Adress:

Sankt Eriksgatan 87, 3 tr

Rum:

1 rum

Såld för:

3 900 000 kr ( 100 000 kr/kvm)

Avgift:

1 149 kr/mån

Boyta:

39 kvm

Såld för

3 900 000 kr (100 000 kr/kvm)

Klassiskt 1920-tal möter stilren design i optimal 1:a (möjlig 2:a) i toppskick med högt insynsfritt läge och härlig stadsvy. Låg avgift, 1149:-/mån.

Välkommen till en suverän 1920-talslägenhet om 1 r o k med sovalkov och 39 optimalt disponerade kvm i toppskick. Lägenheten är högt, ljust och insynsfritt belägen på tredje våningen med härlig stadsvy mot vackra, kringliggande fastigheter samt dess takåsar.

Lägenheten har med stil, känsla och varsam hand renoverats, där modern design, sober färgsättning och utmärkta förvarings- samt funktionslösningar kombineras med de välbevarade originaldetaljerna från byggåret. Rejäl takhöjd, stora fönsterpartier med spröjs och djupa nischer, spegeldörrar, serveringsskåp och fina trägolv.

Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor samt generös förvaring i garderober som platsbyggts längs med vägg. Toppfräscht helkaklat badrum med duschhörna, handfat, WC och tvättmaskin. Rymligt, välutrustat och stilsäkert Tibrokök med komplett maskinell utrustning från Siemens och Bosch. Lättmöblerat vardagsrum med plats för soffa, bokhylla och TV-möbel. I vardagsrummet finns en praktiskt och bra sovalkov.

Lägenheten kan för den som önskar byggas om till en ”mini-2:a” eller göras mer öppen och luftig genom att ta ner/öppna upp väggen mellan vardagsrum och kök. (OBS! Om lägenheten ska byggas om krävs godkännande från styrelsen, se byggregler på föreningens hemsida).

Bostaden är belägen i oerhört välskött och populär förening med endast ca 3.000.000:- i lån och som nyligen sålt sina råvindar samt sänkt avgifterna med 30 %.

Här bor du med omedelbar närhet till S:t Eriksplan, Birkastan och Rörstrandsgatan. Här möts de bästa av två världar med ett stort utbud av mysiga krogar, restauranger och välsorterade mataffärer samtidigt som det är nära till härliga grönområden som bjuder på en avkopplande miljö.

Vasaparken når du med en kort promenad som erbjuder gott om aktiviteter med bland annat fotbollsplan, minigolfbana och trevliga fik. Ett stenkast bort finner du även härliga promenadstråk längs Karlbergskanalen och löparspår finns vid området runt Karlbergs slott. Kommunikationerna är perfekta och här når du alla tänkbara färdmedel inom ett par minuter! Direkt närhet till S:t Eriksplan med alla dess kommunikationer (T-bana och bussar bl.a. linje 3, 4 samt flygbussar från Torsgatan). På bekvämt promenadavstånd öppnas inom kort vid korsningen Dalagatan/Vanadisvägen den nya Citybanan (ersätter nuvarande Karlbergs station).

- Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor samt generös förvaring i garderober som platsbyggts längs med vägg.

– Toppfräscht helkaklat badrum med duschhörna, handfat, WC och toppmatad tvättmaskin (Cylinda). Klinkergolv med golvvärme.

– Rymligt, välutrustat och stilsäkert Tibrokök med komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys (Bosch), spis (Siemens), ugn (Bosch), diskmaskin (Bosch) och fläkt. Arbetsbänk med Granitskiva Nero Impala. Köket har en matplats för 4-5 personer och ett vackert serveringsskåp i original från byggåret. Trägolv och vitmålade väggar samt tak.

– Lättmöblerat vardagsrum med plats för soffa, bokhylla och TV-möbel. I vardagsrummet finns en praktiskt och bra sovalkov med plats för 120-140 cm säng. Trägolv och väggar i sober kulör.

Lägenheten kan för den som önskar byggas om till en ”mini-2:a” eller göras mer öppen och luftig genom att ta ner/öppna upp väggen mellan vardagsrum och kök. (OBS! Om lägenheten ska byggas om krävs godkännande från styrelsen, se byggregler på föreningens hemsida).

  • TV: Kabel-TV från Com Hem. (Grundutbudet ingår i avgiften).
  • Internet: Bredband och telefoni går att få från Com Hem. Huset är även anslutet till Telia Fibernät. Vid kontakt med Telia ange att avtalet är tecknat med HSB Brf Gjutaren i Stockholm.

