardagsrum och kök. Köket är smakfullt renoverat i stilsäkert, minimalistiskt utförande med köksö och komplett maskinell utrustning såsom inbyggd kyl och frys, induktionshäll, varmluftsugn, microvågsugn och fläkt. I köket finns dessutom en kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

– Härligt vardagsrum med plats för soffgrupp och rejält matbord. Vitmålade väggar och tak samt två fönsterpartier med fint ljusinsläpp och utsikt mot vackra byggnader och takåsar. Vitlaserat trägolv och en fin kakelugn.

– Två bra sovrum ligger ostört och tyst in mot föreningens trivsamma innergård, ett barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum och ett föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och generös klädförvaring i ”walk in closet”. Här finns även en fin kakelugn. Båda rummen har vitlaserade trägolv och väggar samt tak i vitt.

  • TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
  • Internet: Fiberbredband via Ownit. Obligatorsik bredbandsavgift på 150:-/månad och medlemslägenhet.

Fin innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter.

  • Pris: 8 025 000 kr
  • Månadsavgift: 3393 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 200:-/månad. Hemförsäkring ca 100-150:-/månad. Obligatorisk bredbandsavgift 150:-/månad.
  • Andel i föreningen: 1.53398 %
  • Överlåtelseavgift: 1120 kr
  • Pantsättningsavgift: 448 kr
  • Bostadsrätten är pantsatt. Lån som belastar bostadsrätten löses av säljaren senast på tillträdesdagen.

Brf Storken 12.

Lägenhetsnummer: 431 (1302)

Byggår: 1893

Hiss: Nej

Föreningen Brf Storken 12 förvärvade fastigheten med samma namn 1999 med adresser Jungfrugatan 41 A-C, 43 A-B och Sibyllegatan 50 A-B samt Sibyllegatan 52 A-B. Föreningen består av sammanlagt ca 4.492 kvm bostadsyta fördelat på 78 lägenheter, varav 75 är upplåtna med bostadsrätt och 3 med hyresrätt (varav en hyresrätt om 93 kvm såldes för 10,1 den 5 april 2017) samt 12 affärslokaler med hyresrätt på en totalyta om ca 480 kvm.

Föreningen har en mycket god ekonomi med låg belåning om 14 msek i långfristig skuld vilket ger en belåningsgrad om ca 3.111:-/kvm per 2015-12-31 (bl a amorterades lånen med ca 3.650.000:- under 2015). Man gjorde även ett nettoresultat på ca 905.000:- (efter avskrivningar).

I och med upplåtelsen/försäljningen av en av de återstående hyresrätterna (4:a 93 kvm såld för 10,1 mkr) så blir föreningen helt eller nästintill skuldfri. Därtill finns planer på ytterligare avyttring av en kvarvarande hyresrätt. Arbetet i övrigt innebär bl a att gå igenom och förbättra avtal med diverse leverantörer och genomgång av samtliga avtal med hyresgäster. Styrelsen har också inlett en process att under 2017 upplåta gårdshuset om ca 160 kvm där tvättstugan finns till bostad. Tvättstugan placeras då i annat utrymme/annan lokal i fastigheten.

I dagsläget föreligger det ett beslut av styrelsen om en sänkning av de nuvarande avgifterna med upp till 1/3. Den nya avgiften är tänkt att träda i bruk den 1/7 2017 och exakt besked om sänkningens storlek bör komma inom kort.

Gjorda renoveringar:
1990-1991 totalrenoverades fastigheten med byte av V/A-stammar, elstigare, ventilation etc.
2002 målning av fönster.
2006 målning av yttertaket.
2008 trapphusrenovering/ommålning.
2009 bebyggdes en del av vinden till vindsvåning i etage med underliggande medlemslägenhet.
2010 tätning och isolering av fönster.
2015 byte av tvättmaskin i tvättstugan, lagning av stuprännor m.m.
2016 fönstermålning och åtgärdat ventilation enligt OVK.
Styrelsen har en underhållsplan som upprättades 2004 och som löpande uppdateras.

Fastigheten är kulturhistoriskt värdefull (blåklassad, byggnadsminnesförklarades 1987) och ritades av arkitekter A G Forsberg och E O Ulrich på initiativ av lärarinnan Agnes Lagerstedt vid Hedvig Eleonora folkskola. Ur det bifogade dokumentet ”Agnes Lagerstedt och Stockholms Arbetarhem i kvarteret Storken” kan man inledningsvis läsa;

”Högst upp på Östermalm, på Sibyllegatan i det sista kvarteret mot Valhallavägen står några enkla hyreshus som med sina röda tegelfasader bjärt avviker från omgivande bebyggelse. Få torde känna till att bakom de röda husfasaderna döljer sig en intressant bit av stockholmsk arbetarhistoria. När husen stod nyuppförda på 1890-talet hörde de till några av Stockholms föredömligaste arbetarbostadshus. Initiativtagare till husen var lärarinnan Agnes Lagerstedt vid Hedvig Eleonora folkskola, som genom sitt arbete kommit i kontakt med arbetarbarnens usla bostadsförhållanden. Denna del av det framväxande Östermalm präglades ännu i slutet av 1800-talet av en undermålig och rivningsmogen kåkbebyggelse. Trångboddheten i dessa utkantsbostäder var stor…”

Övriga utrymmen och faciliteter:
Till lägenheten disponeras ett stort vindsförråd. Det finns en rymlig, fräsch och välutrustad tvättstuga i det separata gårdshuset uppdelad på två bokningsbara avdelningar med vardera två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Föreningens medlemmar har även tillgång till cykelrum och en övernattningslägenhet med plats för fyra personer som kan hyras för 250:-/dygn. Föreningen har även en stor och fin innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter.

Energiprestanda 186 kWh/m² år.

Lugnt ostört och synnerligen eftersökt läge på Östermalm invid Östermalmsgatan med direkt närhet till Karlaplan med dess fontänprydda parkrum och grönskande promenadallé, Fältöversten, Tessinparken och Östermalmstorg samt gångavstånd till Djurgårdsbron, Lill-Jansskogen, Humlegården samt Stureplan. Kommunikationerna är utmärkta i form av T-bana (Karlaplan, Stadion eller Östermalmstorg) och flertalet innerstadsbussar. Utbudet av mataffärer (Fältöversten och ICA Esplanad bl a), caféer, restauranger, butiker, gym (SATS Stadion ca 300 meter) m.m. är gott. Välkommen till trevliga Östermalm!

Andra hem förmedlade av Magnus