Adress:

Jungfrugatan 41 A, 3 tr

Rum:

2 rum

Pris:

5 450 000 kr ( 126 744 kr/kvm)

Avgift:

1 516 kr/mån

Boyta:

43 kvm

Visningar

söndag 23/9, kl 11:00 - 11:30

Pris

5 450 000 kr

Ljuvligt sekelskifte möter modern lyx i fulländad tvåa i absolut drömskick med kakelugn, öppna ytor och fri utsikt. Skuldfri brf!

Högst upp i fastighet från 1893, med generöst ljusinsläpp och fri utsikt mot takåsar, ges nu tillfälle att förvärva ett drömboende utöver det vanliga, rikt på så väl stil som fantastisk känsla. Inga kompromisser, bara det bästa av det bästa har varit ledorden för att skapa denna charmiga samt optimerade tvårummare som varsamt och med finess under 2018 byggts om och totalrenoverats.

Exklusiva materialval, sober färgsättning och genomtänkta förvarings- samt funktionslösningar samsas med vackra detaljer såsom högt till tak om ca 3,10 meter med tidsenliga gipsstuckaturer och takrosetter, fina trägolv, snickerier i grå ton såsom spegeldörrar med överstycken och höga golvsocklar, eluttag i porslin och mässingshandtag, en magnifik och välfungerande kakelugn samt fina fönsterpartier med speglade nischer i högt och fritt läge är detaljer som ger bostaden en vacker och ombonad inramning.

Planlösningen är optimerad, ytterst kvadratsmart och tillgänglig för två personer, väl motsvarande tvåor på både 45 och 50 kvm. En välkomnande entré ansluter härliga och sociala sällskapsytor med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Köket från Vedum är stilfullt och klassiskt designat med luckor i en sober nyans av grått/grönt och mässingsknoppar, bänkskivor i Silestone och kakel på väggen ovan, vinkyl och komplett maskinell utrustning från Smeg samt ett spröjsat fönsterparti mot sovrummet. Vardagsrummet är väl tilltaget och ger plats för soffa, matbord och TV-möbel. Här finns en fungerande kakelugn och ett fönsterparti med fri och öppen utsikt.

I anslutning till vardagsrummet finns en ”walk in closet” med platsbyggd inredning som ger fantastisk kläd- och skoförvaring. Här finns även en egen Dry Cleaner från LG. Stort badrum med inredning från Badrumsspecialisten och Vedum. Badrummet är helkaklat med Carraramarmor på vägg och golv med värme, handfat på kommod från Vedum, WC, tvättmaskin från LG, handdukstork och spegel från X-Frame och duschhörna med måttbeställda duschväggar från INR. Välplanerat och ombonat sovrum med plats för dubbelsäng upp till 160 cm.

Välkommen till ett livstilsboende i toppklass på ett av övre Östermalms mest eftertraktade adresser och lägen, strax ovan Östermalmsgatan i lugna kvarter mellan Karlaplan och Östermalmstorg. Mycket välskött och helt skuldfri förening med urstark ekonomi och kulturminnesmärkta fastigheter. I samband med att föreningen blev skuldfri så sänktes medlemsavgifterna med 1/3-del.

  • TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
  • Internet: Fiberbredband via Ownit. Ingår i avgiften.

Trevlig och lummig innergård med sittplatser och planteringar.

  • Pris: 5 450 000 kr
  • Månadsavgift: 1516 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och bredband (fiber via Ownit). Övriga driftskostnader: Hushållsel cirka 200-300 kr/månad. Hemförsäkring ca 150-200:-/månad.
  • Andel i föreningen: 1.02808 %
  • Andel av årsavgiften: 0.99031 %
  • Överlåtelseavgift: 1138 kr
  • Pantsättningsavgift: 455 kr
  • Bostadsrätten är pantsatt. Lån som belastar bostadsrätten löses av säljaren senast på tillträdesdagen.

Brf Storken 12.

Lägenhetsnummer: 432 (1303)

Byggår: 1893

Hiss: Nej

Föreningen Brf Storken 12 förvärvade fastigheten med samma namn 1999 med adresser Jungfrugatan 41 A-C, 43 A-B och Sibyllegatan 50 A-B samt Sibyllegatan 52 A-B. Föreningen består av sammanlagt cirka 4.492 kvm bostadsyta fördelat på 77 lägenheter, varav 76 är upplåtna med bostadsrätt och 1 med hyresrätt. I föreningen finns också 12 affärslokaler med hyresrätt på en totalyta om cirka 480 kvm. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningen har en stark ekonomi och i september 2017 amorterades de sista långfristiga lånen och föreningen blev därmed skuldfri (bl a tack vare att hyresrätt om 93 kvm såldes för 10,1 miljoner kr den 5 april 2017). Omsättningstillgångarna uppgick till ca 2,4 mkr per 2017-12-31. Föreningen beslutade att sänka avgifterna med 1/3 per 2017-07-01.

