Adress:

Lundagatan 44 C, 4 tr

Rum:

2 rum

Pris:

4 695 000 kr ( 94 848 kr/kvm)

Avgift:

2 470 kr/mån

Boyta:

49.5 kvm

Visningar

söndag 13/8, kl 14:00 - 15:00

måndag 14/8, kl 17:30 - 18:30

Aktuellt bud

4 695 000 kr (94 848 kr/kvm)

Se alla bud

Unik bostad, högst upp med storslagen vy från balkong

Unik bostad högst upp på Skinnarviksberget med stor balkong och sjöutsikt mot Riddarfjärden utan insyn. Allt i fint skick och mycket väldisponerad. Ljusa färger och fina parkettgolv. Stort vardagsrum med generösa fönster. Nytt välutrustat arbetskök. Bra sovrum med utgång till den storslagna härliga balkongen i högsta läge utan insyn närmast himlen. Brf med god ekonomi. www.marmorn.se

Unik bostad med makalös panoramavy över Stockholm, högst upp med stor balkong. Genomgående högt i tak, mycket originaldetaljer väl bevarade, fina parkettgolv och inbjudande färgsättning.

Välkomna till denna unika bostad högst upp på Skinnarviksberget i tyst, soligt och lugnt läge utan insyn. Från den stora balkongen och alla fönster bjuds en underbar panoramautsikt över Stockholm. Markis uppförd 2016.

Välkomnande målad tambur med säkerhetsdörr. Inbyggd garderob. Kapphängare. Parkettgolv. Ny elcentral 2014.

Helkaklat fräscht duschrum i vitt med svart/vitrutigt klinkergolv. All inredning från år 2014 såsom wc, kommod och dusch osv.
Tvättställ med vit kommod och spegelskåp ovan. WC, eluppvärmd handdukstork. Hylla med vit handdukshängare på väggen.

Välkomnande större hall med parkettgolv och platsbyggd garderobsförvaring år 2015 från golv till tak med spegelglas i skjutdörr. Fondvägg med svart bakgrund.

Ljust smakfullt vardagsrum renoverat 2017 med stora generösa fönster utan insyn i högsta läge med makalös utsikt över staden, Riddarfjärden och Kungsholmen. Parkettgolv. Stor garderob.

Rymligt sovrum med plats för bred säng. Renoverat 2016. Parkettgolv. Sovrummet har utgång till en underbar, stor och solig balkong i västerläge. Markis och trätrall på golv. Enastående, vackert och unikt läge utan insyn med makalös solig vy över Stockholm. Här trivs man!

Stilrent nytt arbetskök i gult som öppnar upp mot sovrummet. Fönstermot balkong. Skjutbara dubbeldörrar i original. Rostfria vitvaror; gashäll, elugn, fläkt samt inbyggd kyl/frys. Vitt kakel och bänkskiva i laminat.

 • TV: Kabel-TV via www.comhem.se ingår i medlemsavgiften. Basutbudet består av: SVT 1, SVT 2, SVT24, TV3, TV4, TV4+, Kanal 5, ZTV, MTV, Eurosport, Discovery Mix, Finska kanalen, öppna kanalen samt Marmornkanalen (intern kanal för boende i Marmorn, sänds på band S7)
 • Internet: Föreningen har installerat bredband (LAN) i samtliga lägenheter. Bredband via www.ownit.se. Hastighet: 100 Mbit/s. Fast kostnad: 99 kr/mån för 10 Mbps och 119 kr/mån för 100 Mbps. Då ingår bl a 5 e-postkonton á 100 MB med spamskydd, utrymme för egen hemsida á 100 MB samt support alla dagar i veckan.

Balkong, läge sydväst.

 • Pris: 4 695 000 kr
 • Månadsavgift: 2470 kr/mån. Driftskostnaderna är per månad ca 450 kr varav ca 350 kr är hushållsström och ca 100 kr är för hemförsäkring.
 • Andel i föreningen: 0.22454 %
 • Överlåtelseavgift: 1568 kr
 • Pantsättningsavgift: 672 kr
 • Bostadsrätten är pantsatt.
 • Driftkostnaderna
  Hushållsström: 350 kr

HSB Brf Marmorn.

