Adress:

Baltzar von Platens gata 5, 6 tr

Rum:

2 rum (kan göras om till 3 rum)

Pris:

5 450 000 kr ( 99 091 kr/kvm)

Avgift:

2 921 kr/mån

Boyta:

55 kvm

Visningar

söndag 19/8, kl 15:30 - 16:00

Aktuellt bud

5 450 000 kr (99 091 kr/kvm)

Se alla bud

Fantastisk terrassvåning med soligt hörnläge högt upp med vacker fri sjöutsikt mot Riddarfjärden & Pontonjärparken. Missa inte denna pärla!

Tillfälle att förvärva ett förstklassigt boende utöver det vanliga på en av Stockholms attraktivaste adresser, alldeles invid Norr Mälarstrand. Högt upp med fantastiskt och soligt hörnläge finns denna fantastiska och stilfulla terrassvåning om 71 kvm ”levnadsyta”, varav 55 kvm inne och 16 kvm möblarbar terrass ute.

Terrassen är extraordinär och på första parkett med soligt fritt hörnläge och underbar utsikt mot Riddarfjärdens glittrande vatten, Pontonjärparken, himmel och kringliggande takåsar. Terrassen sträcker sig runt hela bostaden, den har dubbla utgångar och ger ett härligt extra ”uterum” med möjligheter till plantering, möblering och umgänge utomhus.

Lägenheten är stilfullt renoverad med genomgående fina material, platsbyggda detaljer och smarta förvaringslösningar. Allt är omsorgsfullt utfört med känsla och hög finish.

Planlösningen är yteffektiv och maximalt funktionell, den är väldisponerad och flödar av ljus från fönster i två väderstreck. Härliga sällskapsytor med kök, matsalsdel och vardagsrum. Här finns en av utgångarna via helglasade dubbeldörrar till terrassen.

Köket är stilrent med komplett maskinell utrustning bestående av inbyggd kyl och frys (Smeg), diskmaskin, diskho, fläkt, spis och ugn. God förvaring i skåp och draglådor. Sovrum med plats för dubbelsäng och god klädförvaring i platsbyggd garderob. Även här finns utgång till terrassen. Fräscht stambytt badrum med vitkaklade väggar och grått klinkergolv. Här finns badkar, toalett och spegelskåp. Hall med plats att hänga ytterkläder, garderob i original samt platsbyggt elementskydd med Carraramarmorskiva.

I övrigt är det genomgående vacker oljad fiskbensparkett, rejäl takhöjd, fina snickerier och stora fönsterpartier med djupa fönsterbrädor.

Lägenhetens fantastiskt fria hörnläge, skick och terrass med storslagen utsikt i kombinationen med den suveräna planlösningen gör detta till ett förstklassigt boende för dig som söker det allra bästa. Här bor du i idyllisk parkmiljö och vid en av Stockholms vackraste strandpromenader längs paradgatan Norr Mälarstrand. Med en kort promenad förbi Stadshuset når du city och T-centralen på några minuter. Du bor även vid Rålambshovsparken och populära Smedsuddsbadet. I området finns flera restauranger, barer och caféer såsom bl a ”Trattorian”, ”Mälarpaviljongen”, ”Pontonen” och ”Petit France Bageri & Bistro”. I fastigheten mittemot finns två restauranger, Sthlm Tapas och Ponton.

OBS! Lägenheten kan byggas om till en 3:a med två sovrum. Nuvarande ägare har via arkitekt tagit fram ett ombyggnadsförslag som föreningen har tagit del av och godkänt. Se bifogad ritning under ”dokument och länkar” samt alternativ planlösning.

  • TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
  • Internet: Bredband. Leverantör: Fiber via stockholms stadsnät. Obligatorisk kostnad om 113 kr tillkommer månadsavgiften.

Fantastisk terrass om 16 kvm, helt utan insyn, med soligt fritt hörnläge och underbar utsikt mot Riddarfjärdens glittrande vatten och över vackra Pontonjärparken. Terrassen sträcker sig runt hela bostaden, den har dubbla utgångar och ger ett härligt extra "uterum" med möjligheter till plantering, möblerling och umgänge utomhus. Här finns trätrall.

