Adress:

Karlbergsvägen 57, 3 tr

Rum:

3 rum

Pris:

7 495 000 kr ( 97 338 kr/kvm)

Avgift:

3 028 kr/mån

Boyta:

77 kvm

Visningar

söndag 19/8, kl 12:00 - 12:30

Pris

7 495 000 kr

Snyggt, rätt & stilrent i fulländad trea med strålande ljusinsläpp & ljuvlig sekelskifteskänsla, högt fritt hörnläge & balkong med vacker stadsutsikt.

Med högt, fritt och strålande ljust hörnläge i fastighet med hiss från 1903 ligger denna fulländade och fantastiska trerummare i toppskick. Lägenheten har nyligen byggts om och totalrenoverats och inga kompromisser, bara det bästa av det bästa, har varit ledorden för att skapa detta drömboende av allra bästa slag. Det märks tydligt att alla detaljer, den sobra färgsättningen, designen samt de platsbyggda och måttanpassade förvaringslösningarna valts ut med osviklig känsla för stil och komfort.

Lägenhetens suveräna planlösning och uppmätta yta om 77 kvm är verkligen optimerad och maximalt yteffektiv, väl motsvarande treor på både 85 och 90 kvm. Här ges öppna, sociala och strålande ljusa sällskapsytor i vardagsrum och kök som integreras till ett. Vardagsrummet är stort, luftigt och magnifikt beläget i högt hörnläge med stora fönsterpartier i tre väderstreck och utgång till vacker och insynsskyddad smidesbalkong i original från byggåret. Här ges fri vidsträckt stadsutsikt över Karlbergsvägens vackraste gatustråk, ända ner till Odenplan, med pampiga sekelskiftesfastigheter och lummiga förgårdar.

Köket är platsbyggt och fullutrustat med snickeritillverkad skåpinredning i grå kulör som går ända upp till tak, bänkskivor i Cararramarmor och komplett maskinell utrustning i integrerat samt rostfritt utförande från bl a Siemens. Två bra sovrum, ett föräldrasovrum och ett barn-, tonårs- eller gästrum med platsbyggd skjutdörrsgarderob i vitt glas, ligger avskilda och ostörda från varandra på var sida av lägenheten.

Tambur med instegsklinker, golvvärme och en klädkammare. Den leder till en inre hallpassage med platsbyggd skjutdörrsgarderob i vitt glas för generös klädförvaring. Snyggt badrum i stilsäkert utförande med bl a ett badkar i gjutmarmor, tvättmaskin, vitkaklade väggar och klinkergolv i Marrakesh-design med golvvärme. I övrigt har lägenheten genomgående nyslipad och hårdvaxoljad fiskbensparkett, rejäl takhöjd och stora fönsterpartier.

Välkommen till en sann sekelskiftesdröm på bästa adress i Birkastan som uppfyller det mesta du kan önska av stil, design och känsla. Vi vågar påstå att denna hörntrea är en av de bättre treorna vi sålt på länge och det klyschiga uttrycket ”bäst i klassen” har sällan passat bättre för att kort och gott beskriva den.

Välskött förening med god ekonomi och låga månadsavgifter. För denna lägenhet är avgiften 3.028:- inkl både kabel-TV och bredband.

  • TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. (basutbud ingår i avgiften).
  • Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem 250 Mbit/s. (Ingår i avgiften).

Högt belägen och insynsskyddad smidesbalkong i original. Här ges fri vidsträckt stadsutsikt över Karlbergsvägens vackra gatustråk, ända ner till Odenplan, med pampiga sekelskiftesfastigheter och lummiga gårdar.

  • Pris: 7 495 000 kr
  • Månadsavgift: 3028 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud från Com Hem) och bredband (Com Hem). Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 400-450:-/mån, hemförsäkring ca 150-200:-/mån.
  • Andel i föreningen: 2.69098 %
  • Andel av årsavgiften: 2.69054 %
  • Överlåtelseavgift: 1138 kr
  • Pantsättningsavgift: 455 kr
  • Bostadsrätten är pantsatt. Lån som belastar bostadsrätten löses av säljaren senast på tillträdesdagen.

Brf Viking Karl.

Lägenhetsnummer: 15 (1503)

Byggår: 1903

Hiss: Ja

Bostadsrättsföreningen Viking Karl förvärvade fastigheten år 2000. Föreningen består av 52 lägenheter (51 bostadsrätter och 1 hyresrätt, 26 st 1 rok, 16 st 2 rok, 9 st 3 rok och 1 st 5 rok) samt 3 lokaler med hyresrätt, belägna på Karlbergsvägen 57 samt Vikingagatan 21. Total bostadsyta: 2.641 kvm. Total uthyrningsbar lokalyta 564 kvm. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. Mer information finns på föreningens hemsida: www.brfvikingkarl.se

Föreningens ekonomi är god och inga avgiftsförändringar finns planerade/beslutade. Avgifterna har sänkts två gånger de senaste åren, bl a skedde en sänkning med 15 % den 1 januari 2017.

Genomförda renoveringar:
1996: Byte av elstigare och samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Samma år putsades fasaden om, fönster renoverades, taket lades om, trapphuset samt tvättstugan renoverades.
2004: Målning av trappuppgången på Vikingagatan.
2004-2005: Installerades nya maskiner i tvättstugan.
2006: Balkonger byggdes in mot gården.
2007/2008: Ljudisolerades samtliga fönster.
2010: Installerades en ny torktumlare.
2011: Ommålning av taket och en OVK-besiktning genomfördes.
2013: Målning av trapphus på Karlbergsvägen.
2014: Polering av golv i båda trapphusen.
2015: Ommålning av trapphus på Vikingagatan, byte av tvättmaskiner, tryckpump vatten samt nya entrédörrar med automatisk stängning.
2016: Hissrenovering (säkerhetsanpassning och uppgradering) och stamspolning.

Planerade renoveringar:
2018: Åtgärda bristande tilluft OVK med justeringar. I övrigt är inget större underhåll planerat för de kommande åren.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. Föreningen har en stor gemensam takterrass med en fantastisk utsikt över Vasastan. Gemensam tvättstuga är belägen på vinden med 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel. Barnvagnsrum och cykelrum finns på entréplan på Karlbergsvägen respektive Vikingagatan. Även grovsoprum finns.

Energiprestanda 148 kWh/m² år.

Beläget på den lugna delen av Karlbergsvägen bland träd, grönska och vackra gårdar. Populära restaurangen Ultimat, med tillhörande uteservering under kastanjeträd, ligger nästgårds. Dessutom finns ett café, frisör, fiskdelikatessbutik samt postutlämning i korsningen till Norrbackagatan. Runt hörnet finns 7Eleven samt flertalet ytterligare restauranger. Ett stenkast bort är Rörstrandsgatan belägen med Birkastans största utbud av kaffebarer, restauranger, caféer, butiker och mataffärer. Vi dess ände tar Sankt Eriksplan vid med än större utbud och torghandel.

Goda kommunikationer med flertalet innerstadsbussar, t-bana Sankt Eriksplan samt pendeltåg från Karlbergs station.

En kort promenad bort finner du Karlbergs slott, parken och kanalen. I parken kan den aktive ta en fridfull promenad eller nyttja de många motionsslingorna.

Andra hem förmedlade av Magnus

Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild

Planlösning

Interiörbild
Planlösning

Planlösning