Lägenhetsnummer: 063 (1402)

Byggår: 1930

Hiss: Ja

Det finns tre st. cykelförråd, källarförråd, barnvagnsrum i port 40, två st. övernattningslägenheter, två musikrum, ett snickarrum, och åtta st. tvättstugor (tre i 38 B och fem i 44 B), två spontantvättstugor, en i 38an och en i 44an. Föreningen har extraförråd som mot deposition lånas ut till boende. Föreningen har två bokningsbara övernattningslägenheter. En större i port 44 D (kostar 200 kr/natt) och den mindre på gaveln 36 F (100 kr/natt). De får bokas max 3 nätter i rad och max 90 dagar i förväg. Den större har sex sovplatser och pentry och den mindre har två bäddplatser och mindre pentry.

www.marmorn.se.
HSB:s Brf Marmorn är en av Stockholms största och äldsta bostadsrättsföreningar och finns på Södermalm, närmare bestämt Lundagatan 36-44, högst upp på Skinnarviksberget. Föreningen bildades 1930 efter det att husen byggts av HSB. Arkitekt var Sven Wallander och husen byggdes i den funkisstil som då präglade boendemiljöerna. 539 bostadsrätter, 8 lokaler med bostadsrätt och 14 lokaler med hyresrätt. Brf Marmorn vill bibehålla och upprusta efter behov enligt den ursprungliga stil som rådde under 1930-talet. Detta kan man t ex se på den trapphusmålning, belysning och utemiljö som råder inom området.

Föreningen har 539 bostadsrättslägenheter och upplåter 22 lokaler med hyresrätt.

I månadsavgiften för varje bostadsrätt ingår värme, vatten, tvättstuga samt källarförråd. Hushållsel och gas ingår således ej. Kabel-tv som levereras från ComHem ingår i avgiften.

Till bostadsrätten medföljer inte rätt till parkeringsplats då de är individuella och med köturordning. Nuvarande kötid är ca 10 år. Garage finns inte.

Följande gemensamma lokaler finns Brf Marmorn: 8 st tvättstugor, 3 st cykelrum, 4 st gästlägenheter, 2 st musikrum, 1 st hobbyrum. Fina innergårdar som är perfekta för grillfester och picknick.

Det finns tre st. cykelförråd, källarförråd, barnvagnsrum i port 40, två st. övernattningslägenheter, två musikrum, ett snickarrum, och åtta st. tvättstugor (tre i 38 B och fem i 44 B), två spontantvättstugor, en i 38an och en i 44an.
Föreningen har extraförråd som mot deposition lånas ut till boende.

Föreningen har två bokningsbara övernattningslägenheter. En större i port 44 D (kostar 200 kr/natt) och den mindre på gaveln 36 F (100 kr/natt). De får bokas max 3 nätter i rad och max 90 dagar i förväg. Den större har sex sovplatser och pentry och den mindre har två bäddplatser och mindre pentry.

Minsta ägarandel enl föreningens stadgar är 10%.
Föreningen godtar ej juridiska personer som medlemmar.
Krävs inte medlemskap i HSB.
Andrahansuthyrning beviljas tidigast tre månader efter överlåtelsedatum.

Stammar byttes i föreningens samtliga fastigheter och i port nr 44 C enl nedan:
Stambyte i kök: 1972
Stambyte i badrum: 1991
Elbyte: 1994
Byte av radiatorstammarna beräknas, enligt underhållsplanen, ske under åren ca 2000-2015 med start i 44 A-D.

Energiprestanda 161 kWh/m² år.

I den kulturhistoriska klassificeringenskartan för Stockholms innerstad (bilaga till Stockholms översiktsplan) har Marmorn erhållit den högsta klassificeringen, ”blå”, tillsammans med bland annat Stadshuset, Operan samt byggnaderna i Gamla Stan. Detta innebär bl.a. att vi måste vara mycket försiktiga med sådant som kan förändra a utseendet på husens fasader.

Därför är det inte tillåtet att glasa in balkonger eller att sätta upp paraboler och andra antenner. Markiser får sättas upp efter styrelsens medgivande, men de måste ha den speciella gröna färg som är typisk för Marmorn. Det är tillåtet att installera t.ex. lampor och infravärme på balkongen, men även detta kräver, bl.a. av säkerhetsskäl, styrelsens medgivande. P.g.a. rasrisk är det inte tillåtet att hänga blomlådor på utsidan av balkongräcket. Däremot får man ha blomlådor innanför räcket.

Benfintliga ventilationskanaler för till- och frånluft får ej sättas ur funktion. Endast kolfilterfläktar får installeras i Brf Marmorn.

På varje våningsplan finns ett sopnedkast för hushållssopor. Soppåsarna sugs bort till en gemensam uppsamlingsplats på andra sidan Hornsgatan. Marmorn är medlem i en sopsugförening som sköter denna anläggning.

Källsortering finns i samma byggnad med instruktioner ovanför varje behållare. Här finns behållare för glas (färgat och ofärgat), metall, kartong, plast, batterier och lysrör. För elektronikskrot (alla maskiner som innehåller el) lämnas i den speciella behållaren för detta som finns i grovsoprummet. Tidningspapper slängs i behållarna som finns vid grindarna mot Lundagatan.

Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild

Utsikt

Exteriörbild

Lundagatan

Exteriörbild

Områdesbild

Interiörbild

Planlösning

Planlösning

Planlösning