Adress:

Upplandsgatan 74, 4 + 5 tr

Rum:

5 rum

Pris:

11 950 000 kr ( 105 752 kr/kvm)

Avgift:

4 800 kr/mån

Boyta:

113 kvm

Biyta:

15 kvm

Visningar

söndag 19/8, kl 11:00 - 11:30

Aktuellt bud

11 000 000 kr (97 345 kr/kvm)

Se alla bud

Stilsäker design möter vackert sekelskifte i vindsetagevåning om 128 m² med 3-4 sovrum, kakelugnar, balkong & fri parkutsikt. Familjedröm vid Odenplan

Högst upp på våning fyra och fem i fastighet från 1907 med rymlig hiss till våningsplanet, på lugn och attraktiv adress vid Enkehusparken och i kvarteren invid Odenplan, saluförs nu en underbar, stilsäker och optimal vindsetagevåning om 128 m² (113 + 15 m²) i total golvyta. Våningen disponerar 5 rum, varav 3-4 möjliga sovrum, stort matsalskök samt dubbla badrum – ett på varje plan.

Denna familjedröm med genuin ”villakänsla” på taket ger ett extraordinärt boende i Vasastan för den som söker något utöver det vanliga. Våningen totalrenoverades 2015 och karaktäriseras av stilren design och sober färgsättning, exklusiva materialval i såväl kök som i de lyxiga badrummen samt massor av genomtänkta förvaringslösningar rakt igenom. Samtidigt är originaldetaljerna från byggåret väl bevarade såsom rejäl takhöjd med stuckaturer och rosetter, fina trägolv, spegelmönstrade dörrar och snickerier, höga golvsocklar, stora fönsterpartier med speglade nischer samt tre fungerande kakelugnar.

Planlösningen i två plan är ovanligt väldisponerad, yteffektiv och tillgänglig. Via en välkomnande hall på sekelskiftesplanet nås öppna och sociala sällskapsytor i ett rymligt och platsbyggt matsalskök med vita luckor i massiv ek och bänkskivor i Carraramarmor, köksö med vinkyl och i övrigt komplett maskinell utrustning från Miele och Siemens. I anslutning till köket finns en matsalsdel med en vacker kakelugn och plats för stort matbord.

Köket leder vidare till ett vardagsrum med kakelugn och utgång till balkong. Balkongen är högt och fritt belägen mot lummiga Enkehusparken och ger ett härligt uterum med utsikt mot himmel och kringliggande takåsar. Innanför vardagsrummet finns ett vackert sovrum alternativt arbetsrum med kakelugn och fönster mot parken. Hallen på nedre plan har en stilfull trappa till det övre planet och snickeritillverkade garderober i tidsenlig sekelskiftesstil som ger goda förvaringsmöjligheter och ett praktiskt tvättutrymme med tvättmaskin och torktumlare från Bosch. Här finns även ett av de båda badrummen, fräscht inrett med duschhörna i glas, Kolmårdsmarmor på golv, vägghängd WC och inredning från Aspen.

Via trappan nås det privata vindsvåningsplanet med typiska attribut såsom snedtak, takfönster och vita murstockar, stödben m.m. Här finns två sovrum, varav ”master bedroom” med plats för dubbelsäng, generös garderobsvägg och ett rymligt förråd/klädkammare i anslutning. Det andra sovrummet passar utmärkt att nyttja som tonårs-, barn-, arbets- eller gästrum. Mellan de båda sovrummen finns ett allrum som enkelt kan göras om till ett ytterligare sovrum. Även här finns ett badrum, rymligt och stilrent inrett med både platsbyggd dusch och stort badkar, Carraramarmor på golv, vägghängd WC, inredning från Aspen samt en synlig murstock.

Ett ypperligt tillfälle för både villasäljaren med behov av många sovrum och barnfamiljen som drömmer om ett liv i villa men som inte riktigt kan släppa innerstadens fördelar.

  • TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
  • Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Stor möblerbar balkong i högt och fritt läge med utsikt över Enkehusparken.

  • Pris: 11 950 000 kr
  • Månadsavgift: 4800 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud från Com Hem) och balkongavgift.
  • Andel i föreningen: 8.946 %
  • Andel av årsavgiften: 9.35 %
  • Överlåtelseavgift: 1138 kr
  • Pantsättningsavgift: 455 kr
  • Bostadsrätten är pantsatt. Lån som belastar bostadsrätten löses av säljaren senast på tillträdesdagen.

Brf Heimdall 19.

Lägenhetsnummer: 13 (1403)

Byggår: 1906

Hiss: Ja

Fastigheten är belägen ett stenkast från Odenplan med dess serviceutbud såsom tunnelbana, pendeltåg, buss, affärer och restauranger. För grönområden och vatten finns såväl Vasaparken, Observatorielunden och Hagaparken alldeles i närheten.

Brf Heimdall 19 registrerades 1982 och är en äkta bostadsrättsförening med 13 bostadsrätter och 2 lokaler. Föreningen äger marken. Byggnadens totalyta är 1 480 kvm varav 1 333 kvm utgör lägenhetsyta och 147 kvm utgör lokalyta.

Välskött och stabil förening med god ekonomi. En sänkning av avgiften med 10% genomfördes 2017. Inga ytterligare avgiftsförändringar planeras i dagsläget.

Genomförda renoveringar:
1984-1985: Total ombyggnad med stambyte, fjärrvärme, ny, elstigar, hiss, tvättstuga, viss ombyggnad m.m.
2007: Takomläggning, målning av fönster mot gård och gata. putsning av gårdsfasaden.
2011-2012: Automatisk portöppnare installerades, nya ledstänger, byte av spegelglas i hiss, renovering av gården, parktrappa, ombyggnad källarkontor samt 4 nya balkonger byggdes.
2014: Ombyggnad av vinden.
2015: Lokal 1 och 2 renoverades (bl a avseende el och ventilation).
2016: Tvättstuga, ombyggnad avlopp m.m
2016-2017: Trapphus och hiss, ommålning av källargång.
2018: Åtgärdande av fukt i tvättstugans en vägg.

Gemensamhetsutrymmen:
Lägenheten disponerar ett källarförråd. Det finns tvättstuga, cykel-/barnvagnsrum och miljörum (lättillgängligt utan trappa med ingång direkt från gatan). Trevlig och renoverad innergård med utemöbler och grind med utgång direkt till den lummiga och härliga Enkehusparken.

Energiprestanda 138 kWh/m² år. Energideklaration utförd 2018-03-05.

Andra hem förmedlade av Magnus

Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild

Planlösning - entréplan

Interiörbild

Planlösning - övre plan

Interiörbild

Planlösning - Alternativ

Planlösning

Planlösning - entréplan

Planlösning

Planlösning - övreplan

Planlösning

Planlösning - Alternativ