Adress:

Birger Sjöbergs väg 1, 2 tr

Rum:

3 rum

Såld för:

5 700 000 kr ( 77 027 kr/kvm)

Avgift:

2 990 kr/mån

Boyta:

74 kvm

Såld för

5 700 000 kr (77 027 kr/kvm)

Fantastisk hörntrea i toppskick med två ljuvliga balkonger och perfekt ljus planlösning. Drömläge i natursköna Fredhäll intill badklippor och grönska.

Varmt välkommen till Birger Sjöbergs väg 1 och detta vackra hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en trivsam atmosfär som slår det mesta. Perfekt för familjen eller paret som vill ha riktigt gott om plats. Här bor man med ett idealiskt lugnt läge nära city men ändå gångavstånd till klippbad och vackra parker. Endast ett par minuter promenad till tunnelbana och närservice.

Lägenheten är smakfullt renoverad 2017 till en svårslagen, optimalt planerad trea med underbart hörnläge mot ljuvlig grönska och sjöglimt mot Ulvsundasjön. Generöst vardagsrum i hörnläge med gott om plats för social yta. Stilrent kök med smakfull interiör och all maskinell utrustning. Två bra sovrum, varav ett stort föräldrasovrum med suverän förvaring i garderober och ett barn-, gäst eller arbetsrum. Smakfullt helkaklat badrum med tvättmaskin. Två balkonger och många fönsterpartier skapar härligt ljusflöde som skänker trivsam rymd till hela lägenheten.
Ett kvalitetsboende på Fredhälls bästa adress i välskött förening med god ekonomi.

Välkommen att längta hem!

- Välkomnande möblerbarhall hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Gott om plats för ytterkläder och utmärkt förvaring i klädkammare med Elfa-system.

– Stilrent kök som inbjuder till matlagning med gott om skåp och arbetsytor. Vitt kakel ovan arbetsbänk i ek och komplett maskinell utrustning (2017) som kyl och frys, diskmaskin, inbyggd ugn, induktionshäll och fläkt. Plats för stort matbord och utgång till härlig balkong.

– Inbjudande lättmöblerat hörnvardagsrum med plats för både soffgrupp, matsalsbord och annan möblering vilket gör detta till en självklar plats för social samvaro och umgänge. Generösa fönsterpartier skänker rikligt med ljusinsläpp. Utgång till balkong med plats för bord, stolar och växter.

– Två utmärkta sovrum, varav ett master bedroom med plats för dubbelsäng och arbetshörna om så önskas och generös förvaring i garderober. Det andra passar perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum.

– Smakfullt badrum med vita helkaklade väggar och grått klinkergolv. Utrustat med badkar, WC, handfat, förvaringsskåp, handdukstork, golvvärme, spotlights samt tvättmaskin (2017).

  • TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
  • Internet: Bredband via Com Hem.

Två ljuvliga balkonger med plats för bord, stolar och växter.

  • Pris: 5 700 000 kr
  • Månadsavgift: 2990 kr/mån. (I avgiften ingår kabel-tv, värme och vatten.)
  • Andel i föreningen: 2.3518 %
  • Andel av årsavgiften: 2.3518 %
  • Överlåtelseavgift: 1120 kr
  • Pantsättningsavgift: 448 kr
  • Bostadsrätten är pantsatt.

Brf Fredhälls Gård.

Lägenhetsnummer: 9 (1204)

Byggår: 1930

Hiss: Ja

Brf Fredhälls Gård förvärvade fastigheten 2002 omfattande adresserna Birger Sjöbergs väg 1 och 3. Föreningen består av 48 bostadsrättslägenheter, 2 hyresrätter (framtida dold intäkt) och 3 hyreslokaler. Föreningen har de senaste åren sänkt avgiftena vid flera tillfällen, idag finns inga planerade avgiftsändringar eller större renoveringar. Marken innehas med äganderätt.
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Det finns två tvättstugor med två maskiner, torkskåp, torktumlare och mangel. Det finns cykel och barnvagnsförråd. Föreningen har gemensam uteplats på gården med utemöbler och grill.

Utförda renoveringar:
1987 stambyte av VA och el
2008 renovering av hissar, fönster, ventilation och balkonger
2009 fjärrvärmecentral, fönster
2010 trapphusrenovering
2011 fasadarbeten, fönsterdörrar
2012 avloppsledning
2015 kanalrensning
2016 fläktbyte och 0VK
2016 Bergvärme installerad

Planerat underhåll:
Tätning av ventilkanaler.

Energiprestanda 136 kWh/m² år.

Vill man bo centralt men inte göra avkall på närheten till grönska och vatten är Fredhäll det självklara valet. Med Mälarens vatten ständigt närvarande erbjuds vackra promenad- och joggingstråk samt mysiga ställen för den perfekta grillkvällen. Här hittar du även ett av stadens mest populära och bästa klippbad. I området finns främst flerfamiljshus som är uppförda under 1930-talet i den för tiden så typiska funkisstilen. Fredhäll anlades med mottot ”stad i park”, vilket verkligen syns på de lummiga gårdarna och den grönskande omgivningen. I Fredhäll hittar du båtklubbar, tennisbana, fotbollsplan och minigolf. Här finns också mysiga restaurang Solstugan. Det finns även ett flertal övriga caféer och restauranger i kvarteren. På promenadavstånd finns i Marieberg en utmärkt matbutik med delikatessavdelning, banker, systembolag och apotek. Mindre närbutiker finns både i området och i Kristineberg. Det nya Hornsbergsområdet erbjuder ett brett utbud av restauranger och service. I Lindhagensgallerian hittar man ett stort ICA MAXI.

Mycket bra kommunikationer i området. T-bana Kristineberg tar dig till Fridhemsplan på 3-4 minuter. Genom Fredhäll går innerstadsbussarna 59 och 61 och från Marieberg kan man lätt ta sig med buss 1 och 4 till de olika stadsdelarna.