Adress:

Kammakargatan 38

Rum:

4 rum

Pris:

11 500 000 kr ( 99 138 kr/kvm)

Avgift:

4 463 kr/mån

Boyta:

116 kvm

Visningar

söndag 19/8, kl 15:15 - 16:00

Pris

11 500 000 kr

Romantiskt 1800-tal möter internationell elegans i utmärkt familjefyra med bra planlösning & stor trädgårdslik uteplats. Villakänsla mitt i Stockholm!

BEGÄRT PRIS ACCEPTERAS! VÄNLIGEN KONTAKTA ANSVARIG MÄKLARE FÖR VISNING!

Varmt välkomna till klassiska kvarter på Norrmalm och detta eftersökta läge invid Adolf Fredrik kyrka. Här på Kammakargatan 38 är boendet ombonat och charmigt elegant i fastighet från 1878. Fastigheten totalrenoverades och förädlades med internationella förtecken av Oscar Properties 2012. Entrén är något utöver det vanliga och hämtar inspiration från de stora världsstädernas boutiqehotell. Här framhävs vackra detaljer som mönster och mässingsarbeten, kulörerna är varma och ombonade men samtidigt välbelysta med såväl diskret belysning som vackra armaturer.

Våningen om 116 kvm fördelas på fyra rum, varav tre möjliga sovrum, och stort matsalskök med utgång till den egna trädgårdslika uteplatsen. Uteplatsen om ca 20 kvm ger ett ljuvligt uterum utöver det vanliga med plats för loungemöbler, solstolar, grill, plantering och odling. Ja, kort och gott en sann dröm för den som vill ha egen liten oas i innerstaden. OBS! Även bygglov för att bygga ett orangeri har funnits via tidigare lägenhetsinnehavare.

Stilfull design möter alla de vackra originaldetaljerna från byggåret såsom rejäl takhöjd om ca 3,25 meter med listverk, fina, speglade par- och enkeldörrar, stora fönsterpartier med djupa nischer samt sockelpaneler. Påkostade och stilsäkra materialval, rustika och ljusa brädgolv, sober färgsättning och flera genomtänkta förvaringslösningar ger i övrigt maximal komfort och känsla.

Planlösningen är genomgående och mycket väldisponerad, den är effektiv och ytterst tillgänglig. Stor välkomnande hall med plats för avhängning och två mindre klädkammare för bra klädförvaring. I hallen finns ett fräscht och exklusivt badrum inrett med mörkgrå hexagonklinker och golvvärme, vita helkaklade väggar och tak, stor duschplats med glasväggar, spegelskåp och WC. En f d gäst-WC är inredd som ”tvättstuga” med tvättmaskin och torktummlare. För den med behov så kan tvättutrymmet tillsammans med intilliggande klädkammare integreras och göras om till ytterligare ett badrum.

Öppna, luftiga och representativa sällskapsytor i rymligt vardagsrum och ett väl tilltaget matsalskök med utgång till uteplatsen. Köket är sobert elegant med luckor i grå ton, arbetsbänkar och stänkskydd i gotländsk kalksten och komplett maskinell utrustning från SMEG med integrerad kyl och frys, diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, microvågsugn och vinkyl.

Sovrumsavdelningen ligger privat och avskild från sällskapsdelarna. Här finns en hallpassage med garderobsväggar och tre bra sovrum – alla med plats för dubbelsängar.

Detta är verkligen ett tillfälle att förvärva ett drömboende på ett av Stockholms bästa adresser. En våning som tack vare sin utmärkta disposition och sagolika karaktär passar dem med behov av tre bra sovrum, men som samtidigt uppskattar de sociala ytorna för både familjen och umgänge i goda vänners lag.

  • TV: Kabel-TV via Telia. Basutbud kostar ca 50:-/mån.
  • Internet: Bredband via Transit/Telia eller annan valfri leverantör via det öppna nätet.

Egen trädgårdslik uteplats. Uteplatsen om ca 20 kvm ger en ljuvlig och privat oas utöver det vanliga med plats för loungemöbler, solstolar, grill, plantering och odling. Den förra lägenhetsinnehavaren hade ett bygglov att göra uteplatsen till ett orangeri.

  • Pris: 11 500 000 kr
  • Månadsavgift: 4463 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 600-700:-. Hemförsäkring ca 200-250:-.
  • Andel i föreningen: 11.90965 %
  • Andel av årsavgiften: 11.4 %
  • Överlåtelseavgift: 1138 kr
  • Pantsättningsavgift: 455 kr
  • Bostadsrätten är pantsatt. Lån som belastar bostadsrätten löses av säljaren senast på tillträdesdagen.

Brf Kurland Stockholm.

Lägenhetsnummer: 2390002 (1002)

Byggår: 1878

Hiss: Ja

Brf Kurland bildades 2011 och består av 7 lägenheter upplåtna med bostadsrätt.

Fastigheten totalrenoverades i samband med att Oscar Properties förädling som färdigställdes 2012.2014 renoverades hela bjälklaget mellan plan 4 och 5. Taket renoverades också i samband med detta, då det var undermåligt gjort sedan tidigare. Inga planerade kommande renoveringar.

Föreningens ekonomi är mycket god och avgifterna sänktes med 25 % fr o m 1 augusti 2016. Inga övriga avgiftsförändringar planeras.

Det finns källarförråd och cykelförråd. I fastigheten finns ingen gemensam tvättstuga så varje medlem har egen tvättmaskin i lägenheten.

Driftskostnader:
Hushållsel ca 200-300:-/mån, hemförsäkring ca 200-250:-/mån.

Energiprestanda 159 kWh/m² år.

Drömläge invid Adolf Fredrik kyrka, mellan Tegnérlunden och Drottninggatan, med närhet till allt och möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan som city har att erbjuda inom bekvämt gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du paradgator som Drottninggatan och Sveavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad bort når du Stureplan, Hötorget och Odenplan. Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan) samt flertal innerstadsbussar. T-centralen med bl a Arlanda Express når du på endast 5 minuter.

Andra hem förmedlade av Magnus

Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Planlösning

Planlösning

Planlösning

Planlösning - Alternativ