Adress:

Sankt Eriksgatan 65, 7 tr

Rum:

3 rum

Såld för:

7 450 000 kr ( 84 659 kr/kvm)

Avgift:

3 806 kr/mån

Boyta:

88 kvm

Såld för

7 450 000 kr (84 659 kr/kvm)

Ljust drömboende högt upp i huset med vidsträckt utsikt över sjö och takåsar, härliga öppna sällskapsytor, två sovrum och utmärkt planlösning.

Varmt välkommen till Sankt Eriksgatan 65 och detta vackra hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en atmosfär som slår det mesta. Attraktivt belägen i eftersökta kvarter alldeles invid Sankt Eriksplan och Birkastans sprudlande kvarter med mängder av välrenommerade caféer, restauranger och butiker.

Lägenheten har smakfullt renoverats till ett fantastiskt hem med härliga öppna och sociala ytor som inbjuder till mingel och middagar med många vänner. Två sovrum. Stilrent öppet kök som inspirerar till matlagning med all maskinell utrustning. Flödande ljus från stora fönsterpartier med fin utsikt över stad, sjö och takåsar, genomgående fina golv, högt i tak och ljusa färgval. Snyggt badrum inrett i sobra toner och materialval med angränsande ”walk- in closet”.

Välskött förening i vacker fastighet från 1929.

- Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Gott om plats för ytterkläder.

– Gästtoalett angränsande till hallen med WC, handfat och tvättpelare. Golvvärme.

– Mysigt, rofyllt sovrum som passar perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Lagom stort där både säng och förvaring ryms.

– Stort luftigt master bedroom med plats för både dubbelsäng och annat möblemang om så önskas.

– Lättmöblerat vardagsrum i öppen planlösning mot kök vilket gör detta till en självklar plats för social samvaro och umgänge. Rummet kan inredas med soffgrupp samt ytterligare förvaring och möblemang.

– Stilrent öppet kök med gott om skåp och arbetsytor samt all maskinell utrustning som integrerad diskmaskin, kyl/frys, nedfälld spishäll, fläkt och inbyggd ugn samt micro. Plats för stort matbord.

– Rymligt badrum i tidlöst utförande. Kaklade väggar och klinker med golvvärme. Badkar, dusch, WC, stor spegel, dubbla handfat med kommod samt gott om plats för förvaring.

– Stor walk-in closet ligger i anslutning till badrummet.

  • TV: Ansluten till kabelnät. Bredbandsbolaget.
  • Internet: Bredband via Bredbandsbolaget.
  • Pris: 7 450 000 kr
  • Månadsavgift: 3806 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Övriga driftskostnader: Hushållsel 200-250:- och hemförsäkring 150-200:-/månad.
  • Andel i föreningen: 3.6859 %
  • Andel av årsavgiften: 3.48065 %
  • Överlåtelseavgift: 1120 kr
  • Pantsättningsavgift: 448 kr
  • Bostadsrätten är pantsatt.

Brf Porslinsbruket 29.

Lägenhetsnummer: 121 (1702)

Byggår: 1929

Hiss: Ja

Brf Porslinsbruket 29 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1992. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 3 013 kvm, varav 2 703 utgör lägenhetsyta och 310 kvm utgör lokalyta.

Föreningen upplåter 32 lägenheter med bostadsrätt, 2 lägenheter med hyresrätt samt 4 lokaler.

Föreningens medlemmar disponerar tvättstuga med 2 maskiner, torktumlare samt torkskåp. Cykelrum samt föreningskokal inredd för övernattning med dusch, wc och pentry 200kr/natt.
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Utfört underhåll:
2015/2016 Renovering av hiss
2011: Utfördes ombyggnation av föreningslokalen/tvättstuga samt underhåll och uppdatering av värmecentral. Utebelysning.
2009: Målning av sadeltak.
2007: Ommålning av fönster.
2006: Ny undercentral för fjärrvärme.
2000: Nya balkonger.
1996: Omputsning av fasad.
1981: Rörstambyte, elstambyte samt omläggning av tak.

Planerat underhåll:
Renovering av tak, fasad samt byte av fönster.

Energiprestanda 135 kWh/m² år.

Toppläge mitt i populära Birkastan med Rörstrandsgatans sagolika utbud av restauranger, butiker och caféer runt hörnet liksom Sankt Eriksgatans utbud av service och kommunikationer. På näravstånd ligger Karlbergs slott och Karlbergskanalen med löpslingor och fina promenadstråk längst vattnet. Dessutom ligger Vasaparken nära där man kan spela fotboll på sommaren och åka skridskor på vintern. Här bor du på ett av Vasastans bästa lägen med direkt närhet till vatten och natur, alla kommunikationer och det gedigna serviceutbud som omkringliggande affärer har att erbjuda.