Adress:

Fyrverkarbacken 23, 8 tr.

Rum:

2 rum

Såld för:

4 900 000 kr ( 89 091 kr/kvm)

Avgift:

2 396 kr/mån

Boyta:

55 kvm

Såld för

4 900 000 kr (89 091 kr/kvm)

Välkomna till Stockholms kanske mest spektakulära utsikt. Generösa ljusinsläpp, balkong i bästa solläge, perfekt planlösning och mycket bra skick!

Välkommen till Fyrverkarbacken och en suverän lägenhet om 55 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick. Här erbjuds boendekvalitet utöver det vanliga med strålande utsikt över Mälaren och Riddarfjärdens glittrande vatten.

Bostaden har balkong i soligt söderläge. Lägenheten är ytterst välplanerad med trevliga sällskapsytor i vardagsrum och kök. Väldisponerat sovrum, stilfullt och påkostat badrum, samt goda förvaringsutrymmen. Underbar balkong med utgång från vardagsrummet. Det höga läget i kombination med de stora fönsterpartierna ger hela bostaden ljus och rymd. I månadsavgiften ingår förutom värme och vatten även ett snabbt bredband och basutbud kabel-TV. Stor och prisbelönt bostadsrättsförening med bl.a. övernattningslägenhet, välinrett gym och en stor samlingslokal. Det finns två hissar i trapphuset. Välkomna på visning!

- Entré med bra avhängningsmöjligheter samt suverän förvaring i inbyggda garderober.

– Fantastiskt vardagsrum i hörnläge. Utgång till balkongen och stort panoramafönster med utsikt över Stockholm, Södermalm och Mälaren. Gott om plats för önskad möblering.

– Balkong med milsvid utsikt över Mälaren, Stockholm och Södermalm. Plats för bord, stolar och blomster. Balkongen vetter mot söder och har sol i princip hela dagen..

– Trevligt och välplanerat kök med gott om skåp, bra arbetsytor och magnifik sjöutsikt. Köket är utrustat med diskmaskin, induktionshäll, inbyggnadssugn, micro/kombiugn, kolfilterfläkt samt kyl och frys.

– Stilfullt och påkostat badrum renoverat 2016. Helkaklade väggar och klinker med golvvärme. Badrummet är utrustat med tvättmaskin, golvvärme, dusch, handfat och WC. Infälld belysning via spotlights.

– Sovrum med stor klädkammare och plats för dubbelsäng. Sjöutsikt.

  • TV: Kabel-TV levereras av Canal Digital och kabel-TV basutbudet med 16 kanaler ingår i månadsavgiften.
  • Internet: I huset finns ett fastighetsnät (CAT5E) nät och i varje lägenhet finns ett nätuttag ovanför lägenhetsdörren som är ansluten till fastighetsnätet. Bredband levereras av Ownit och 100 Mbit/s ingår i månadsavgiften.
  • Pris: 4 900 000 kr
  • Månadsavgift: 2396 kr/mån. I avgiften ingår vatten, värme, kabel-TV basutbud, bredband 100 Mbit/s och telefoni. Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsström 300 kr, hemförsäkring 150 kr.
  • Andel i föreningen: 0.4672 %
  • Överlåtelseavgift: 1120 kr
  • Pantsättningsavgift: 448 kr
  • Bostadsrätten är pantsatt. Befintliga lån löses av säljarna senast på tillträdesdagen.

Brf Lysbomben.

Lägenhetsnummer: 57 (1801)

Byggår: 1962

Hiss: Ja

Föreningen har en gård med grill och uteplats. Möjlighet att få en odlingslåda gratis finns. Fn är det 1 person i kö. Det finns även en lekplats och en boulbana. Föreningen har en övernattningslägenhet, kostnad om 400 kr/natt och en stor festlokal 300 kr/gång. I varje port finns cykel- och barnvagnsrum. Det finns även pingisrum, gym, hobbyrum och grovsoprum för medlemmarna. I föreningen finns 4 tvättstugor, närmaste finns på BV i denna uppgång. Förenings medlemmar har tillgång till "Fyrverkarhissen" till gatuplan för Mariebergs centrum. Plats i garage eller p-plats hyrs ut i grannfastigheten Brf Silvieberg, för mer info om dessa platser kontakta Brf Silvieberg. Boendeparkering på gatan kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Boendeparkering kostar 1100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.

