Adress:

Stureparken 9, 2 tr

Rum:

3 rum

Såld för:

11 400 000 kr ( 122 581 kr/kvm)

Avgift:

3 972 kr/mån

Boyta:

93 kvm

Såld för

11 400 000 kr (122 581 kr/kvm)

Magnifik och stilfull parkvåning i Villastan med högt, ljust läge och fri utsikt över Stureparken. Öppna sällskapsytor och solig balkong i väster.

Med högt, ljust och genomgående läge i representativ fastighet från 1883-1886, bjuds ett rofyllt boende i underbar parkmiljö i Villastan med fritt frontläge och utsikt över Stureparken. I denna klassiskt vackra sekelskiftesvåning om 93 kvm fördelade på 3 rum och sällskapskök, varav 2 bra sovrum, finns allt det mesta man kan önska av stil och genuin känsla. Välkommen till Stureparken 9 och ett av Stockholms mest eftersökta lägen och adresser.

Våningen har på senare tid varsamt totalrenoverats med stil, diskret lyx och känsla för det moderna. Allt i en perfekt symbios med de vackra, tidsenliga och välbevarade detaljerna från byggåret. Mycket generös takhöjd om ca 3,30 meter med stuckaturer, vita snickerier, genomgående fiskbensparkett, vackert burspråksfönster samt flertalet höga fönsterpartier med djupa nischer.

Planlösningen är ytterst väldisponerad och tillgänglig, den är luftig och flödar av ljus från två väderstreck. Här finns härliga och luftiga sällskapsytor med vardagsrum och ljuvligt matsalskök i en öppen planlösning med fyra höga fönster i bredd samt magisk utsikt mot parken. Vardagsrummet ger plats för soffgrupp, TV och matsalsbord för större middagssällskap. Köket i klassiskt lantlig stil från HTH är platsbyggt och välutrustat med rejäl förvaring, bänkskiva i kalkstenskomposit, dubbelho och komplett maskinell utrustning såsom dubbla kylar och frysar, bred spishäll (80 cm), enorm spiskåpa i koppar med fläkt från Fjärråskåpan, diskmaskin, dubbla ugnar från Neff, varav en med ångfunktion och en med kombinerad micro samt Quooker med kokande vatten (kopplat till separat kran med barnlås).

Möjlighet finns att installera eldstad, kakelugn eller öppen spis, i vardagsrummet för den som så önskar. Rökgångarna är tryckta och testade.

Två bra sovrum ligger avskilt och rofyllt mot innergården. Här finns ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng, platsbyggd garderob och utgång till balkongen samt ett barn-, tonårs- eller gästrum. Via entrén nås en tambur med plats för ytterkläder och skor. Tamburen leder till en inre och möblerbar hall med bra rumssamband och möblerbar väggyta för bokhyllor, garderob eller dylikt. Hallen ger access till ett rymligt badrum som är exklusivt inrett i grön marmor och Claystone, stor duschhörna med glasdörrar, vägghängd toalett, handfat på kommod, belysta dubbelspeglar och tvättmaskin (Miele). I anslutning till tamburen finns dessutom separat gäst-WC med toalett och handfat. Klädförvaringen är mycket god med tre originalgarderober och platsbyggda garderober i ”master bedroom”.

Kombinationen av det svårslagna parkläget, adressen, läget i fastigheten och våningens historiska attribut och sagolika känsla, ger ett unikt och sällsynt kvalitetsboende utöver det vanliga.

Välskött och förmögen förening som är skuldfri och har per 2016-12-31 ca 6.000.000 kr i kassan.

- Tambur med plats för ytterkläder och skor leder till inre möblerbar hall med plats för förvaring. Hallen kan konverteras till bibliotek, kontor eller för ytterligare garderober.

– Hallen ger access till ett rymligt badrum som är exklusivt inrett i grön marmor på golv och vägg samt Claystone på del av vägg. Golvvärme och handdukstork (Nordhem). Stor duschhörna med glasdörrar (Dusar) och blandare samt takdusch (Badex). Inbyggd toalett (Ifö Sign), handfat på kommod (Artceram), belysta dubbelspeglar, badrumsskåp (Dansani) och tvättmaskin (Miele). Samtliga rör är dolt dragna i väggarna.

– I anslutning till tamburen finns separat gäst-WC med inbyggd toalett (Ifö Sign), golv i kalkstenskomposit och med golvvärme, handfat på kommod (DuoBad) och tapet (Ralph Lauren). Samtliga rör är dolt dragna i väggarna.

– Två bra sovrum ligger avskilt och rofyllt mot innergården. Här finns ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng, platsbyggd garderob och utgång till balkongen. Ett barn-, tonårs- eller gästrum med stor burspråksparti. I anslutning till rummet finns f d köksingång där det är förberett för bokhylla med framdragen el. Övrig klädförvaring är god med tre originalgarderober.

