Adress:

Rådmansgatan 25 A, 5 tr

Rum:

4 rum

Såld för:

12 000 000 kr ( 108 108 kr/kvm)

Avgift:

3 301 kr/mån

Boyta:

111 kvm

Såld för

12 000 000 kr (108 108 kr/kvm)

Högklassig & stilsäker design möter vackert 1920-tal i familjevåning med högt & ljust läge, utmärkt planlösning, öppen spis, balkong & fri stadsvy.

I vacker och välvårdad fastighet från 1923, på bra Östermalmsadress intill Lärkstan med ypperligt läge mellan Engelbrektskyrkan och Karlavägen, Eriksbergsparken och Humlegården, saluförs en fantastisk familjevåning i absolut toppskick om 111 m² fördelade på 4 rum, varav 3 sovrum och matsalskök. Våningen är högt, ljust och fritt belägen på våning 5 (av 6) med rymlig hiss till våningsplanet, balkong och fungerande öppen spis.

Våningen har smakfullt renoverats till ett drömhem utöver det vanliga med känsla för stil, design, goda materialval och optimerade förvarings- samt funktionslösningar. Allt i en perfekt symbios med de välbevarade detaljerna från byggåret såsom högt till tak med lister och slätstuckatur, vitoljad fiskbensparkett i ek, trägolv, spegelmönstrade dörrar och pampiga skjutdörrar, fönsterpartier med spröjs och djupa nisher, bröstpaneler och en fungerande öppen spis. All el är indragen i svart bakelitarmatur och dimbara lysknappar i varje varje rum skapar en vacker miljö dag som kväll.

Planlösningen är både rund- och genomgående mellan gata och gård, den är moderniserad och mycket väldisponerad för både villasäljaren och barnfamiljen. Här ges härliga och luftiga sällskapsytor med stilfullt matsalskök och vardagsrum i en öppen planlösning med stora fönsterpartier och fri utsikt mot takåsar och längs med Fryxellsgatan nedanför. Det stora, platsbyggda köket från 2016 är minimalistiskt designat och exklusivt inrett med släta luckor i grått från finsnickeri, rejäl förvaring i skåp och lådor, vinställ, ljus kompositskiva, mattsvart blandare från Vola och högklassig maskinell utrustning från Gaggenau såsom fullstor kyl och frys ”side by side”, diskmaskin, induktionshäll, fläkt, kombinerad ugn/mikro samt inbyggd kaffemaskin. Här ges plats för stort matsalbord och middagsbjudningar för minst 8-10 personer. Parallellt med köket ligger det spaciösa vardagsrummet med plats för rejäl soffgrupp och TV-möblering.

Tre bra sovrum ligger avskilt och rofyllt mot innergården. Här finns ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng, platsbyggd hel garderobsvägg från snickeri och utgång till balkongen med morgonsol. Två utmärkta barnrum, vardera med plats för säng och förvaringsmöbler. Via entrén nås en tambur med plats för ytterkläder och skor samt en inre möblerbar hall med öppen spis, bra rumssamband och access till gäst-WC. Passage med dubbla garderober i original och badrum i stilsäkert utförande med vitkaklade väggar, svart klinkergolv med golvvärme, WC, handdukstork och fristående badkar på tassar, bänkskiva i Cararramarmor med underlimmat handfat samt tvättmaskin.

Förening med välskött fastighet i mycket gott skick och särskilt god ekonomi med låg skuldsättningsgrad och låga månadsavgifter för medlemmarna. Föreningen sålde sina råvindar 2015 och sedan dess har avgifterna sänkts med ca 40 %.

  • TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Ingår i avgiften.
  • Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem. Ingår i avgiften.

Balkong i högt sydostläge.

  • Pris: 12 000 000 kr
  • Månadsavgift: 3301 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 300-400:-/mån. Hemförsäkring ca 200-300:-/mån.
  • Andel i föreningen: 3.20661 %
  • Andel av årsavgiften: 3.10531 %
  • Överlåtelseavgift: 1120 kr
  • Pantsättningsavgift: 448 kr
  • Bostadsrätten är pantsatt. Lån som belastar bostadsrätten löses av säljaren senast på tillträdesdagen.

Brf Rönnen 2 & 3.

Lägenhetsnummer: 07808-21011 (1503)

Byggår: 1923

Hiss: Ja

Bostadsrättsföreningen Rönnen 2 & 3 registrerades 6 november 2006 och förvärvade fastigheterna 2010 med adresserna Rådmansgatan 23, 25 A och 25 B. Föreningen består av 34 lägenheter som samtliga är upplåtna med bostadsrätt (4.014 kvm) och 7 lokaler upplåtna med hyresrätt (994 kvm).

Föreningen är klassad som en s k ”äkta förening” och marken innehas med äganderätt.

Ekonomin är mycket god med låg belåning (belåningsgrad om endast ca 4.000:-/kvm), stora hyresintäkter (ca 1.500.000:-/år) och låga månadsavgifter för medlemmarna. 2015 såldes råvindarna i fastigheten och 2016 stod 3 nya vindsvåningar klara. Efter slutbetalningen 2015 så löste föreningen ett lån på 16.750.000:- och sänkte då avgifterna med ca 30 %. Per den 1 april 2017 sänktes avgifterna med 10 % (nuvarande avgiftsnivåer uppgår till ca 360:-/kvm).

Gjorda renoveringar i fastigheten:
1995-96: Byte av V/A-stammar (Rådmansgatan 25 A och B) och elstigare.
2011: Byte av V/A-stammar i (Rådmansgatan 23).
2013: Renovering av trapphus i Rönnen 3 och fönster i Rönnen 2 och 3 med installation av buller- samt energiglas.
2014: Renovering och målning av plåttaket. Tak och hängrännor försågs med elkablar för att förhindra isbildning. Fasadrenovering mot gården och mot Rådmansgatan. Balkonger byggdes.
2015: Föreningsbeslut om försäljning och överlåtelse av råvindarna för ombyggnation till lägenheter. Avtal ingicks med Savanna Invest AB. Vindarna utrymdes och nya förråd byggdes i källaren. Installation av bergvärme.
2016: Vindslägenheterna färdigställdes för inflytt. Byte av hissmaskiner på samtliga hissar och förlängning till plan 6 (vinden).
2017: Renovering av trapphus på Rådmansgatan 25, nya mattor i bägge trapphusen samt renovering av hisskorgarna. Diskussion och planering gårdsrenovering.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastighetens entréplan finns en tvättstuga utrustad med fönster, två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och diskho. Två soprum, ett på entréplan och ett i källaren med sortering för hushållssopor, grovsopor samt återvinning av papper, tidningar, glas, metall och batterier. I källaren finns även en bastu med dusch. På entréplan finns ett cykel- och barnvagnsrum, ytterligare ett cykelrum finns med direktaccess från Lodgatan. Dessutom finns en gemensam innergård med trädgårdsmöbler och grill.

Energiprestanda 136 kWh/m² år. Energideklaration utförd 2008-06-27.

Utsökt läge i Eriksbergsområdet. Här promenerar man till alla trevligheter som Stockholm city erbjuder med allt från Stureplans innekrogar och restauranger till Skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. I dessa klassiska kvarter finns många välrenommerade restauranger från världens alla hörn, caféer, butiker m.m. När man vill komma ifrån pulsen finner man grönska i Humlegården runt hörnet och på gångavstånd finns Vanadislunden, Hagaparken och Brunnsviken.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar..

Andra hem förmedlade av Magnus