Adress:

Karlsviksgatan 7, 5 tr

Rum:

2.5 rum

Pris:

7 500 000 kr ( 122 951 kr/kvm)

Avgift:

3 402 kr/mån

Boyta:

61 kvm

Biyta:

17 kvm

Visningar

söndag 19/11, kl 13:00 - 13:30

måndag 20/11, kl 17:00 - 17:30

Pris

7 500 000 kr

Stilren, öppen & ljus vindsvåning om 78 m² invid Norr Mälarstrand. Högt över takåsarna med ljust gavelläge, eldstad & solig terrass om 11 m² i väster.

Högt belägen i fastighet från 1929, på lugn och bra adress i kvarterens ovan Norr Mälarstrand, Riddarfjärden och Rålambshovsparken, saluförs en fin, stilsäker och optimal vindsvåning om totalt 78 m² ”levnadsyta” (61 m² boyta + 17 m² ”ej mätvärd yta under snedtak”) med dubbla utgångar till stor solig takterrass i väster om ca 11 m² med härlig utsikt mot himmel och takåsar.

Stilren design, bra materialval och moderna funktionslösningar samsas med alla typiska vindsdetaljer såsom snedtak och synliga bjälkar, takfönster och fönsterkupor samt murstockar med änglatrappor.

Våningen ger ett fantastiskt boende med högt gavelläge och fönster mot tre väderstreck, m a o utan kringliggande grannar. Stora, härliga och öppna sällskapsytor ger rymd och strålande ljusinsläpp. Här finns ett platsbyggt kök i modernt och stilsäkert utförande, stor matsalsdel med braskamin samt vardagsrum med plats för soffgrupp och platsbyggd förvaring. Dubbla utgångar till takterrassen, en från matsalen och en från vardagsrummet. Terrassen ger ett möblerbart och insynsskyddat uterum i bästa sydvästläge med sol från förmiddag till sen kväll samt utsikt över kringliggande takåsar. Här finns belysning och två förrådsutrymmen.

Planlösningen är i övrigt väldisponerad med rymligt sovrum och stort, fräscht och helkaklat badrum i ljus mosaik med klinkergolv och golvvärme, duschhörna, dubbla handfat på kommod med förvaring, väggfast spegel, handdukstork och tvättmaskin samt torktumlare från Miele.

Hiss till våningsplanet.

- Härliga och öppna sällskapsytor ger rymd och strålande ljusinsläpp. Här finns ett platsbyggt kök i modernt och stilsäkert utförande med bänkskivor i svart granit och komplett maskinell utrustning från bl a Gaggenau och LG, stor matsalsdel med braskamin samt vardagsrum med plats för soffgrupp och platsbyggd förvaring.

– Dubbla utgångar till takterrassen, en från matsalen och en från vardagsrummet. Terrassen ger ett möblerbart och insynsskyddat uterum i bästa sydvästläge med sol från förmiddag till sen kväll samt utsikt över kringliggande takåsar. Här finns belysning och två förrådsutrymmen.

– Sovrum med plats för dubbelsäng och god klädförvaring i skjutdörrsgarderob.

– Hall med plats för ytterkläder och skor.

– Stort, fräscht och helkaklat badrum i ljus mosaik med klinkergolv och golvvärme, duschhörna, dubbla handfat på kommod med förvaring, väggfast spegel, handdukstork och tvättmaskin samt torktumlare från Miele med praktisk arbetsbänk ovan. I badrummet finns ett takfönster som ger bra ljusinsläpp.

  • TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Ingår ej i avgiften.
  • Internet: Bredband. Leverantör: Fiber via Bredbandsbolaget. Ingår ej i avgiften.

Dubbla utgångar till stor solig takterrass i väster om ca 11 m² med härlig utsikt mot himmel och takåsar. Terrassen ger ett möblerbart och insynsskyddat uterum i bästa sydvästläge med sol från förmiddag till sen kväll. Här finns belysning och två förrådsutrymmen.

  • Pris: 7 500 000 kr
  • Månadsavgift: 3402 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 250-300:-. Hemförsäkring ca 150-200:-.
  • Andel i föreningen: 1.6428 %
  • Överlåtelseavgift: 1120 kr
  • Pantsättningsavgift: 448 kr
  • Bostadsrätten är pantsatt. Lån som belastar bostadsrätten löses av säljaren senast på tillträdesdagen.

Brf Gjuteriet 9.

Lägenhetsnummer: 40 (1406)

Byggår: 1929

Hiss: Ja

Bostadsrättsföreningen Gjuteriet 9 förvärvade fastigheten på Karlsviksgatan 9 år 2000. Föreningen är s k äkta och marken innehas med äganderätt. Föreningen består av 42 lägenheter med bostadsrätt om totalt 2.164 kvm (en kvarvarande hyresrätt såldes och uppläts till bostadsrätt år 2016). Juridisk person accepteras ej som köpare men föreningen godkänner delat ägande och kräver ej mantalsskrivning (bostaden kan med andra ord användas för övernattning eller dylikt).

Föreningens ekonomi är god. I april 2016 amorterades lån med större delen av försäljningslikviden som erhölls i samband med försäljningen av den sist kvarvarande hyresrätten. Per 2016-12-31 uppgår belåningsgraden till 4.101:-/kvm.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastighetens källare finns en tvättstuga och ett cykelförråd. Fin gemensam innergård med gräsmatta och planteringar, utemöbler och grill. Här finns lekplats för barnen med gungor och sandlåda.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1995: Byte av V/A-stammar i kök och badrum samt elstigar. Renovering av taket, fasaden och värmesystemet.
2004: Dränering av gården.
2005/2006: Byggnation av balkonger, exploatering av råvindar till lägenheter, renovering av tvättstuga samt hiss. OVK.
2008: Spolning av V/A-stammar och besiktning av ventilation (godkänd).
2009: Undercentral för fjärrvärme byttes ut.
2011: Installation av fiber.
2012: Besiktning av taket samt installation av snörasskydd.
2013/2014: Ommålning/renovering av taket.
2016: OVK och trapphusrenovering.

Energiprestanda 126 kWh/m² år.

Här bor du på en av Stockholms tveklöst bästa adresser invid Rålambshovsparken, Norr Mälarstrand och Riddarfjärden med härlig strandpromenad längs med vattnet ned mot Stadshuset och Stockholm city. Med en kort promenad når även du Smedsuddsbadet. Kommunikationerna är goda med T-bana (promenadavstånd till Fridhemsplan respektive Rådhuset) och flertalet innerstadsbussar. Här finns restauranger, mataffär och caféer. Med en kort promenad nås Fridhemsplan med all tänkbar och nödvändig service samt Västermalmsgallerian. Dessutom är avståndet kort till Kungsholmstorg med dess trevliga utbud av restauranger.

Andra hem förmedlade av Magnus

Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild
Interiörbild

Planlösning

Planlösning

Planlösning