Adress:

Kristinebergs Strand 27, 1 tr

Rum:

4 rum

Såld för:

9 500 000 kr ( 102 151 kr/kvm)

Avgift:

4 609 kr/mån

Boyta:

93 kvm

Såld för

9 500 000 kr (102 151 kr/kvm)

Fantastisk hörnvåning Kristinebergs Strand med stor solig balkong i väster med kvällssol, fritt frontläge och storslagen sjöutsikt över Mälaren.

Välkommen till härligt rofyllda Kristinebergs Strand och möjligheten att förvärva ett drömboende vid Mälaren! Nu saluförs en av de sällsynta och västervända 4:orna om 93 kvm. Denna strålande ljusa och smakfullt renoverade hörnlägenhet har en stor, terrasslik balkong med oemotståndligt öppet och fritt frontläge mot vattnet. Sjöutsikten från balkongen över Mälaren och Ulvsundasjön, strandpromenaden och båtbryggorna nedanför är storslagen. Balkongen badar i sol från dag (ca kl 13) till kväll och ända fram till solnedgång och är den perfekta platsen att blicka ut över båt- och sjölivet nedanför. Det blir inte bättre än så här!

I denna lägenhet känns alltid ljuset och vattnet närvarande. Här finns härliga sällskapsytor längst fram i lägenheten, närmast vattnet, såsom ett stort och fint kök i stilsäkert utförande, vardagsrum med utgång till balkongen och ett arbets-, sov-, matsals- eller ateljérum intill. Ett rejält ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och generös klädförvaring i platsbyggd garderobsvägg samt ett mindre barn- eller tonårsrum.

I övrigt finns en välkomnande hall med plats för ytterkläder och förvaring, ett fräscht badrum med WC, dusch, tvättmaskin och torktumlare samt ett separat gäst-WC i anslutning till entrén. Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats med genomgående ljus färgsättning, vita snickerier och fina parkettgolv.

Varmt välkommen till soliga och härliga Kristinbergs Strand som tillsammans med Hornsbergs Strand blivit Stockholms nya riviera med stans häftigaste sjöläge vid Mälaren! Här lever du i unik, maritim och rofylld boendemiljö med grönskande parker, strandpromenad, bad- och båtbryggor, sjökrogar m.m.

- Entré och hall med plats för ytterkläder och skor. Hallen leder till inre passage med gott rumssamband och en stor klädkammare.

– I anslutning till entré och hall finns ett gäst-WC med toalett och handfat samt ett helkaklat badrum (renoverat 2016) med klinkergolv och vattenburen golvvärme, duschhörna, handfat, badrumsskåp och toalett. I badrummet finns även tvättmaskin och torktumlare ”side by side”.

– Lägenheten har två-tre sovrum. Ett rejält ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och generös klädförvaring i platsbyggd garderobsvägg samt ett mindre barn- eller tonårsrum.

– Kök i stilren och tidlös design från Kvik med god förvaring i skåp och draglådor. Extra djup bänkskiva och extra djupa bänkskåp. Köksutrustningen från Siemens består av fullstor kyl och frys, induktionshäll (extra bred), fläkt, inbyggd varmluftsugn, microvågsugn samt integrerad diskmaskin. Köket har en rejäl matplats vid fönster med sjöutsikt.

– Intill köket finns ett sov-, arbets- eller matsalsrum med hörnfönster och fri utsikt mot vattnet.

– Härligt vardagsrum med stort fönsterparti som ger strålande ljusinsläpp och panaromautsikt över Mälaren. Här finns utgång till stor hörnbalkong med eftermiddags- och kvällssol och fritt frontläge mot vattnet, båtarna och strandpromenaden nedanför.

OBS! Säljarna har under sin innehavstid renoverat hela lägenheten (utom det stora badrummet) enligt följande:

– Samtliga tak är bredspacklade och målade, samtliga golv är slipade och lackade i en mörk ton, med en extra slitstark lack.

