Adress:

Kungstensgatan 51, 3 tr

Rum:

4 rum

Såld för:

9 500 000 kr ( 91 346 kr/kvm)

Avgift:

3 820 kr/mån

Boyta:

104 kvm

Såld för

9 500 000 kr (91 346 kr/kvm)

Fantastiskt sekelskifte, högst upp, med fritt hörnläge, vackra originaldetaljer och svårslaget ljusinsläpp i tre väderstreck. 4:a kan bli 5:a.

Med attraktivt och centralt läge i trevliga och genuina Vasastadskvarter, mellan Tegnérlunden, Observatorielunden och Odenplan, finns denna stiliga fyrarummare om 104 kvm i mycket gott skick. Lägenheten ligger högst upp och har ett fritt hörnläge i klassisk fastighet från 1882. Den har en strålande ljus och väldisponerad planlösning som är både rund- och genomgående mellan gård och gata.

Alla vackra originaldetaljer från byggåret finns väl bevarade såsom rejäl takhöjd om ca 3,10 meter med takrosetter, vackra vitpigmenterade plankgolv, speglade pardörrar, höga golvsocklar och hela nio (!) stycken stora fönsterpartier med djupa speglade nischer och svårslaget ljusinsläpp från tre väderstreck.

Planlösningen är mycket trivsam och väldisponerad med ljusa och luftiga ytor. Den är samtidigt flexibel med fler disponeringslösningar (4:a kan bli 5:a, se alternativ planlösning). Här finns en välkomnande hall med plats för avhängning och platsbyggd förvaring. Hallen har mycket gott rumssband och ansluter till ett exklusivt kök från Bulthaup med matplats och komplett maskinell utrustning av hög kvalitet samt ett helkaklat badrum med dusch och WC.

Hallen leder vidare till härliga och representativa sällskapsrum. Här finns ett stort och generöst matsalsrum som inbjuder till mysiga familjekvällar så väl som större middagsbjudningar. Rummet kan även användas som sovrum alternativt att flytta köket till för den som önskar ett rymligare matsalskök. Matsalsrummet leder till ett fantastiskt hörnvardagsrum med tre fönsterspartier som ger ett magiskt ljusinsläpp och fin stadsvy mot himmel, takåsar och längs med Kungstensgatans breda gatustråk mot Observatorielunden.

Lägenheten disponerar idag två sovrum. Ett större ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och rejäla ytor för förvaring, arbetsbord eller dylikt samt ett mindre barn-, gäst- eller arbetsrum intill. Det stora sovrummet kan även delas av till två mindre sovrum.

Välskött, äldre förening (bildades när huset uppfördes 1882) med mycket god ekonomi och låg belåningsgrad.

Välkommen till en sekelskiftesdröm på bästa adress med enastående karaktär som införlivar era krav och önskemål på stil, klass och sagolik känsla.

- Välkomnande hall med plats för avhängning och platsbyggd förvaring i garderob och klädkammare. Hallen har mycket gott rumssband och ljusinsläpp från de intilliggande rummen.

– Hallen leder vidare till härliga och representativa sällskapsrum. Här finns ett stort och generöst matsalsrum. Rummet kan även användas som sovrum alternativt att flytta köket till för den som önskar ett rymligare matsalskök (se förslag i alternativ planlösning*).

– Matsalsrummet leder till ett fantastiskt hörnvardagsrum med tre fönsterspartier som ger ett magiskt ljusinsläpp och fin stadsvy mot himmel, takåsar och längs med Kungstensgatans breda gatustråk bort mot Observatorielunden.

– Lägenheten disponerar idag två sovrum. Ett större ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och rejäla ytor för förvaring, arbetsbord eller dylikt samt ett mindre barn-, gäst- eller arbetsrum intill. Det stora sovrummet kan även delas av till två mindre sovrum.

– Fräscht och helkaklat badrum med klinkergolv, dusch, handfat på kommod och WC.

– Exklusivt kök från Bulthaup med matplats och komplett maskinell utrustning av hög kvalitet från bl a Miele och Ilve (Kyl och frys, gasspis, fläkt, diskmaskin). Dold bakom skjutdörr finns tvättmaskin och torktumlare. Platsbyggda inredningsdetaljer såsom nisch med hyllor för god förvaring samt en sittbänk invid tillhörande matplats. Här finns ett stort fönster med vacker vy mot himmel och takåsar samt kringliggande sekelskiftesfastigheter.

