Adress:

Upplandsgatan 69, 2 ½ tr

Rum:

3 rum

Såld för:

10 300 000 kr ( 108 421 kr/kvm)

Avgift:

3 285 kr/mån

Boyta:

95 kvm

Såld för

10 300 000 kr (108 421 kr/kvm)

Magnifik & stilfull sekelskiftesvåning med högt & strålande ljust läge, härlig rymd, solbalkong i väster med utsikt mot takåsar & Gustav Vasa kyrka.

Med strålande ljust, öppet och genomgående läge i fastighet från 1901, på toppadress i kvarteret närmast Odenplan och Gustav Vasa kyrka, saluförs nu denna enastående klassiska sekelskiftesvåning om 95 m² (möjlig 4:a) med perfekt planslösning och allt som finns att önska. Stor solig balkong i högt och fritt västerläge med härlig utsikt mot himmel, takåsar och Gustav Vasa kyrkas vackra torn i fonden.

Våningen har varsamt renoverats med genuin känsla för stil, modern design, sobra kulörer och utmärkta funktionslösningar. Allt i en perfekt symbios med de vackra, tidsenliga och välbevarade detaljerna från byggåret. Mycket generös takhöjd om ca 3,30 meter med vackra stuckaturer, franska pardörrar, genomgående oljad fiskbensparkett, vita snickerier och socklar, serveringsskåp i original samt flertalet vackra och högresta fönsterpartier med djupa speglade nischer.

Planlösningen är ytterst väldisponerad och klassisk, med stora sociala ytor i anlutning till varandra och våningen flödar av ljus från två väderstreck. Här finns härliga sällskapsytor med ett stort vardagsrum och stilfullt matsalskök i anslutning genom vackra franska pardörrar. Fyra stora fönsterpartier i bredd i vardagsrummet och köket ger ett ljuvligt ljusinsläpp och skapar en svårslagen rymd. Vardagsrummet ger plats för en stor soffgrupp, TV-möbel och generösa väggytor för bokhyllor m.m. Köket i vinkel är klassiskt designat med rejäl förvaring i skåp och lådor, bänkskivor i cararramarmor med infälld ho och komplett maskinell utrustning såsom integrerad kyl och frys, diskmaskin, induktionshäll, fläkt och varmluftsugn. Äntligen ett kök med plats för större matsalsbord och många middagsgäster!

Två bra sovrum som ligger avskilt och rofyllt mot innergården. Här finns ett ”master bedroom”, helt utan insyn, med plats för dubbelsäng, platsbyggd garderobsvägg och utgång till balkongen med sol från lunchtid till ca 18.00. Det andra sovrummet ger ett utmärkt barn-, tonårs- eller gästrum med plats för 120 cm säng och förvaring.

Via entrén nås en inbjudande tambur och hall med plats för ytterkläder och skor. Hallen har en stor inbyggd garderob och ett bra rumssamband som gör att den öppnar sig mot våningens alla rum. I anslutning till hallen finns en separat gästtoalett.

Ett splitternytt och väl tilltaget badrum från 2017 med lyxig känsla och som är stilfullt inrett med vitt kakel och carraramarmor med golvvärme, stor infälld spegel med belysning från Flos, duschhörna med takdusch från Tapwell, nerfällt handfat på kommod med draglådor och tvättmaskin (6 kg) dold under en carrarmarmorbänkskiva, spotlights i tak samt WC.

Kombinationen av det svårslagna Vasastadsläget, den sällsynt bra planlösningen, och våningens historiska attribut och sagolika rymliga känsla, gör denna sekelskiftesvåning till ett unikt och sällsynt drömboende utöver det vanliga.

Välskött, äldre förening med bra ekonomi, låg skuldsättning och de stora renoveringarna gjorda. Föreningen har de senaste åren vid flertal tillfällen sänkt medlemsavgifterna.

  • TV: Kabel-TV via ComHem. Grundutbud ingår i månadsavgiften.
  • Internet: 100 mbit/s fiber via Ownit. Ingår i månadsavgiften.

Balkong i väster med sol från lunchtid till ca kl 18.00. Föreningen tar ut en obligatorisk balkongavgift om 25:-/månad (inkluderat i månadsavgift om 3285 kr).

  • Pris: 10 300 000 kr
  • Månadsavgift: 3285 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och bredband 100 Mbit/s från Ownit samt balkongavgift 25:-. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 200:-.
  • Andel i föreningen: 5.32511 %
  • Överlåtelseavgift: 1138 kr
  • Pantsättningsavgift: 455 kr
  • Bostadsrätten är pantsatt. Lån som belastar bostadsrätten löses av säljaren senast på tillträdesdagen.

Brf Blåklinten 9.

Lägenhetsnummer: 9 (1202)

Byggår: 1901

Hiss: Ja

Brf Blåklinten 9 äger fastigheten Blåklinten 9 med adress Upplandsgatan 69. Föreningen bildades 1991 och upplåter 24 lägenheter med bostadsrätt, 2 lägenheter med hyresrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god med låg belåning om endast ca 6,1 mkr i långfristig skuld per 2017-12-31, vilket ger en belåningsgrad på ca 3.130:-/kvm. Omsättningstillgångar uppgick till ca 850.000:-. Föreningen har med jämn takt de senaste åren sänkt månadsavgifterna, i januari 2013 med 5 %, i juli 2013 med 5 % och ytterligare 7,5 % i januari 2014. Inga avgiftsförändringar är i dagsläget planerade eller beslutade.

Renoveringar i fastigheten:
Tak 1999. Stambyte, samtliga stammar i kök och badrum 2004. Elstigare 2004. Fönter mot mellangård, gårds- och gathus 2004. Tvättstugan 2005. Fasad mot gården 2005. Trapphus 2006. Undercentralen (fjärrvärme) 2006. Bakre gård 2008. Snösmältningsslinga 2011. Termostater gårdshuset 2012. Förbättring av ventilation hyreslokal källare 2013-2014. Tätning källare 2013. Fönsterrenovering mot Upplandsgatan och bakre gård 2014/2015. Spolning av stammarna 2016. Renovering av mellangården 2017. Ommålning av tak 2018.

Kommande renoveringar i fastigheten:
Renovering av fasaden mot Upplandsgatan under senhösten 2018 (arbetet beräknas vara klart senast första veckan i december).

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4-5 kvm. I föreningen finns en tvättstuga. Två innergårdar med bl a lekstuga, grill och utemöbler. På mellangården finns ett cykelställ och barnvagnsförråd.

Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området. Se www.garageplatsen.se

Energiprestanda 172 kWh/m² år.

Fantastiskt läge i första kvarteret ovan Odenplan, Gustav Vasa kyrka och Vasaparken. Här ges tillgång till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger (t ex Tranan, Lilla Ego och Sushi Sho mfl), caféer, butiker, mataffärer, teater, gym och utmärkta kommunikationer (tunnelbana, pendeltåg och flertalet innerstadsbussar). På andra sidan Vasaparken ligger S:t Eriksplan och Rörstrandsgatan med dess populära gatustråk med restauranger och caféer. Läget är mycket centralt med 10 minuters avstånd till Stockholms City. Utmärkta kommunikationer med flertalet innerstadsbussar, tunnelbana, blivande citybana samt flygbussar och Arlanda Express.

Andra hem förmedlade av Magnus