Adress:

Nybrogatan 72, 1 tr.

Rum:

2 rum

Pris:

4 375 000 kr ( 99 432 kr/kvm)

Avgift:

1 235 kr/mån

Boyta:

44 kvm

Visningar

söndag 25/2, kl 13:30 - 14:00

Pris

4 375 000 kr

Härligt 20-tal med högt till tak, vacker fiskbensparkett, generösa ljusinsläpp samt snövita snickerier. Drömläge & förening med oerhört god ekonomi!

Välkomna till denna välplanerade tvåa med vackra tidstypiska detaljer såsom fiskbensparkett, högt i tak och djupa fönsternischer på eftersökt adress. Fastigheten är välbelägen på Östermalm med eftertraktat och lugnt läge. Bostaden har ett stilrent kök med öppen social planlösning mellan kök och vardagsrum med två stora fönster i fil ut mot en lugn, grönskande och tyst återvändsgata.

Solid, välskött och skuldfri förening med låg avgift som gjort alla stora renoveringar och nyligen rustat upp hela fastigheten. Breda trottoarer ger avstånd mellan husen vilket tillåter ett härligt ljusinsläpp.

På tio minuter promenerar man till Karlaplan, Östermalmstorg eller Stureplan med dess trevliga utbud av shopping, restauranger, barer och caféer. I detta kvarter finns bageri, fik, sushi, frisör, manikyrist m.m, ett kvarter bort finns restaurang Ciao Ciao. Söker man natur och vackra promenadstråk, finns underbara Djurgården, Gärdet och Lill-Jansskogen i närheten. Utmärkta kommunikationer, med såväl buss som tunnelbana i direkt närhet.

Här bor man lugnt, med nära till allt! En bostad med alla rätt. Välkomna!

Välplanerad och lättmöblerad lägenhet med genomgående fiskbensparkett och vita väggar. Luftig och social planlösning med öppet kök som integreras med vardagsrum. Lägenheten är en 1,5:a men har onekligen funktionen av en 2:a.

Kök
Välplanerat kök med vita skåpsluckor samt arbetsbänk i ek. Utrustat med kyl/frys med ismaskin, spishäll, fläkt, ugn/micro samt diskmaskin. Modernt kök med öppen planlösning till vardagsrum med matplats för 8-10 personer. Gott om skåp och avlastningsytor med belysning under skåp.

Vardagsrum
Ljust och välplanerat vardagsrum med högt i tak och stora nischade fönsterpartier. Det finns gott om plats för både soffgrupp, matgrupp och mediamöbel. Stora nyinsatta fönster med grönskande träd precis utanför.

Sovrum
Sovrummet möbleras i dagsläget med en 140cm säng samt sängbord. Goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd garderob.

Badrum
Fräscht helkaklat badrum med marmormosaik på golv, vitt kakel på väggarna och hyllor i marmor. Utrustat med dusch, WC, handfat och handdukstork. Över handfatet hänger en stor spegel.

Hall
Stengolv och vita väggar. Säkerhetsdörr och spotlights i tak. Vacker och inbjudande hall. Avhängningsmöjligheter för ytterkläder. Mindre hall in mot kök.

  • TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem.
  • Internet: Fiber via Com Hem eller Bredbandsbolaget.

Fin gemensam innergård.

  • Pris: 4 375 000 kr
  • Månadsavgift: 1235 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbudet). Beräknad driftkostnad/månad: hushållsström 275 kr, hemförsäkring 125 kr.

Brf Bävern.

Lägenhetsnummer: 19 (1103)

Byggår: 1927

Hiss: Ja

Till lägenheten hör ett källarförråd. Nyrenoverad tvättstuga & torkrum. Gästrum/övernattningsbart rum som går att boka. Bokningsbar nyrenoverad bastu på Nybrogatan 83. Festlokal belägen på Nybrogatan 85 där de årliga föreningsstämmorna hålls. Medlemmarna kan låna lokalen för egna arrangemang. Utöver detta finns det även ett pingisrum i föreningens hobbyrum. Cykelförråd i gatuplan.

Detta hus med HSB-rötter ägs av BRF Bävern. Huset stod klart 1928 och i pennan höll den kände HSB-arkitekten Sven Wallander. BRF Bävern har en originell och unik byggnadslösning där det står på Tyskbergets topp. Istället för att spränga bort delar av berget byggdes huset och berget ihop. Gårdshusen binds samman med gathusen via vackra, glasade gångar, som ger ett imponerande intryck. Husets fasader är ett fint exempel på 1920-talets nyklassicism.

Då föreningens vindar avyttrades under 2015 är fastighetens tekniska skick och föreningens ekonomi ytterst god. Stora investeringar har tagits under de senaste åren (exempelvis har tak, hissar, fönster, säkerhetsdörrar, trapphus och tvättstugor renoverats eller bytts ut under 2015-2017). Föreningen är även helt skuldfri med en nettokassa, vilket möjliggör en låg avgift över tid.

1985 Nya elstigar och V/A-stammar i kök och bad
1997 Fasadrenovering
2002 Reparation av tak
2003-2004 Fasadrenovering
2009 Upprustning av gård
2010 Spolning av stammar
2011 Takmålning
2011-2014 Balkonger ut mot gård byggdes
2014 Stamspolning samt installation av säkerhetsdörrar
2015 Påbörjades vindsbyggnationen med 24 nya lägenheter samt nya förråd åt medlemmarna.
2015-2016 Fönsterrenovering och nytt ventilationssystem
2016 Omläggning av tak, installation av hiss i gårdshuset. Hissarna i gatuhusen, tvättstugorna, bastun samt föreningslokalen renoverades.

Välkommen till härliga Östermalm och detta utsökta läge. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förrutom Östemalmstorg med trevliga Saluhallen når man på några minuter Strandvägen, Karlaplan och Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Utbudet av restauranger, caféer, mataffärer samt kommunikationer (T-bana och flertalet innerstadsbussar) är gott.

Andra hem förmedlade av Jan

Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild

Planlösning

Planlösning

Planlösning