Adress:

Hagagatan 8, 4 tr

Rum:

1 rum (kan göras om till 2 rum)

Såld för:

3 550 000 kr ( 104 412 kr/kvm)

Avgift:

1 555 kr/mån

Boyta:

34 kvm

Såld för

3 550 000 kr (104 412 kr/kvm)

Vacker sekelskiftesetta högst upp närmast takåsarna med fina trägolv, stora fönsterpartier, strålande ljusinsläpp & fri utsikt. Invid Odenplan.

Med toppläge i Vasastan och i kvarteren vid Odenplan ges här ett drömboende närmast himlen och takåsarna. Högst upp i fastighet från 1905 är den denna fantastiskt fina sekelskifteslägenhet belägen med stora fönsterpartier, strålande ljusinsläpp och härlig himmel- samt takåsvy. Stilren design, sober färgsättning och bra förvarings- och funktionslösningar samsas smakfullt med vackra och charmiga originaldetaljer från byggåret såsom generös takhöjd om 3,10 meter med dekorativ stuckatur och takrosett, vitbetsade furutiljor, fönster med spanjoletthandtag, snövita och spegelmönstrade snickerier etc.

Planlösningen är effektiv och ytterst väldisponerad (möjlig 2:a). Här finns en hall med plats för ytterkläder, skor och övrig klädförvaring i garderob. Fräscht helkaklat och rymligt badrum i stilsäkert utförande med duschhörna, toalett och handfat. Härligt, ljust och luftigt rum med dubbla fönsterpartier och plats för säng med smart förvaring i draglådor under, soffa och TV-/förvaringsmöbel. Kök i stilrent vitt med gott om skåp, bra arbetsytor och matplats.

I denna sekelskiftesetta känns alltid ljuset och det höga fria läget närvarande och föreningen är mycket välskött med god ekonomi och omvårdad fastighet.

- Hall med plats för ytterkläder, skor och övrig klädförvaring i rymlig garderob. Trägolv och vitmålade väggar.

– Fräscht helkaklat och rymligt badrum i stilsäkert utförande med duschhörna, toalett, handfat och badrumsskåp.

– Härligt, ljust och luftigt rum med dubbla fönsterpartier fri utsikt mot takåsar och plats för säng med smart förvaring i draglådor under, soffa och TV-/förvaringsmöbel.

– Kök i stilrent vitt med gott om skåp, bra arbetsytor och matplats. Kyl, frys, spis och fläkt. Trägolv och vitmålade väggar. Fönster med fri utsikt mot takåsar.

  • TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
  • Internet: Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget. Obligatorisk bredbandsavgift på 165:-/månad.

Fin gemensam innergård med uppskattad veranda, utemöbler och grill.

  • Pris: 3 550 000 kr
  • Månadsavgift: 1555 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatorisk bredbandsavgift om 165:-/månad tillkormmer avgiften. Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 150:-/månad. Hemförsäkring ca 100-150:-/månad.
  • Andel i föreningen: 2.34 %
  • Överlåtelseavgift: 1200 kr
  • Pantsättningsavgift: 800 kr
  • Bostadsrätten är pantsatt. Lån som belastar bostadsrätten löses av säljaren senast på tillträdesdagen.

Bf Åttan u p a.

Lägenhetsnummer: 17 (1402)

Byggår: 1905

Hiss: Nej

Fastigheten byggdes 1905 och föreningen bildades 1920. Bostadsföreningen Åttan u.p.a. är en äkta bostadsförening med 36 st lägenheter och 2 lokaler med hyresrätt.

Genomförda renoveringar:
1988/89: Byte av V/A-stammar och elstigare.
2000: Tvättstugan renoverades.
2007: Ny fjärrvärmeanläggning installerades.
2008: Trapphusen renoverades.
2009: Innergårdens bjälklag och ytskick renoverades.
2011: Stamspolning.
2012: Fönsterrenovering och säkerhetsdörrar installerades.
2014: Vindsvåningar byggdes gårdshuset och taken renoverades.
2015: OVK.

Planerade/diskuterade renoveringar:
Ventilationsförbättringar och stamspolning.

Tvättstuga finns i gårdshuset med tre st tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Till lägenheten disponeras två st vindsförråd som ligger en trappa ovan lägenheten. I huset finns cykelrum. Fin gemensam innergård med uppskattad veranda, planteringar, utemöbler och grill. Se gärna bilder på föreningens hemsida, www.bf8an.com.

Föreningens ekonomi är mycket god. Inga avgiftsförändringar diskuteras eller finns beslutade.

Energiprestanda 158 kWh/m² år.

Ypperligt, centralt läge invid Odenplan, Stadsbiblioteket och Vanadislunden med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. Här lever du i kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer, restauranger, butiker (Åhléns bl a) och affärer. Efter en kort promenad bort når du Hagaparken och Brunnsviken såväl som Stureplan och Hötorget.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Odenplan, Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Andra hem förmedlade av Magnus