Adress:

Sankt Eriksgatan 10, 4 ½ tr

Rum:

2 rum

Såld för:

5 850 000 kr ( 110 377 kr/kvm)

Avgift:

1 620 kr/mån

Boyta:

53 kvm

Såld för

5 850 000 kr (110 377 kr/kvm)

Strålande ljus och utmärkt sekelskiftestvåa i högt, fritt hörnläge med balkong och utsikt över himmel och takåsar. Skuldfri brf med låga avgifter.

Med ett ypperligt läge i trevliga och genuina kvarter på nedre Kungsholmen, invid Norr Mälarstrand, Rålambshovsparken och Riddarfjärden, finns denna suveräna och fina sekelskiftestvåa om 53 utmärkta kvm. Lägenheten har ett högt (högst upp i gårdshusflygel), ostört och strålande ljust hörnläge i fastighet från 1912. Den har en härlig balkong i insynsfritt läge med utsikt mot himmel och takåsar.

Planlösningen är mycket väldisponerad med fönster och ljusinsläpp från två vädersträck. Hall med plats för ytterkläder och skor. Kök med bra förvaring och komplett maskinell utrustning. Lättmöblerat vardagsrum med stort fönsterparti. Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng, fönster i två väderstreck samt utgång till balkongen med fri utsikt över takåsarna. Separat WC och badrum ”in suite” med sovrummet.

HALL
Säkerhetsdörr, hatthylla inbyggd i nisch fölr avhängning av kläder och skor. Inbyggd garderob med överskåp. Vitoljat furugolv 2016. Generös takhöjd om 3 meter genomgående i lägenheten.

VARDAGSRUM
Ljust med stort fönster för härligt ljusinsläpp. Vitoljat furugolv 2016. Här finns även en rymlig klädkammare.

KÖK
Bevarad orginalinredning målat i vitt. Ugn med induktionshäll, kyl/frys 2015 och diskmaskin finns.

WC
Separat wc-rum i anslutning till hallen. Stambytt 2005.

SOVRUM
Härligt ljusinsläpp med fönster i två vädersträck, vitoljat furugolv, inbyggd garderob och även separat garderob med skjutdörrar (ingår). Rymligt med gott om plats för dubbelsäng och möblemang.

DUSCHRUM
Separat med ingång från sovrummet. Helkaklat i vitt och klinkers på golv. Stambytt 2005 och det finns även plats för tvättmaskin.

BALKONG
Fritt läge högst upp i syd/ostläge mot lugn och bilfri gränd, plats för balkongmöbler och växter. Trätrall på golv och järnräcken.

Härlig balkong i insynsfritt läge med utsikt mot himmel och takåsar.

  • Pris: 5 850 000 kr
  • Månadsavgift: 1620 kr/mån. (I avgiften ingår värme och vatten.)
  • Andel i föreningen: 2.64 %
  • Överlåtelseavgift: 1120 kr
  • Pantsättningsavgift: 448 kr
  • Bostadsrätten är pantsatt. Lån som belastar bostadsrätten löses av säljaren senast på tillträdesdagen.

Brf Göken 28.

Lägenhetsnummer: 1026 (1401)

Byggår: 1912

Hiss: Ja

Till lägenheten disponeras ett förråd på vinden. På bottenplan finns en tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp och en mangel.

Bostadsrättsföreningen Göken 28 förvärvade fastigheten på S:t Eriksgatan 10 i maj år 2003 och består av 32 st lägenheter (2234 kvm) samt 2 st lokaler (378). Fastigheten byggdes 1912 och har under de senaste åren totalrenoverats och är idag en av de finaste husen i området.

Följande renoveringar är gjorda:
2004: Installation av fjärrvärme. Renovering av tvättstuga.
2005: Byte av V/A-stammar i kök och badrum. Byte av elstigar.
2006: Totalrenovering av innergården. Renovering av trapphus och installation av säkerhetsdörrar. Försäljning av två hyresrätter.
2009: Fasadrenovering.
2012: Målning och tätning av fönster och OVK.
2013: Radonmätning.
2014: Installation av fiberbredband via Ownit. Komplettering av radomätning.
2015: Installation av nya maskiner i tvättstugan samt ny kyl och frys i övernattningsrummet.

Föreningen är skuldfri och ekonomin är mycket god. Bl a så sänktes avgifterna med 10 % 2012 och ytterligare 10 % 2013 till de nuvarande avgiftsnivåerna.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd (lättillgängligt ovanför lägenheten). I fastigheten finns en fräsch tvättstuga och föreningen har en gemensam lokal/övernattningsrum som medlemmarna kan hyra. Fin innergård med plats för trädgårdsmöbler och grill. Här finns ett cykelstall med access från Ture Nermans Gränd. I övrigt finns även barnvagnsförråd.

Driftskostnader:
Hushållsel ca 200-250:-/mån. Hemförsäkring ca 100-150:-/mån.

Energiprestanda 136 kWh/m² år.

Här bor du på en av Stockholms tveklöst bästa adresser invid Norr Mälarstrand och Riddarfjärden med härlig strandpromenad längs med vattnet ned mot Stadshuset och Stockholm city. Med en kort promenad når även du Smedsuddsbadet. Det är även nära och Rålambshovsparken och Kungsholmstorg. I fastigheten finns de två populärar restaurangerna Sthlm Tapas och Nagg. Göken Livs finns också i fastigheten med öppetider 8-21. Kommunikationerna är goda med T-bana (promenadavstånd till Fridhemsplan respektive Rådhuset) och flertalet innerstadsbussar. Här finns restauranger, mataffär och caféer i direkt anslutning till bostaden, bl a den mysiga caféet Petit France. Med en kort promenad nås Fridhemsplan med all tänkbar och nödvändig service samt Västermalmsgallerian. Dessutom är avståndet kort till Kungsholmstorg med dess trevliga utbud av restauranger.