Adress:

Torsgatan 70, 3 tr

Rum:

1 rum

Såld för:

3 000 000 kr ( 96 774 kr/kvm)

Avgift:

1 889 kr/mån

Boyta:

31 kvm

Såld för

3 000 000 kr (96 774 kr/kvm)

Ljuvlig 20-talspärla med högt till tak och sagolik atmosfär. Perfekt ljus planlösning högt upp i huset mot grönskande innergård. Måste upplevas!

Varmt välkommen till Torsgatan 70 och detta drömlika hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en mysig atmosfär som överträffar det mesta. Attraktivt belägen i idylliska kvarter alldeles invid Röda Bergen och Birkastans sprudlande kvarter med mängder av välrenommerade caféer, restauranger och butiker.

Hela lägenheten har smakfullt renoverats med vackra 20-tals detaljer bevarade, genomgående fina golv, högt till tak och ljusa färgval. Planlösningen är optimerad, maximalt yteffektiv och tillgänglig för två personer. Här finns en välkomnande hall med plats för ytterkläder samt god förvaring i serveringsskåp i original. Generöst rum med flödande ljus från stort spröjsat fönster mot lugn innergård. Charmigt kök med matplats för fyra personer. Stilrent kaklat badrum. Här bor man med ett lugnt läge mot innergården skyddad från störande trafik men med hela Vasastans fantastiska utbud av restauranger, butiker och trevliga kvarter utanför porten.

Välskött förening med god ekonomi i vacker fastighet från 1925.

Välkommen att längta hem!

- Hall med gott om förvaring i vackra serveringsskåp och plats för ytterligare avhängning av ytterkläder. Hallen knyter samman hemmets samtliga rum och ger direkt en välkomnande känsla. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger klinkers med golvvärme.

– Fantastiskt mysigt kök med gott om arbetsyta och förvaring samt stort spröjsat fönster med djupa nischer mot innergården. Vita luckor har smakfullt matchats med rummets 20-tals charm. Stort skafferi i original. Här möblerar du enkelt med ett matbord som rymmer 4 personer. Den maskinella utrustningen består utav gasspis, ugn, fläkt och kyl/frys. Väggarna är målade i Tant Johannas gröna och på golvet ligger klinkers med golvvärme.

– Lättmöblerat rum med plats för säng samt ytterligare förvaring och möblemang. Takrosett och väggar målade i varm grå ton. På golvet ligger vackert trägolv. Stort spröjsat fönster med djupa nischer ger flödande ljus och harmonisk atmosfär för avkopplande stunder. Utmärkt förvaring i rymlig klädkammare.

– Kaklat badrum där man har nyttjat ytan maximalt med duschhörna, WC, handdukstork, handfat med spegel ovan samt skåp för ytterligare förvaring.

  • TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
  • Internet: Bredband.

Lummig innergård med grillplats och trädgårdsmöbler. Trevliga vädringsbalkonger mellan våningsplanen.

  • Pris: 3 000 000 kr
  • Månadsavgift: 1889 kr/mån. (I avgiften ingår värme och vatten.)
  • Obligatorisk tillägg för bredband om 115 kr/mån tillkommer. Aviften erläggs kvartalsvis.
  • Andel i föreningen: 3.45 %
  • Andel av årsavgiften: 3.45017 %
  • Överlåtelseavgift: 1138 kr
  • Pantsättningsavgift: 455 kr
  • Bostadsrätten är pantsatt.

Brf Torsborg.

Lägenhetsnummer: 15 (1301)

Byggår: 1925

Hiss: Nej

Brf Torsborg förvärvade fastigheten 1938 och består av 24 bostadsrättslägenheter. Föreningen är en äkta förening med god ekonomi (inga planerade avgiftshöjningar). Byggnaden uppfördes 1925 med beteckningen Bikupan den totala boarean uppgår till 1186 kvm enligt taxeringsbeskedet. Lägenheten disponerar ett vinds- och ett källarförråd.
Föreningen accepterar inte ägarandelar på mindre än 20%.

Genomföra renoveringar:
1993 Byte av VA-stammar
1997 Renovering av fönster
1998 Renovering av tvättstugan
1999 Omputsning av fasad
2000 Omläggning av plåttak
2001 Installation av säkerhetsdörrar
2001 Helrenovering av entré och trapphus
2001 Installation av brandlarm
2007 Omlackning av entréport
2007 Byte av fjärrvärmeväxlare
2010 Byte av radiatorventiler
2010 Installation av brandlarm
2011 Inköp av torktumlare
2011 Installation av nya lås till allmänna utrymmen
2012 Inköp av nya tvättmaskiner
2012 Byte av takfönster i gamla tvättstugan
2012 OVK
2012 Byte av avloppsrör i en stam pga läckage
2013 OVK-åtgärder, installation av spaltventiler/don
2014 Ombyggnad av hiss- och maskinrum
2015 Byte av el-stammar

Planerade renoveringar:
2018 Fönsterrenovering mot Torsgatan

Energiprestanda 121 kWh/m² år.

Lugnt och idylliskt cityläge invid attraktiva Röda Bergen. I kvarteren hittar du apotek, banker, mataffärer, caféer och restauranger. Några minuters promenad till Birkastan och populära Rörstrandsgatan med sitt myllrande folkliv, mysiga caféer, trendiga restauranger m.m.
Promenadavstånd till Hagaparken och Vasaparken som bjuder på grönska sommartid och isbanor vintertid. Vackra Karlbergs slott med idylliska strandpromenader och löprundor utmed vattnet finns i närområdet.

Goda kommunikationer med bussar utanför porten. Nära Sankt Eriksplan varifrån man har tillgång till flygbuss, tunnelbanans gröna linje samt flertalet innerstadsbussar. En promenad till Sankt Eriksplan tar ca 5-10 minuter. Även promenadavstånd till till Odenplan med ytterligare busslinjer och Citybanan.