Brf Lysbomben är en äkta bostadsrättsförening som består av totalt 210 lägenheter varav 172 bostadsrätter, 30 studentlägenheter och 8 hyresrätter som utgör en dold tillgång för föreningen. Det finns även 12 hyreslokaler, 1 stor festlokal om 128 kvm som inbringar goda intäkter för föreningen. En av föreningens hyreslägenheter nyttjas som en gäst-/ övernattningslägenhet.
Sammanlagt har föreningen en årlig hyresintäkt på strax över 3 Mkr.

RENOVERINGAR:
2008- utfördes fasadrenovering och renovering av fönster och balkongdörrar samt renovering av tvättstugor.
2009-2009- utfördes OVK-besikning, godkänd.
2009/2010- utfördes renovering av entréer, våningsplan och utrymningstrappor, ombyggnad av hissarna samt renovering av studentlägenheterna.
2011- utfördes nytt passersystem.
2011/12- byttes stammarna längst ned. Stammarna filmades för några år sedan. Finns inga planer på stambyte/relining i dagsläget.
2012/13- utfördes översyn och uppgradering av värme- och ventilationssystemet.
2014- installerades avgasningsutrustning o radiatorkretsarna vilket ledde till effektivare fjärrvärmeutnyttjande.
2015- genomfördes ett egenkontrollprogram för varmvattensystemet, ledningar för varmvatten och varmvattencirkulation har spolat, rengjorts och justerats. Ett nytt styrsystem har installerats för värmepumparna, detta för att säkerställa en säker värme- och varmvattenförsörjning. Ett systematiskt brandskyddsarbete utfördes. Inkapsling av avloppsledning. Husets sjöportar
renoverades, service genomfördes på samtliga sopkaruseller samt installerades LED-belysning och rörelsesensorer i trapphusen. Tre av fyra återstående studentlägenheterna renoverades, den sista planerar föreningen att renovera när studenterna där flyttat ut.
2016- totalrenoverades taket inkl rivning av skorsten, utfördes byggande av en trappa, installerades solceller och ny återvinningsaggregat. Samma år utfördes OVK-besiktning (idag är det 8 lgh kvar innan OVK är helt godkänd) och uppdaterades samlingslokalen. Föreningen är precis färdiga med taket. I övrigt sker löpande underhåll.

Föreningen köpte huset 1995 och fastigheten är upplåten med tomträtt. Den löpande tomträttsavgälden löper med oförändrad tomträttsavgäld t.o.m. den 30 april 2020. Föreningen har erbjudits att köpa marken för 122 Mkr vilket medlemmarna vid stämman röstat ja till. Man räknar med att få köpa tomten inom ca 8 månader men väntar slutligt beslut. Den 13 mars skickades
papprena in för Riksdagens formella godkännande. Föreningen, som i dagsläget är skuldfri med en mycket stark kassa kommer att ha en belåningsgrad om ca 9000 kr/kvm. Föreningen har ännu inte fastställt hur detta kommer påverka avgiften framöver. Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen. Föreningen blev tilldelad utmärkelsen ”Årets Bostadsrättsförening 2009″ av Fastighetsägarna i Stockholm.
Mer info finns på i bifogad årsredovisning samt på föreningens utmärkta hemsida www.lysbomben.se

Energiprestanda 92 kWh/m² år.

Området är mycket centralt med närhet till såväl naturen som till stadens puls. Endast en bro bort finns Fridhemsplan och Hornstull med sitt rika utbud av närservice, shopping och nöjen. Här finns också goda kommunikationer i alla färdriktningar med ett stort utbud av busslinjer samt flertalet tunnelbanelinjer inom gångavstånd. I Mariebergs egna centrum finns apotek, bank, postombud,
Systembolag samt en välsorterad matbutik.

Läget är med andra ord svårslaget, med fantastiska promenadstråk och Mälarutsikt direkt intill porten. Omedelbar närhet till Fredhällsbadet med de
populära badklipporna dit stockholmare vallfärdar sommartid. Kort promenad bort finns även nya Hornsbergs Strand med stort utbud av restauranger och caféer. Om sommaren kan man njuta av härliga parkmiljöer vid Rålambshovsparken och Fredhällsparken

Andra hem förmedlade av Jan