Adress:

Geijersvägen 6, Högst upp!

Rum:

2 rum

Pris:

3 790 000 kr ( 69 541 kr/kvm)

Avgift:

3 289 kr/mån

Boyta:

54.5 kvm

Visningar

söndag 10/12, kl 11:30 - 12:30

måndag 11/12, kl 17:30 - 18:00

Pris

3 790 000 kr

Underbar 20-talspärla med ljus, rymd och charm. Högst upp, vackra trägolv och genomgående planlösning!

Möjlighet finns nu att förvärva denna underbara tvåa attraktivt belägen i en av HSB:s största och äldsta föreningar. Lägenheten är i fint skick med charmen bevarad. Stora spröjsade fönster med djupa nischer, spegeldörrar, serveringsskåp samt vackra trägolv. Det höga läget i kombination med den genomgående planlösningen och den generösa takhöjden ger hela bostaden ljus och rymd. Lägenheten är ytterst välplanerad med stora sällskapsvänliga ytor i vardagsrum och kök. Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter. Mycket attraktivt läge mellan Rålambshovsparken och Hornsbergs nya bostadsområde. Här bor du i vackra kvarter med direkt närhet till det mesta man kan önska sig med bl.a. Galleria Lindhagen och dess generösa utbud av butiker, affärer, ICA Maxi m.m. Promenadavstånd även till Fridhemsplan och dess rika utbud av shopping, restauranger, caféer samt Västermalmsgallerian. Bra kommunikationer med tunnelbana (Thorildsplan) i direkt närhet samt flertalet busslinjer. Denna lägenhet passar perfekt för såväl singeln som paret. Varmt välkommen på visning!

- Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. Inre hall med rymliga garderober och plats för extra byrå om så önskas.

– Sällskapsvänligt vardagsrum med gott om plats för önskad möblering och plats för matbord för större sällskap. Stort spröjsat fönster med djupa nischer och utsikt mot Geijersvägen. Access till rymlig inbyggd garderob.

– Stilfullt och väldisponerat kök med plats för matbord. Bra arbetsytor och goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt samt ett vackert serveringsskåp. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl/frys, gasspis, elugn samt kolfilterfläkt. Spröjsat fönster med djupa nischer och utsikt mot innergårdarna.

– Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Access till inbyggd garderob. Spröjsat fönster med djupa nischer som vetter mot innergårdarna.

– Badrum utrustat med dusch, handfat, spegel, hyllor och WC. Spotlightbelysning.

  • TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.
  • Internet: Bredbandsanslutning via fiber (leverantör Bredbandsbolaget) finns framdraget till nästan alla lägenheter. Bredband går också att få genom ComHem.

Det finns gemensamma vädringsbalkonger i trapphuset mellan våningsplanen för medlemmarna att njuta av. Balkongerna vetter mot den vackra innergården!

  • Pris: 3 790 000 kr
  • Månadsavgift: 3289 kr/mån.
  • I avgiften ingår värme, vatten och basutbud kabel-tv från Com Hem.
  • Andel i föreningen: 0.25705 %
  • Andel av årsavgiften: 0.25118 %
  • Bostadsrätten är pantsatt. Befintliga lån löses av säljarna senast på tillträdesdagen.

HSB Brf Kalkonen i Stockholm.

Lägenhetsnummer: 259 (1304)

Byggår: 1926-1929

Hiss: Nej

Det finns ett vindsförråd beläget på våningsplanet ovan lägenheten. Det finns 7 st. gemensamma tvättstugor, cykelrum, festlokal, hobbyrum samt 2 gästlägenheter som kan hyras av medlemmarna. Dessutom har föreningen vackra trädgårdar som är mycket omtyckta av de boende. På gårdarna har medlemmarna tillgång till både utemöbler så väl som grillar under sommarhalvåret.

HSB BRF Kalkonen i Stockholm registrerades den 13 mars 1926. Föreningen äger och förvaltar sju fastigheter uppdelade på de tre kvarteren Kalkonen, Påfågeln och Silverfasanen. Byggnaderna är uppförda i ett sammanhang under åren 1926 – 1929 utom Kalkonen 4 som har byggår 1938. Fastigheterna är ritade av arkitekt Sven Wallander, som också var en av grundarna till HSB. Fastigheterna är K-märkta enligt klassificering grön, bortsett från Kalkonen 4 som har gul märkning. Grön klassificering innebär att fastigheterna har ett stort kulturhistoriskt värde. Föreningen består av 550 bostadsrättslägenheter samt ett 40-tal lokaler. Föreningen är en av Stockholms äldsta och största bostadsrättsföreningar. Föreningen äger marken. Överlåtelseavgift betalas av säljaren. Antalet delägare får vara maximalt två per bostadsrätt och minsta ägarandel är 25%. Juridisk person accepteras inte som köpare. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Medlemskap i HSB är dock inget krav för medlemmarna. Mer info finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens utmärkta hemsida www.kalkonen.se

Större ombyggnationer och upprustningar under åren:
– Under 1974-1975 genomfördes byte av stammar för vatten och avlopp i kök.
-Under 1990-1993 byttes fastigheternas vertikala stammar i badrum. I samband med detta renoverades samtliga bad- och duschrum och elkablar mm bytes ut.
– Under 1995-1996 renoverades föreningens sju tvättstugor.
– Under 1997 installerades kodlås i föreningens samtliga portar.
– Under 2007-2008 bytes föreningens undercentral som hanterar all fjärrvärme till en fjärrvärmecentral. Föreningen gjorde även injustering av hela värmesystemet. Samtliga avloppsstammar har spolats.
– Under 2008-2009 uppgraderades taksäkerheten i kvarteren Påfågeln och Silverfasanen för att motsvara nya skärpta krav. Rensning av samtliga imkanaler genomfördes.
– Under 2009-2010 genomfördes rensning av stockholmsventilationen och nya frånluftsdon installerades. Föreningens dörrar och fönster renoverades och energiglas satts in i majoriteten av fönsterna. Föreningen var skyldiga att upprätta en fastighetsregister enligt standard (Lantmäteriet)
– Under 2010-2011 genomfördes renovering av fönsterpartier i borättslokaler, renovering av tvättstugan på Geijersvägen 10, rostskyddsmålning har genomförts på halva taket i kvarteret Påfågeln mot Creutzgatan/Kristinebergsvägen. Trädgårdarna har rustats upp.
– 2013-2014 genomfördes en balkongrenovering för att säkerställa skicket på samtliga balkonger i föreningen.
– 2014 genomfördes en obligatorisk ventilationskontroll (OVK).
– Under 2014-2015 renoverades balkonger samt underhåll av fasader och tak på Silverfasanen. Trapphusbelysning byttes ut till LED i hela föreningen.
– Under 2015-2016 har gästlägenheterna renoverats. Källarbelysningen bytts ut till LED i hela föreningen. Löpande byte av tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

Energiprestanda 130 kWh/m² år.

Säljarna har lämnat uppgifter om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca. 130 kr/mån, gas ca. 800 kr/kvartal och hemförsäkringen ca. 125 kr/mån.

Lägenheten är belägen på högsta ordinarie våningsplan med endast vinden med vindsförråden ovan.

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktsskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktsskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet

Andra hem förmedlade av Mathias

Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild

Välkommen till Geijersvägen 6!

Interiörbild

Planlösning

Planlösning

Planlösning