Försäljningen av den sista kvarvarande hyresrätten genomfördes i juni 2018 (såld för ca 3,5 mkr), vilket stärkte föreningens ekonomi ytterligare. Styrelsen arbetar också med att gå igenom och förbättra avtal med diverse leverantörer och att se över samtliga avtal med hyresgäster. Styrelsen har också inlett en process med målsättning att upplåta gårdshuset om ca 160 kvm där tvättstugan finns till bostad. Tvättstugan placeras då i annat utrymme/annan lokal i fastigheten.

Gjorda renoveringar:
1989-1990 totalrenoverades fastigheten med byte av V/A-stammar, elstigare, ventilation etc.
2002 målning av fönster.
2006 målning av yttertaket.
2008 trapphusrenovering/ommålning.
2009 bebyggdes en del av vinden till två vindsvåningar i etage med underliggande medlemslägenheter.
2010 tätning och isolering av fönster.
2015 byte av tvättmaskin i tvättstugan, lagning av stuprännor m.m.
2016 fönstermålning och åtgärdat ventilation enligt OVK.
Styrelsen har en underhållsplan som upprättades 2004 och som löpande uppdateras.

Fastigheten är kulturhistoriskt värdefull (blåklassad, byggnadsminnesförklarades 1987) och ritades av arkitekter A G Forsberg och E O Ulrich på initiativ av lärarinnan Agnes Lagerstedt vid Hedvig Eleonora folkskola. Agnes Lagerstedt är också den som tog intiativet till verksamheten med skollovskolonier i Sverige och Barnens dag. I en skrift utgiven av Stockholms Stadsmuseum kan man inledningsvis läsa:

”Högst upp på Östermalm, på Sibyllegatan i det sista kvarteret mot Valhallavägen står några enkla hyreshus som med sina röda tegelfasader bjärt avviker från omgivande bebyggelse. Få torde känna till att bakom de röda husfasaderna döljer sig en intressant bit av stockholmsk arbetarhistoria. När husen stod nyuppförda på 1890-talet hörde de till några av Stockholms föredömligaste arbetarbostadshus. Initiativtagare till husen var lärarinnan Agnes Lagerstedt vid Hedvig Eleonora folkskola, som genom sitt arbete kommit i kontakt med arbetarbarnens usla bostadsförhållanden. Denna del av det framväxande Östermalm präglades ännu i slutet av 1800-talet av en undermålig och rivningsmogen kåkbebyggelse. Trångboddheten i dessa utkantsbostäder var stor…” Läs mer under dokument och länkar.

Övriga utrymmen och faciliteter:

Till lägenheten disponeras ett förråd. Det finns en rymlig, fräsch och välutrustad tvättstuga i det separata gårdshuset uppdelad på två bokningsbara avdelningar med vardera två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Föreningens medlemmar har även tillgång till cykelrum och en övernattningslägenhet med plats för fyra personer. Den har pentry, dusch och toalett som kan hyras för 250 kr/dygn. Föreningen har även en stor och fin innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter.

Vid renovering och ombyggnation krävs en bygganmälan till föreningens styrelse. Styrelsen har sedan rätt att försäkra sig om att ingrepp rörande fastighetens gemensamma konstruktioner såsom V/A, el, ventilation, bärande väggar med mera. är möjliga att utföra och sker fackmannamässigt av hantverkare som är behöriga/certifierade. Huset har högsta kulturklassning och det kan ge begränsningar i vissa omdispositioner, bland annat får ej kakelugnarna rivas ut eller flyttas på

Energiprestanda 186 kWh/m² år.

Lugnt ostört och synnerligen eftersökt läge på Östermalm invid Östermalmsgatan med direkt närhet till Karlaplan med dess fontänprydda parkrum och Karlavägens och Vallhallavägens grönskande promenadallér, Fältöversten, Tessinparken och Östermalmstorg samt gångavstånd till Djurgårdsbron, Lill-Jansskogen, Humlegården samt Stureplan. Kommunikationerna är utmärkta i form av t-bana (Karlaplan, Stadion och Östermalmstorg) och flertalet innerstadsbussar. Här finns ett gott utbud av mataffärer (Fältöversten och ICA Esplanad bland andra), caféer, restauranger, butiker, gym (SATS Stadion cirka 300 meter) med mera är gott. Välkommen till trevliga Östermalm!

Andra hem förmedlade av Magnus

Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild

Planlösning

Planlösning

Planlösning