Gemensamma vädringsbalkonger mot innergården finns på "halvplanen" mellan våningarna.

  • Pris: 3 900 000 kr
  • Månadsavgift: 1149 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, varmvatten och kabel-TV (grundutbud från Comhem). Övriga driftskostnader är hushållsel om ca 200:-/månad och hemförsäkring om ca 100-150:-/månad.
  • Andel i föreningen: 0.49469 %
  • Andel av årsavgiften: 0.49469 %
  • Överlåtelseavgift: 1120 kr
  • Pantsättningsavgift: 448 kr
  • Bostadsrätten är pantsatt. Lån som belastar bostadsrätten löses av säljaren senast på tillträdesdagen.

HSB Brf Gjutaren.

Lägenhetsnummer: 108 (1302)

Byggår: 1928

Hiss: Ja

HSB Brf Gjutaren 29 bildades 1926 och består av 177 lägenheter (inkl de 18 nyuppförda vindslägenheterna) och 12 lokaler. Juridisk person godkännes ej. Föreningen är äkta om äger marken. Medlemskap i HSB Stockholm krävs för att bli antagen som medlem i föreningen. För mer information, se www.hsbbrfgjutaren29.se

Föreningen är mycket stabil och ekonomin är oerhört stark med endast ca 3.000.000:- i lån. Bl a har man nyligen sålt råvinden (såld 2014 till entreprenören Savana, byggstart 2015 och inflytt kring årsskiftet 2016/2017) med stora intäkter som följd vilket gjorde att avgifterna sänktes med 30 % 2015-07-01. Dessutom har det bekostat byggnationen av nya förråd i källaren, installation av hissar samt renovering av trapphusen.

Gjorda renoveringar i fastigheten:

2016 Renovering av yttertaket
2016/2015 Dränering av långa gården
2015 Installation av brandklassade dörrar
2015 Nytt gårdshus
2015 Nya förråd i källaren + totalrenovering av källaren.
2015 Hissinstallation i S:t eriksgatan 85 B, C och D, 87, Tomtebogatan 1B, 3 och 3 A.
2015 OVK och installation av porttelefon och kodlåssystem
2014-15 Ny tvättstuga på Sankt Eriksgatan 85 A
2014 Nytt låssystem tvättstuga
2013 Fönsterbyte
2010-11 Omgjutning av golvbjälklag i garaget och skoaffären
2009 Installation av 41 st lågenergifläktar
2000 Gårdsbjälklag byggdes om.
1998 Fasadrenovering
1984 Avloppsstammar, kall- och varmvattensystem samt elstammar byttes (trefas finns indraget i alla lägenheter). Ventilationssystemet är ett självdragssystem som byggdes om till ett mekaniskt frånluftssystem (endast spiskåpa eller kolfilter är tillåtet).

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Föreningen har flertalet gemensamma utrymmen och faciliteter såsom tre innergårdar (en större och två mindre), cykelrum och ny tvättstuga med många maskiner. Tvättstugan finns på S:t Eriksgatan 85. Bokningen av tvättid kan göras på samtliga infotavlor i fastigheten samt via webbokning. Webbokningen finns att tillgå på http://brfgjutaren.no-ip.org/M5WebBokning. Inloggning gör man med användarnamn och lösenord. Alternativt så laddar man ner en app till sin smartphone.

Energiprestanda 183 kWh/m² år.

Här bor du med omedelbar närhet till S:t Eriksplan, Birkastan och Rörstrandsgatan. Här möts de bästa av två världar med ett stort utbud av mysiga krogar, restauranger och välsorterade mataffärer samtidigt som det är nära till härliga grönområden som bjuder på en avkopplande miljö.

Vasaparken når du med en kort promenad som erbjuder gott om aktiviteter med bland annat fotbollsplan, minigolfbana och trevliga fik. Ett stenkast bort finner du även härliga promenadstråk längs Karlbergskanalen och löparspår finns vid området runt Karlbergs slott.

Kommunikationerna är perfekta och här når du alla tänkbara färdmedel inom ett par minuter! Direkt närhet till S:t Eriksplan med alla dess kommunikationer (T-bana och bussar bl.a. linje 3, 4 samt flygbussar från Torsgatan). På bekvämt promenadavstånd öppnas inom kort vid korsningen Dalagatan/Vanadisvägen den nya Citybanan (ersätter nuvarande Karlbergs station).