Adress:

Olof Dalins väg 20, 1 tr

Rum:

2 rum

Såld för:

4 270 000 kr ( 68 871 kr/kvm)

Avgift:

3 641 kr/mån

Boyta:

62 kvm

Såld för

4 270 000 kr (68 871 kr/kvm)

Stilren 2:a med öppen planlösning, strålande ljust hörnläge, stor solig balkong i väster och sjöutsikt mot Mälaren.

Välkommen till soliga och härliga Kristinebergs Strand och detta tillfälle att förvärva ett drömboende vid Ulvsundasjön och Mälarens inlopp. Med ett strålande ljust och fritt hörnläge ligger denna utmärkta, väldisponerade och fina tvåa (möjlig 3:a, se alternativ planlösning) om 62 kvm i absolut toppskick. Lägenheten är smakfullt nyrenoverad 2017 och erbjuder en öppen, luftig och härlig planlösning mellan välutrustat kök i stilren och minimalistisk design, matsalsdel och vardagsrum med utgång till stor, terrasslik balkong i västerläge. Balkongen, med dag- och kvällssol, ger ett ljuvligt uterum om sommaren med plats för möblering och plantering, vy över lummig parkallé och sjöutsikt mot Ulvsundasjön. Det här är verkligen den perfekta platsen att bara njuta!

I övrigt finns ett fräscht helkaklat badrum med duschhörna, vattenburen golvvärme och tvättmaskin. Hall med tambur som ger plats för ytterkläder, skor och en rymlig klädkammare för generös förvaring. Inre hallpassage med väggyta för garderob, byrå eller dylikt. Rymligt sovrum, lyxigt inrett med inspiration från designhotellen, med dov färgsättning och platsbyggd garderobsvägg med smart förvaring, samt nisch för dubbelsäng. Lummig, insynsskyddad vy från alla fönster sommartid och sjöutsikt från alla fönster vintertid.

Här lever du i rogivande boendemiljö med totalt lugn vid grönskande parker, strandpromenad, bad- och båtbryggor etc. Den rymliga hissen går direkt ner till ”strandplanet” och ger direktaccess och badrocksavstånd till vattnet och kajen. Kristinebergs Strand är en unik plats i Stockholm med ett av stans häftigaste sjölägen. I området finns även en uppsjö av restauranger med världens alla kök, caféer, affärer och service. Välkommen på visning!

- Välkomnande tambur med plats för avhängning och skor, samt generös förvaring i klädkammare. Inre hallpassage med väggyta för garderob, byrå eller dylikt.

– Fräscht helkaklat badrum med WC, handfat på kommod, spegelskåp, duschhörna, vattenburen golvvärme och tvättmaskin med skåp ovan.

– Luftigt vardagsrum med 3 stora fönsterpartier och utgången till balkongen med utsikt över lummig parkallé och Ulvsundasjön. Naturlig plats för soffgrupp och TV-möbel.

– Utmärkt sällskapskök i stilren och minimalistisk design med bra arbetsytor och gott om förvaring i skåp och lådor. Maskinell utrustning i form av induktionshäll, varmluftsugn, micro, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Intill köket finns även plats för middagsbord.

– Rymligt sovrum med platsbyggd garderobsvägg med smart förvaring, inbyggd belysning samt nisch för dubbelsäng. Även från sovrummet ges fin sjöutsikt.

  • TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
  • Internet: Internetanslutning, antingen via Ownit (fiber med hastighet om 100/500/1000 Mbit) eller via kabel-TV. Obligatorisk avgift på 95:- för bredband tillkommer avgiften.

Stor härlig balkong i högt och fritt västerläge med sol från dag till kväll. Utsikten mot Mälarens glittrande vatten är magnifik, liksom all grönska som erbjuds i den kringliggande omgivningen.

  • Pris: 4 270 000 kr
  • Månadsavgift: 3641 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud från Com Hem). Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift för bredband på 95kr/mån. Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 200-300:-/mån. Hemförsäkring ca 150-200:-/mån.
  • Andel i föreningen: 1.0746 %
  • Andel av årsavgiften: 1.10599 %
  • Överlåtelseavgift: 1120 kr
  • Pantsättningsavgift: 448 kr
  • Bostadsrätten är pantsatt. Lån som belastar bostadsrätten löses av säljaren senast på tillträdesdagen.

Brf Kräftan 1620.

Lägenhetsnummer: 313 (0803)

Byggår: 1997

Hiss: Ja

Brf Kräftan 1620 förvärvade år 2001 de tre fastigheterna på Olof Dalins väg 16-20 med tomträtt bestående av 76 lägenheter. Av dessa lägenheter utgör 9 st återstående hyresrätter vilket är en stor ”dold tillgång” för framtiden. Föreningen är mycket välskött, har en stabil ekonomi och bra kontroll på underhållsplan etc. Föreningen planerade att öka avgiften i augusti 2017, detta har annu ej genomförts (2018-04-04).

Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, källarförråd tvättstuga, källsortering och grovsoprum. Gårdspark invid fastigheten med trädgårdsmöbler och lekplats. Föreningen har en innergård/terrass med stenläggningar, planteringeringar, sittplatser, grill och en boulebana. Hissen går direkt ner till ”strandplanet” och ger direktaccess och badrocksavstånd till vattnet och kajen. Här finns även en lummig gårdsallé med trädgårdsmöbler och lekplats. Föreningen har en nyanlagd innergård/terrass med stenläggningar, planteringeringar, sittplatser, grill och en boulebana.

Föreningen disponerar över 23 garageplatser och tre carport-platser. Garaget är beläget i fastigheten och nås enkelt via hissen. Månadshyran för garageplats är mellan 1100 – 1500:-/mån och i carport 1000:-/mån. Till dessa platser är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i Kristineberg för den som är folkbokförd i stadsdelen. Se www.stockholm.se för mer information om boendeparkering eller www.garageplatsen.se för mer information om andra garage i närområdet.

För de som är intresserade av båt, så finns en båtklubb med brygga rakt nedanför huset, Mälarstrands båtklubb, som är självständig i förhållande till de fyra bostadsrättsföreningarna Mälarstrand 1, 2, 3 och Kräftan 1620. För mer information om båtklubben, se www.brfmalarstrand1.se. Förvaringsplatser för kajaker finns att hyra i bostadsrättsföreningen.

Energiprestanda 155 kWh/m² år.

Attraktivt och eftersökt läge vid idylliska Kristinebergs Strand i direkt anslutning till nybyggda Hornsbergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Gångavstånd till bussar (nr 49, 56, 62) och T-bana Kristineberg (grön linje), Stadshagen (blå linje). Lätt att få parkering på Olof Dalins väg. Möjlighet att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Vid intresse att anskaffa eller hyra båtplats, vänligen kontakta föreningen för mer information eller gå in på www.malarstrand1.se. OBS! Boende i föreningen har förtur till platserna.

Spännande, expansivt och vackert område med nya Hornsbergs Strand med en uppsjö av restauranger med världens alla kök, caféer, affärer och service. Fantastisk strandpromenad, Kristinebergs strandpark och diverse service. I området finns flera mataffärer och i Lindhagensgallerian hittar du ICA Maxi, Systembolaget, Apotek och flera andra affärer och restauranger. Det finns låg-, mellan- och högstadieskola, dagis samt härligt klippbad i Fredhäll.

Till området hör också en stor lekpark med plaskdamm, rutschkanor, gungor, bordtennisbord och klätterredskap. En bit bort ligger tennishallen, en skateboardbana och fotbollsplan med konstgräs som är upplyst på kvällarna.