– Härliga och luftiga sällskapsytor med vardagsrum och ljuvligt matsalskök i en öppen planlösning med fyra höga fönster i bredd samt magisk utsikt mot parken. Vardagsrummet ger plats för soffgrupp, TV och matsalsbord för större middagssällskap. Köket i klassiskt lantligt stil från HTH är platsbyggt och välutrustat med rejäl förvaring, bänkskiva i kalkstenskomposit, dubbelho och komplett maskinell utrustning såsom dubbla kylar och frysar, bred spishäll (80 cm), enorm spiskåpa i koppar med fläkt från Fjärråskåpan, diskmaskin, dubbla ugnar från Neff, varav en med ångfunktion och en med kombinerad micro samt Quooker med kokande vatten (kopplat till separat kran med barnlås).

OBS! Möjlighet finns att installera eldstad, kakelugn eller öppen spis, i vardagsrummet för den som så önskar. Rökgångarna är tryckta och testade.

  • TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem omfattande 16 kanaler som ingår i avgiften.
  • Internet: Fiberbredband, 100/100 Mbit från Stockholms Stadsnät ingår i avgiften.

Balkong i väster med eftermiddagssol.

  • Pris: 11 400 000 kr
  • Månadsavgift: 3972 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (16 kanaler), bredband 100/100 Mbit. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 250-300:-. Hemförsäkring ca 150-200:-. Balkongavgift 60:-.
  • Överlåtelseavgift: 1120 kr
  • Pantsättningsavgift: 448 kr
  • Bostadsrätten är pantsatt. Lån som belastar bostadsrätten löses av säljaren senast på tillträdesdagen.

Brf Björken 11.

Lägenhetsnummer: 0207 (1202)

Byggår: 1883-1886

Hiss: Ja

Bostadsrättsföreningen Björken 11 är en äkta förening som år 2010 förvärvade tomtmark och byggnader med beteckningen Björken 11 och 13 i Stockholm. Markarealen för tomten uppgår till ca 2.095 kvm och total lägenhetsyta uppgår till 4.912 kvm fördelade på 53 bostadslägenheter, varav 1 är en återstående hyresrätt. Byggnaderna uppfördes 1883-1886 och ombyggnadsår är 1931-1932. Adresserna är Floragatan 16 och 18 samt Stureparken 7 och 9.

Till lägenheten disponeras både ett vinds- och källarförråd. I fastighetens källare finns utrymmen för barnvagnar och cyklar. Det finns en gemensam tvättstuga samt ett separat torkrum. I tvättstugan finns två tvättmaskiner, en torktumlare och en kallmangel.

Föreningens ekonomi är mycket god och för närvarande är den skuldfri och har per 2016-12-31 ca 6.000.000:- i kassan. Inga avgiftshöjningar finns beslutade/planerade (Avstämt med styrelsen 2017-10-16), snarare är avgiftssänkningar akutella. Fr o m 2015-01-01 sänktes avgiften med 5 %.

Föreningen tillåter ej juridisk person som köpare. Dock ställer den sig positiv till delat ägande, dock minimum 10 %. Exempelvis kan förälder äga 90 % och barn 10 %. Tillstånd till andrahandsuthyrning kan lämnas om det föreligger beaktansvärda skäl. Lägenheten får nyttjas som en ”övernattningslägenhet” utan att man mantalsskriver sig på adressen.

Genomförda renoveringar:
Två av fastighetens hissar moderniserades omkring 2002, resterande två moderniserades 2015-2016.
Fasadrenovering 2005.
Byte av V/A-stammar i kök och badrum samt byte av elstigare och elcentraler i samtliga lägenheter 2012.
Tvättstugan renoverades i samband med stambytet 2012.
Undercentral utbygg och radiatorer i samtliga lägenheter injusterades 2013.
Fönsterrenovering 2013-2014.
OVK 2014.
Ommålning av plåttak 2014.
Balkonger byggdes 2015.

Planerade/diskuterade renoveringar:
Innergården ska renoveras, bl a ska ett miljöhus byggas (bygglov inlämnat).
Alla trapphus och entréer ska renoveras. Stureparken 7 och 9 kommer att göras först.

För mer information, se föreningens hemsida www.brfbjorken11.se

Energiprestanda 151 kWh/m² år.

Villastaden var från början tänkt att, som namnet antyder, bestå av exklusiva privatvillor. Några av dem finns kvar idag men varefter tiderna förändrades omkring 1880-talet revs dessa och ersattes med några av Stockholms pampigaste byggnader.

Villastaden ligger mellan Karlavägen och Valhallavägen och avgränsas i öster av Sturegatan och i väster av Engelbrektsgatan. Här hittar vi bl.a. Ivar Kreugers Hufvudstadspalats på Villagatan 13 och familjen Wallenbergs eleganta byggnad på Villagatan 4.

På Villagatan och Floragatan hittar man inte bara klassiska sekelskiftesfastigheter utan även flera välbyggda hus från 1940-1960-tal. Ett av de hus som utmärker sig mest är den f.d. Tjeckiska Ambassaden på Floragatan 13 där PR-byrån Kreab idag huserar. Huset är en intressant representant för det sena 1960-talets Betongbrutalism.

Villastaden är tyst och elegant. Framför många av husen ligger små trädgårdar med planteringar och träd. Flera av fastigheterna är fristående och har fasader åt fyra väderstreck. Här bor man ståndsmässigt och diskret men har ändå bara en kort promenad genom Humlegården till City.