  • Pris: 5 450 000 kr
  • Månadsavgift: 2921 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatorisk bredbandsavgift på 113/månad tillkommer. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 100-200:-.
  • Andel i föreningen: 3.1506 %
  • Överlåtelseavgift: 1138 kr
  • Pantsättningsavgift: 455 kr
  • Bostadsrätten är pantsatt. Lån som belastar bostadsrätten löses av säljaren senast på tillträdesdagen.

Brf Brobyggaren 5.

Lägenhetsnummer: 1012 (1603)

Byggår: 1931

Hiss: Ja

Brf Brobyggaren 5 bildades år 2000, förvärvade fastigheten år 2009 och är en äkta förening som äger marken. Fastigheten ritades av arkitekten F Hedman uppfördes 1930-1931 och består av 34 lägenheter (totalt 1.897 kvm), varav 1 lägenhet är en återstående hyresrätt (dold tillgång). I entréplan finns även 3 lokaler (75, 157 respektive 256 kvm) som upplåts med hyresrätt, idag finns där en tandläkarpraktik, en hundpraktik samt ett gym.

Föreningens medlemmar disponerar en gemensam tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 2 torkskåp, 1 mangel, cykelparkering samt barnvagnsförråd. Mellan grannhusen finns även en vacker och grönskande gemensam gård med härlig utsikt över Mälaren.

Föreningens ekonomi är god. I dagsläget finns inga planer eller beslut på avgiftsförändringar.

Vid överlåtelse uttar föreningen en överlåtelseavgift om 2,5 % av gällande prisbasbelopp (1.138 kr) av förvärvaren och vid pantsättning uttas en pantsättningsavgift om 1 % av gällande prisbasbelopp per pant (455 kr).

Parkering/garage:
Garage finns i närliggande Brf Göken som även hyr ut till grannar i mån av plats, för mer information, besök gärna Gökens hemsida. Boendeparkering kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se), för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Kan betalas månadsvis för en kostnad av 1.100 kr/mån alternativt per dygn för en kostnad av 75 kr/dygn.

Gjorda renoveringar och investeringar i fastigheten:

2010 Byte av V/A-stammmar
2010 Renovering av elstigare
2010 Renovering av undercentral
2010 Renovering av tvättstuga
2012 Renovering av fönster och balkongdörrar
2013 Byggnation av barnvagnsrum
2014 Renovering av trapphus och installation av säkerhetsdörrar. Installation av cykelparkering och stamspolning
2015 Renovering av horisontella vattenstammar i källarplanet
2016 Kompletterande inbrottsskydd för ytterportar
2017 Indragning och installation av fibernät

Planerade renoveringar:
Byte av vissa horisontella stammar i källaren på grund av läckage (pågår).
Hissrenovering, inte fastställt när detta påbörjas.

Finns möjlighet till att hyra garageplats i grannfastigheten.

Energiprestanda 167 kWh/m² år.

Här bor du på en av Stockholms tveklöst bästa adresser invid Pontonjärparken, Norr Mälarstrand och Riddarfjärden med härlig strandpromenad längs med vattnet ned mot Stadshuset och Stockholm city. Med en kort promenad når även du Smedsuddsbadet. Det är även nära och Rålambshovsparken och Kungsholmstorg. I en närliggande fastighet finns de två populära restaurangerna Sthlm Tapas och Nagg. Kommunikationerna är goda med T-bana (promenadavstånd till Fridhemsplan respektive Rådhuset) och flertalet innerstadsbussar. Här finns restauranger, mataffär och caféer i direkt anslutning till bostaden, bl a den mysiga caféet Petit France. Med en kort promenad nås Fridhemsplan med all tänkbar och nödvändig service samt Västermalmsgallerian. Dessutom är avståndet kort till Kungsholmstorg med dess trevliga utbud av restauranger.

Andra hem förmedlade av Magnus

Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild

Vackra Pontonjärparken runt hörnet

Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild

Riddarfjärden

Interiörbild

Norr Mälarstrand

Interiörbild

Riddarfjärden

Interiörbild

Norr Mälarstrand (sommarbild)

Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild

Planlösning

Interiörbild

Planlösning - Alternativ

Planlösning

Planlösning

Planlösning

Planlösning - Alternativ