*Vid renovering och ombyggnation krävs en bygganmälan till föreningens styrelse. Styrelsen har sedan rätt att försäkra sig om att ingrepp rörande fastighetens gemensamma konstruktioner såsom V/A, el, ventilation, bärande väggar m.m. är möjliga att utföra och sker fackmannamässigt av hantverkare som är behöriga/certifierade.

  • TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
  • Internet: Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Bredbandsbolaget. Ingår i avgiften.

Trivsam innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter på sommaren.

  • Pris: 9 500 000 kr
  • Månadsavgift: 3820 kr/mån. I avgiften ingår kabel-TV (grundutbud), bredband (upp till 100 Mbit) samt IP-telefoni (ej samtalskostnader). Avgiften erläggs kvartalsvis. Driftskostnader: Hushållsel ca 350-450:-/månad och hemförsäkring ca 150-200:-/månad.
  • Andel i föreningen: 6.8 %
  • Andel av årsavgiften: 6.8 %
  • Överlåtelseavgift: 800 kr
  • Bostadsrätten är pantsatt. Lån som belastar bostadsrätten löses av säljaren senast på tillträdesdagen.

Brf Astrea 3.

Lägenhetsnummer: 19 (1303)

Byggår: 1882-1883

Hiss: Nej

Bostadsrättsföreningen bildades i sin äldsta form som en Bostadsförening (Bf Astrea nr 3 u.p.a.) när huset byggdes 1882-83. Föreningen omregistrerades under 2011 till en bostadsrättsförening med namnet Brf Astrea 3. Föreningen består av 21 lägenheter upplåtna med bostadsrätt.

Föreningens ekonomi är mycket god och belåningsgraden är låg. Per 2015-12-31 var den långfristiga skulden endast ca 2 mkr. Inga planerade avgiftsförändringar men en evenutell ökning har diskuterats för att skapa en buffert för kommande renoveringar i fastigheten.

Genomförda renoveringar:
OVK utförd.
VA-stammar är delvis utbytta. Föreningen byter delar av avloppstammar i samband med att medlemmar genomför renoveringar av kök och/eller badrum, sk partiellt stambyte.
Kallvattenstammar i källare är helt utbytta.
All fastighetsel och stigare till lägenheterna fram till säkringsskåp är utbytt 2004.
Taket är omlagt i två omgångar, dels 1988 och dels 2011.
Fasaden mot gård är renoverad och målad 2015.
Fönstren har målats 2003 (gatusidan) och 2015 (gårdsidan).
Det finns ingen gemensam tvättstuga i fastigheten, så varje medlemslägenhet får själva ha egen tvättmaskin och torktumlare.
Stamspolning 2016.
Genomgång av ventilation 2015.

Kommande renoveringar:
Föreningen har diskuterat renovering av fönster och fasad mot gata.

Vid renovering och ombyggnation av lägenheten krävs en bygganmälan till föreningens styrelse. Styrelsen har sedan rätt att försäkra sig om att ingrepp rörande fastighetens gemensamma konstruktioner såsom V/A, el, ventilation, bärande väggar m.m. är möjliga att utföra och sker fackmannamässigt av hantverkare som är behöriga/certifierade. Den alternativa planlösningen är endast ett förslag och ej verifierad med styrelsen.

Till lägenheten disponeras två rymliga förråd, ett i källaren och ett på vinden. Medlemmarna kan nyttja en innergård med utemöbler och ett cykelställ med tak. På gården finns även ett litet gårdshus som inrymmer barnvagnsrum och cykelförråd.

Energiprestanda 144 kWh/m² år.

Drömläge i anrika och klassiska 1800-tals kvarter mellan Tegnérlunden, Observatorielunden, Vasaparken och Odenplan. Närhet till det bästa av såväl Vasastan som city har att erbjuda inom bekvämt gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du även paradgator som Odengatan, Drottninggatan och Sveavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad bort når du Stureplan och Hötorget. Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan) samt flertal innerstadsbussar. T-centralen med bl a Arlanda Express når du på endast 5 minuter.