– Alla golvlister är utbytta och samtliga väggar bredspacklade och målade och/eller tapetserade.

– Hall, vardagsrum och det stora sovrummet, de båda mindre rummen målade/tapetserade.

– Extra isolering installerade i vägg mellan köket och det lilla rummet vid balkongen samt mellan de två sovrummen. Det är isolerat med både mjukt och hårt material (gips, mdf, isolering, mdf och gips), dubbla mdf-skivor helt enkelt med isolering i mitten och gips på utsidorna.

– Trätrall på balkongen, fint utskuren och ”skräddarsydd runt hela balkongen för att maximera ytan.

  • TV: Kabel-TV via Com Hem.
  • Internet: Fiberbredband via Ownit, 100 Mbit för 150:-/månad. Bredband går även att få via Com Hem.

Stor härlig balkong med sol från ca kl 13 till solnedgång och med fantastisk panoramautsikt över Mälarens glittrande vatten, strandpromenaden samt småbåtshamnen nedanför.

  • Pris: 9 500 000 kr
  • Månadsavgift: 4609 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbud). Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 300-400 kr/månad och hemförsäkring ca 150-200 kr/månad.
  • Andel i föreningen: 1.351 %
  • Andel av årsavgiften: 1.351 %
  • Överlåtelseavgift: 1120 kr
  • Pantsättningsavgift: 448 kr
  • Bostadsrätten är pantsatt. Lån som belastar bostadsrätten löses av säljaren senast på tillträdesdagen.

Brf Mälarstrand 2.

Lägenhetsnummer: 515 (1105)

Byggår: 1998

Hiss: Ja

Välskött bostadsrättsförening med mycket god ekonomi och fastigheter i bra skick. Föreningen består av 91 lägenheter. Inga planerade avgiftshöjningar eller större renoveringar. För mer information, www.malarstrand2.se

24 garageplatser och 11 parkeringsplatser finns i föreningen.
Garaget går att hyra 1.103, 1.276 och 1.622 kr/mån beroende på platsens storlek).Till garaget är det separat kö. P-plats vid kajen (9 st) går att hyra för 1.000 kr/mån och p-plats i carport (2 st) går att hyra för 861 kr/mån.Till p-platserna är det separat kö. I övrigt är det mycket enkelt att parkera direkt utanför huset på gatan med boendeparkeringstillstånd.

Gästlägenheten finns i bottenvåningen på Kristinebergs Strand 3 och hyrs för 200:-/dygn.

Möjlighet finns att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Det är kö till platserna, men medlemmarna i föreningen har förtur. För mer information om båtplats, se www.brfmalarstrand1.se

Energiprestanda 164 kWh/m² år.

Attraktivt och eftersökt läge på idylliska Kristinebergs Strand i direkt anslutning till nybyggda Hornsbergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Gångavstånd till bussar (nr 49, 56, 62) och T-bana Kristineberg (grön linje), Stadshagen (blå linje). Möjlighet att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Vid intresse att anskaffa eller hyra båtplats, vänligen kontakta föreningen för mer information eller gå in på www.malarstrand1.se. OBS! Boende i föreningen har förtur till platserna.

Spännande, expansivt och vackert område med nya Hornsbergs Strand. Fantastisk strandpromenad, Kristinebergs strandpark och diverse service. I området finns flera mataffärer och i Lindhagensgallerian hittar du ICA Maxi, Systembolaget, Apotek och flera andra affärer och restauranger. Det finns låg-, mellan- och högstadieskola, dagis samt härligt klippbad i Fredhäll.

Till området hör också en stor lekpark med plaskdamm, rutschkanor, gungor, bordtennisbord och klätterredskap. En bit bort ligger tennishallen, en skateboardbana och fotbollsplan med konstgräs som är upplyst på kvällarna.

Andra hem förmedlade av Magnus