Adress:

Sturegatan 42, 3 tr.

Rum:

3 rum

Pris:

7 900 000 kr ( 109 722 kr/kvm)

Avgift:

2 866 kr/mån

Boyta:

72 kvm

Biyta:

6 kvm

Visningar

söndag 19/8, kl 14:00 - 14:45

måndag 20/8, kl 17:30 - 18:00

Pris

7 900 000 kr

Sekelskiftesdröm och underbar vindsvåning i två etage. Terrass, balkong, kakelugn & ytor i toppskick. Härligt läge på bästa adress invid Humlegården.

Välkommen till en suverän vindsetage om totalt 78 ljusa och välplanerade kvm i ett fantastiskt bra skick! Underbart sekelskifte på första etaget med högt till tak, generösa ljusinsläpp, höga golvsocklar, vitlaserade furugolv, djupa fönsternischer samt snövita snickerier och spegeldörrar. Stor balkong i sydväst och fungerande eldstad. Vindsetage med stor terrass, framtagna bjälkar och upp till två sovrum.

Vindsetaget inreddes och hela lägenheten totalrenoverades 2016 med påkostade materialval, smarta lösningar, varsam hand och stor respekt.

Läget är fantastiskt i ett lugnt och vackert gårdshus där fönster, balkong och terrass vetter mot den lummiga och pittoreska innergården. Trygg och klok förening med välskött fastighet och låga månadsavgifter. Välkommen på visning!

72 kvm boarea – 6 kvm biarea – 5 kvm terrass – 4 kvm balkong.

Rumsbeskrivning: Första etaget.
Hela våningsplanet renoverades 2016
– Välkomnande hall med vitlaserat furugolv, fönster och god plats för ytterkläder i generösa garderober.
– Underbar sällskapsyta med öppen planlösning. Utmärkt Marbodalkök med gott om skåp och bra arbetsytor. Kyl/frys, vinkyl, diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn och fläkt. Stilren köksö med matplats och ytterligare förvaring. Bänkskivor i Carraramarmor. Utgång till balkongen. Vitaserat furugolv med höga golvsocklar, fungerande kakelugn, generösa ljusinsläpp och härlig takhöjd.
– Stor balkong i sydväst mot den lummiga innergården med plats för bord, stolar och grill.
– Snyggt helkaklat badrum med dusch, WC, handfat och tvätt/torkmaskin. Klinker med golvvärme och infälld belysning via spotlights.

Övre etaget.
Via en platsbyggd trappa (från ett snickeri i Småland) når man vindsetaget som inreddes 2016. Snedtak, framtagna bjälkar, vitlaserat furugolv samt generösa ljusinsläpp.
– Sovrum med plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter.
– Rum som med små medel kan avdelas till ytterligare ett sovrum genom att sätta upp en vägg. Rummet används idag som ett TV-rum.
– Terrass om 5 kvm med ogenerad vy. Bästa solläge i sydväst.

  • TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
  • Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem. Föreningen diskuterar fiberanslutning.

Första etaget: stor balkong i sydväst mot den lummiga innergården. Plats för bord, stolar och grill. 4 kvm. Vindsetaget: insynsskyddad terrass i sydväst med plats för bord, stolar och planteringar. 5 kvm.

  • Pris: 7 900 000 kr
  • Månadsavgift: 2866 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Beräknad driftkostnad/månad: hushållsström 300 kr, hemförsäkring 280 kr.
  • Andel i föreningen: 5.8 %
  • Andel av årsavgiften: 5.90391 %
  • Överlåtelseavgift: 1137 kr
  • Pantsättningsavgift: 455 kr

Sture 42.

Lägenhetsnummer: 1302

Byggår: 1886

Hiss: Nej

Grönskande innergård med sittgrupper och grillmöjligheter. Vackert litet gårdshus med föreningslokal, bastu med dusch och WC, snickarverkstad, cykel/barnvagnsförråd samt tvättstuga. Två källarförråd tillhör lägenheten, ett troax-förråd samt ett mindre förråd. Det tillhör även ett vedförråd i trapphuset. Gatuhusets vindar är oinredda.

Brf Sture 42 är en välskött förening som omfattar 18 lägenheter. Fastigheten uppfördes 1886.
Renoveringar
2016 Omläggning av plåttak, nytt bastuaggregat.
2015 Fjärrvärmeinstallation, ny tvättstuga.
2014 Renovering fönster.
2013 Renovering trapphus, installation av ny elcentral.

Inga beslutade avgiftsförändringar eller större renoveringar.

Välkommen till en av Stockholms bästa adresser med närhet till Humlegården, Östermalmstorg, Stureplan och Karlaplan med all tänkbar service. Utmärkt shoppingutbud erbjuds bland annat i Sturegallerian och i Fältöverstens köpcentrum.

I närområdet finns flertalet caféer, restauranger och kring Stureplan hittar du några av Stockholms populäraste uteställen.

Utmärkta kommunikationer, närmaste tunnelbanestation är Stadion med knappt 4 minuters restid till T-centralen. Närhet till ett flertal busslinjer, bland annat buss 1 som går strax utanför mot City/Centralen och vidare mot Kungsholmen och buss 55 som går vidare mot Södermalm. Buss 42 tar dig från Humlegården antingen mot Djurgården eller till Vasastan.

Även närhet till flera trevliga promenadstråk och motionsspår, bland annat på Djurgården, Gärdet och den lummiga Nobelparken med Nobelstranden som går förbi Diplomatstaden och ut mot Källhagen. Träningsanläggningar i området är bland annat Sats och Sturebadet.

Andra hem förmedlade av Jan

Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild

Planlösning - första etaget

Interiörbild

Planlösning - övre plan

Planlösning

Planlösning - första etaget

Planlösning

Planlösning - övre plan

Planlösning

Alternativ planlösning - övre plan