Adress:

Tre Liljor 5 B, 4 tr

Rum:

2 rum

Såld för:

4 800 000 kr ( 97 959 kr/kvm)

Avgift:

2 288 kr/mån

Boyta:

49 kvm

Såld för

4 800 000 kr (97 959 kr/kvm)

1920-talspärla vid idylliska Tre Liljor med högt, ljust och genomgående läge, bra planlösning, härliga umgängesytor och fina originaldetaljer.

Med ypperligt läge i de idylliska och genuina 1920-talskvarteren Tre Liljor, en rogivande parkoas mitt i Vasastan, saluförs en suverän och fin tvårummare om 49 kvm. Lägenheten är högt och rofyllt belägen med ett strålande ljust och genomgående läge i fastighet från 1926. Den är smakfullt inredd med väggar i vitt och välbevarade detaljer från byggåret såsom rejäl takhöjd, fina snickerier, parkettgolv, spegeldörrar och spröjsade fönsterpartier mot två väderstreck.
Lägenheten är optimalt disponerad och mycket yteffektiv med goda förvarings- och funktionslösningar. Planlösningen fördelas på en välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. I anslutning till hallen finns ett fräscht helkaklat badrum med klinkergolv, golvvärme och dusch. Välutrustat kök i klassisk och stilren design med gott om skåp, bra arbetsyta, matplats och komplett maskinell utrustning. Köket leder vidare till ett lättmöblerat vardagsrum med vackert fönsterparti och utsikt mot Tre Liljor, takåsar och kringliggande tidstypiska fastigheter. I rofyllt och tyst läge mot innergården finns ett sovrum med förvaring och plats för dubbelsäng.

Välskött, äldre förening med god ekonomi, låg skuldsättning och låga månadsavgifter för medlemmarna.

- Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Platsbyggd och äldre bevarad hatthylla. Trägolv. Hallen har gott rumssamband.

– I anslutning till hallen finns ett fräscht helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, duschhörna, toalett, handfat på kommod med draglådor, badrumsskåp och handdukstork. Det finns även utrymme/plats för tvättmaskin. OBS! Det är idag ej förberett för tvättmaskin.

– Välutrustat kök i klassisk och stilren design med gott om skåp, bra arbetsyta, matplats för 3-4 personer och komplett maskinell utrustning såsom integrerad kyl och frys, induktionshäll, varmluftsugn, fläkt och diskmaskin. Trägolv.

– Lättmöblerat vardagsrum med vackert fönsterparti och utsikt mot Tre Liljor, takåsar och kringliggande tidstypiska fastigheter. I vardagsrummet finns plats för soffgrupp, matsalsmöbel, TV-möbel och förvaring i originalgarderob. Trägolv.

– I rofyllt och tyst läge mot innergården finns ett sovrum med plats för dubbelsäng och god förvaring i originalgarderob. Garderobsvägg med skjutdörrar. Vackert fönsterparti med utsikt mot lummiga innergårdar. Trägolv.

  • TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. (Basutbud ingår i avgiften).
  • Internet: Bredband. Leverantör: Ownit, upp till 100 Mbit/s. (Ingår i avgiften).

Gemensamma balkonger belägna på fastighetens mellanplan.

  • Pris: 4 800 000 kr
  • Månadsavgift: 2288 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (basutbud) och bredband upp till 100 Mbit/s från Ownit. Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 200-250:-/månad. Hemförsäkring ca 100-150:-/månad.
  • Andel i föreningen: 2.35 %
  • Överlåtelseavgift: 1120 kr
  • Pantsättningsavgift: 448 kr
  • Bostadsrätten är pantsatt. Lån som belastar bostadsrätten löses av säljaren senast på tillträdesdagen.

Brf Hugin 23.

Lägenhetsnummer: 27 (1403)

Byggår: 1926

Hiss: Ja

Brf Hugin 23 bildades så tidigt som i samband med när fastigheten byggdes 1926. Föreningen består 40 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2.730 kvm, varav 2.540 kvm utgör lägenhetsyta och 190 kvm utgör lokalyta.

Föreningen var fram till 2006 en sk ”bostadsförening”, därefter antogs nya stadgar och man är sedan dess en ”bostadsrättsförening”. Föreningen beskattas som äkta. Juridisk person accepteras inte som köpare.

Ekonomin är mycket god i föreningen och skuldsättningen är låg. Per 2015-12-31 var de långfristiga skulderna ca 4.600.000:- vilket ger en belåningsgrad om ca 1.834:-/kvm (normalgoda föreningar ligger i spannet 5.000-10.000:-/kvm). Månadsavgifterna är därmed också låga. Inga avgiftsförändringar är i dagsläget beslutade.

Genomförda renoveringar:

Stambyten har skett successivt sedan 1970-talet, sk ”partiella” stambyten. Samtliga originalstammar har bytts någon gång sedan dess. I denna lägenhet byttes V/A-stammen i kök och badrum 2010.
2003: Byte av elstigar.
2004: Trapphusrenovering.
2007: Renovering av tvättstuga (golvslipning 2016).
2011: Balkonger byggdes.
2012: Målning av yttertak. Takrenovering skedde under sent 1980-tal/tidigt 1990-tal.
2013: Fönsterrenovering (målning).
2014 och 2015: Renovering av två hyreslokaler.
2016: Renovering av hiss, upprustning av innergård, slipning av golv i trapphus.

Planerade renoveringar:
2017: Byte av V/A-stam i källaren. För detta finns medel avsatta. I övrigt följer föreningen en underhållsplan som sträcker sig mellan 2010 och 2029. Medel reserveras årligen till de framtida renoveringarna.

Till lägenheten disponeras både ett vinds- och ett källarförråd. I fastigheten finns en fräsch tvättstuga (renoverad 2007) med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. I källaren finns cykel- och barnvagnsrum. Föreningens medlemmar har även tillgång till mysig och grönskande innergård med vackra planteringar och buskar, trädgårdsmöbler och grillmöjlighet.

Energiprestanda 133 kWh/m² år.

Superbt läge i Vasastan. Lugnt, tyst och skyddat ligger denna förening i ett mycket trevligt 1920-talsområde med Pariskänsla. Närhet till Brunnsviken och Hagaparken där möjlighet till promenader, tennis, löpning och picknick ges.

Bra kommunikationer tack vare buss 2 som går till Slussen och Södermalm via Stureplan och buss 57 från Södermalm till Karolinska sjukhuset via Sergels torg, samt behagligt gångavstånd till tunnelbana vid Odenplan. Endast ca 300 meter till flygbussarna för vidare färd ut mot Arlanda. Med den kommande uppgången från Citybanan (öppnar i juli 2017) ca 300 meter bort får de boende i området tillgång till ännu bättre allmänna kommunikationer. Idealiskt läge även för dig som har bil, eftersom det är nära till alla stora trafikleder.

Flertalet matbutiker finns inom 100 meter och brett utbud av restauranger inom 100-200 meter.

Odenplan erbjuder allt vad man kan önska sig i form av övriga kommunikationer affärer, butiker, caféer och restauranger. Gott om dagis och skolor i närheten.

Andra hem förmedlade av Magnus