Adress:

Surbrunnsgatan 1, 5 tr

Rum:

3 rum

Såld för:

8 150 000 kr ( 133 607 kr/kvm)

Avgift:

2 014 kr/mån

Boyta:

61 kvm

Biyta:

3 kvm

Såld för

8 150 000 kr (133 607 kr/kvm)

Fantastisk & optimal vindsvåning om totalt 64 m² med solig takterrass & fri utsikt över takåsar. Snygg design, öppna sällskapsytor & två bra sovrum.

I ståtlig och vacker hörnfastighet från 1894, på lugn och bra adress belägen i gränslandet mellan Östermalm och Vasastan, saluförs nu denna fantastiska, stilsäkra och optimala vindsvåning om 3 rum och 65 suveräna kvm ”levnadsyta” (61 kvm boyta + 3 kvm ”icke mätbar yta under snedtak”). Solig, insynsskyddad takterrass i söder och vidsträckt, fri utsikt över himmel och kringliggande takåsar. Våningen är tyst och lugnt belägen högst upp på 5 trappor med hiss hela vägen upp till vindsplanet.

Våningen är smakfullt renoverad (2013) i stilren, modern design med exklusiva materialval och alla typiska vindsdetaljer är på plats såsom snedtak och högt till taknock om ca 3,60 meter, synliga takbjälkar, fönster och kupor i dubbla väderstreck ger rikligt ljusinsläpp från morgon till kväll, takfönster, snövita murstockar med änglatrappor, vitlaserad ekparkett och en solig, insynsskyddad takterrass i söder med fri utsikt över himmel, torn och takåsar.

Planlösningen är mycket väldisponerad och våningen har ett ogenerat läge, den är ytterst funktionell och tillgänglig med massor av bra förvaringslösningar, öppna, ljusa och sociala sällskapsytor i kök och vardagsrum. Köket är platsbyggt i ett snyggt utförande med komplett maskinell utrustning från bl a Smeg, bänkskiva från Silestone och matplats för 4-6 personer. Köket öppnar upp mot vardagsrummet där utgång via helglasade skjutdörrar till takterrassen finns. Takterrassen ger ett ljuvligt uterum med plats för bord, stolar och grill.

Två bra sovrum (kan även slås ihop till ett större), varav ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och god klädförvaring i garderober. Det andra sovrummet passar bra som barn-, gäst- eller arbetsrum. Badrummet är något utöver det vanliga, nyrenoverat och inrett i ett stilsäkert utförande med beige italienskt kakel, vägghängd WC, både badkar samt tak- och handdusch, takfönster ovan badkaret, handfat på kommod samt tvättmaskin och torktumlare.

I övrigt finns ett ljudsystem från Bose med högtalare i badrum, vardagsrum och på terrassen. Styrsystem för ljus finns installerat i alla rum (styrs från mobiltelefon). Vattenburen golvvärme i hela lägenheten förutom i badrummet där det är elburen.

Här ges verkligen ett härligt boende med vindskaraktär och alla typiska vindsdetaljer man önskar. Samtidigt är planlösningen lika effektiv och väldisponerad som en utmärkt ”vanlig” trerumslägenhet. Hur går det ihop? Kom och se själva!

Välskött, äldre förening med mycket god ekonomi, låg skuldsättning och låga månadsavgifter för medlemmarna. Det finns utrymme för avgiftssänkning men inga beslut är tagna i föreningen.

Solig takterrass i söder med fri vidsträckt utsikt över Östermalms tinnar, torn och takåsar.

  • Pris: 8 150 000 kr
  • Månadsavgift: 2014 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV med gruppavtal (värde 150 kr). Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 250-300:-/månad. Hemförsäkring ca 100-150:-/månad. Bredband via Bredbandsbolaget ca 369:-/månad
  • Andel i föreningen: 2.82 %
  • Överlåtelseavgift: 1120 kr
  • Pantsättningsavgift: 448 kr
  • Bostadsrätten är pantsatt. Lån som belastar bostadsrätten löses av säljaren senast på tillträdesdagen.

Brf Trasten 12.

Lägenhetsnummer: 029 (1502)

Byggår: 1894

Hiss: Ja

Brf Trasten nr 12 bildades 1926 och är belägen Surbrunnsgatan 1 och Valhallavägen 50 på Östermalm i Stockholm. Föreningens fastighet består av ett flerbostadshus om 5 våningar med 28 bostadsrätter (2429 kvm) och 2 hyresrättslokaler. Fastigheten är uppförd 1894. Föreningen är en s k ”äkta förening” och man äger marken.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg med 3.100.000:- i långfristig skuld per 2016-12-31, vilket ger en låg skuldsättningsgrad om ca 1.276:-/kvm. Dessutom uppgår föreningens omsättningstillgångar (kassa, bank m.m.) till ca 1.263.000:-. Under 2016 tecknades ett hyresavtal med Netel AB om att upplåta taket för en 4 G-antenn mot en årshyra på 35.000:-. Det finns utrymme för avgiftssänkning men inga beslut är tagna.

Utförda renoveringar i fastigheten:
Byte av V/A-stammar och elstigare 1989-1990.
Balkonger byggdes 1989-1990.
Fönster målades 2005 och 2007.
Takrenovering 2006.
Ytterdörrarna till lägenheterna har underhållmålats och takarbeten har utförts 2016.
Fasadrenovering mot gård och gata under 2015 och 2016.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en tvättstuga och ett cykelrum.

Energiprestanda 83 kWh/m² år.

Här bor ni centralt med närhet till både restauranger, caféer, shopping och nöjen. Surbrunnsgatan är en lugn och tyst gata, belägen i gränslandet mellan Vasastan och Östermalm med populära Café Sirap, restaurang Svartengrens och Gnarly Burger i samma kvarter. Kommunikationerna är goda med flertalet busslinjer och promenadavstånd till både tunnelbanans gröna linje vid Odenplan och röda linje vid Tekniska högskolan. Rogivande och natursköna grönområden finns i närheten, bl a Vanadislunden, Hagaparken och Norra Djurgården.

Andra hem förmedlade av Magnus